Ziekenhuisseries waar ik blij van word

The Good DoctorAls jong meisje was ik al enorm gefascineerd door ziekenhuizen. Zo heb ik toen mijn moeder een operatie moest ondergaan de arts gevraagd of hij even aan de kant kon omdat ik het anders niet goed kon zien. Ja, als peuter zijnde was ik al een nieuwgierig aagje (en ook behoorlijk assertief blijkbaar). Geneeskunde studeren was dan ook mijn droom, om vervolgens als specialist in het ziekenhuis aan de slag te kunnen. Helaas zijn de meeste dromen bedrog, maar nog steeds vind ik alles wat met het ziekenhuis te maken heeft enorm interessant. Gelukkig zijn er genoeg ziekenhuisseries waarbij ik me kan onderdompelen in de medische wereld. 

Grey’s Anatomy – Golden oldie

Volgens mij kent iedereen deze ziekenhuisserie wel, op zijn minst van naam. Om eerlijk te zijn heb ik op tv de serie nooit gevolgd. Mijn probleem met series is altijd dat ik er pas achter kom dat ze op tv zijn als het seizoen al bijna afgelopen is. In die tijd was het volgens mij nog niet mogelijk om series online terug te kijken, dus heb ik het maar gelaten voor wat het was. Inmiddels vind ik het heerlijk om online series te kijken en ben ik dus begonnen met Grey’s Anatomy. Volgens mij ben ik pas bij seizoen twee, dus voorlopig kan ik nog even voort.

Grey’s Anatomy vertelt het verhaal van arts Meredith Grey die als assistent-chirurg aan de slag gaat in het Grey Sloan Memorial Hospital. Uiteraard zien we niet alleen het contact tussen de artsen en hun patiënten, maar ook alle drama, spanningen en liefde die zich tussen de collega’s afspeelt. Hoewel de eerste seizoenen wel wat ‘verouderd’ zijn, heeft dat voor mijn totaal geen invloed om mijn kijkplezier. Ik geniet enorm van deze ziekenhuisserie!

The Good Doctor – Een arts met autisme

Een ziekenhuisserie die ik wel vanaf het begin heb gevolgd is The Good Doctor. Dit is met stip op één mijn favoriete serie die zich afspeelt in het ziekenhuis. De autistische arts Shaun Murphy speelt de hoofdrol in dit verhaal. Deze jonge chirurg gaat aan de slag in het St. Bonaventure Hospital. Zijn collega’s zijn in het begin wat sceptisch, want hoe zal deze autistisch jongeman ooit goed kunnen communiceren met zijn patiënten en collega’s? Het is voor dokter Murphy soms inderdaad een uitdaging om zijn gedachten duidelijk te kunnen communiceren. Toch lukt het hem steeds beter en heeft hij bovendien juist vaak een verrassende kijk op situaties waardoor hij tot de ultieme oplossing komt. Ondanks zijn moeilijke verleden weet hij zich op te werken naar de top. Ga deze serie zien, echt, hij is ongelooflijk goed. 

New Amsterdam – How can I help?

New Amsterdam is een ziekenhuisserie die vrij nieuw is. Het verhaal volgt dokter Max Goodwin die als medisch directeur wordt aangesteld in het New Amsterdam Medical Center. Het is zijn ultieme droom om het ziekenhuis om te toveren tot een plek waar hij zijn patiënten de juiste zorg kan bieden. Hiervoor zijn radicale veranderingen nodig, maar dat houdt Goodwin zeker niet tegen. Zowel collega’s als patiënten stelt hij regelmatig de vraag ‘How can I help‘ omdat hij graag echt aan hun behoeften wil voldoen. Op persoonlijk vlak komt Max ook voor verschillende uitdagingen te staan, waardoor de serie nog wat meer diepgang krijgt. Echt een aanrader. 

Dit zijn de ziekenhuisseries die ik op dit moment aan het volgen ben. Mocht je nog tips voor me hebben, laat het me dan vooral weten!

37 gedachtes over “Ziekenhuisseries waar ik blij van word

 1. Heb geen nieuwe tips, Greys heb ik na een seizoen of 9 links laten liggen, New Amsterdam boeit me nog!
  Ik houd er ook wel van.

 2. De eerste ziet mijn vrouw ook dolgraag het tweede wordt niet meer uitgezonden bij ons.
  En zoals Thomas schrijft topdokters dat zie ik ook en Thomas de eerste boek ervan heb ik ook gelezen. Daar gaan ze nog dieper op bepaalde zaken in.

  Aum Shanthi

 3. Op de een of andere manier boeit dit mij ook heel erg. Vroeger hadden we Medisch Centrum West, een Nederlandse TV serie. Geweldig vond ik die. Ik heb GA nooit gezien. The good doctor wel, bijzondere serie, ik hoop dat er nog een vervolg komt. Geloof dat ik 3 seizoenen gezien heb, kan dat?
  En helaas houdt Jan niet van dokters- of ziekenhuisseries. Dus ik begin maar niet aan New Amsterdam.
  Veel kijkplezier!

 4. Ik houd er ook wel van. Grey’s Anatomy was bij mij wel favoriet (met dokter McDreamy, hè) Maar in de loop der jaren ben ik steeds minder tv gaan kijken en die serie compleet vergeten eigenlijk. Nu je alles terug kunt kijken moet ik misschien maar weer eens een poging wagen.

 5. Grey’s anatomy volg ik al van het begin. Niet elk seizoen is echt zo goed, maar het blijft toch voldoende boeien. New Amsterdam vind ik ook heel tof, al proberen ze in het huidige seizoen wel heel veel maatschappelijke issues aan te kaarten en vind ik het soms iets te veel.
  The Good Doctor was dan weer niet echt mijn ding, weet niet waaraan het ligt.
  In het rijtje ziekenhuisseries vond ik ER vroeger ook heel goed, en het Vlaamse Spoed keek ik ook wel. House MD heb ik ook altijd gekeken en nu kijk ik ook wel eens naar Chicago Med.
  En het is wel geen echte ziekenhuisserie, maar ik ben ook gek van Call the midwive, over vroedvrouwen in de jaren 50 en 60.

 6. Hoie, bedankt weer voor je mooie reactie op mijn blog, en ik doe het hier want had al eens gemerkt dat men niet altijd terug komt om dan mijn reactie weer te zien,. Dus ik hoop dat je dit niet erg vind dan dat ik het zo doet. En ja vroeger keek ik wel veel artsen series maar het komt er gewoon nu even helemaal niet van en ik volgde er vroeger ene op Duitsland en op de BBC en die stopte eens zo onverwachts. Medisch centrum west op Nl dat was ook vroeger mijn vaste serie. Topdokters kijk ik ook zo af en toe want dat is ook het echte leven wat mij ook aanspreekt en zo zijn er nog maar zoals ik al schreef is de tijd er helaas soms niet. Maar dokter Tinus was ook mijn serie hoor. In 2018 trok SBS onverwachts de stekker uit de serie. Dat was echt balen voor mij want speelde zich af in Woudrichem- Woerkum en dat was heel bekend voor mij al die plekjes. Maar geniet maar fijn want er is nog keuze genoeg las ik hier wel. Groetjes en fijn weekend wens ik je hierbij.

 7. Ik ben gestopt met Greys Anatomy toen er een keer een patiënt aan kwam met zijn darmen uit zijn lijf. Of althans, zo herinner ik het me. The Good Doctor ben ik op een gegeven moment ook mee gestopt. Op de een of andere manier heb ik niet zoveel met ziekenhuisseries.

 8. ER is voor mij by far de beste serie in dit genre. Dokter Tinus is een afgeleide van de Britse serie Doc Martin die ik erg leuk vond. Van Grey’s Anatomy is Private Practice een voortreffelijke spin-off.
  Op tvseries.nl vind je nog meer doktersseries als je zoekt op “35 beste ziekenhuisseries. Momenteel ben ik wat uitgekeken op de doktersseries. Qua realiteit is de serie die op TLC over huisartsen (Engels: GP) wordt uitgezonden een aanrader.

 9. Ik heb the Good Doctor 1 keer gezien maar werd er heel verdrietig van. Ik heb een zoon met een autistische stoornis en het is te confronterend…

 10. Ik heb New Amsterdam vrijwel in één ruk uitgekeken. Ik vond het een hele leuke serie! Hopelijk komt er snel een vervolg. The Good Doctor klinkt ook leuk, die ga ik eens opzoeken.

 11. Ik kijk Grey’s anatomy en New Amsterdam altijd met mijn man. Grey’s anatomy vind ik vaak heel goed en scherp, New Amsterdam loopt over van het valse sentiment. Maar mijn man is er dol op : )

 12. Ik heb er eigenlijk nog geen enkele gezien, maar ik moet toch dringend eens Grey’s Anatomy op mijn lijstje zetten. Ik keek wel House, telt dat ook als ziekenhuisserie? 😀

 13. Pingback: Zo simpel is dan geluk #80 | Fijne aankopen | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.