Doktersassistent of vaccinatielijn?

coronaOm te beginnen moet ik denk ik de overheid eens bedanken. Het is toch fijn dat zij inzien dat wij als doktersassistenten de hele dag uit ons neus lopen te eten. Een beetje extra werk kan er dus zeker wel bij. Heel erg fijn dus dat ook wij een bepaalde doelgroep coronavaccinaties mogen geven en ons ook bezig mogen houden met de organisatie daarvan. Dat is op zich een eitje natuurlijk met al die mensen die hem wel willen, toch niet willen, of toch wel, oh, zijn ze nu op? Daarnaast speelt de media natuurlijk ook een grote rol. Ook zij zien in dat wij ons behoorlijk vervelen en dat wij graag de hele dag door vragen van patiënten over de vaccinaties beantwoorden (omdat zij weer eens hebben gezorgd voor een storm in een glas water).

De help-ik-ga-op-vakantie-en-ik-wil-een-vaccinatie-beller

Goedemorgen, u spreekt met… Over een aantal weken ga ik met vakantie en nu is mijn man al gevaccineerd, omdat hij net even wat ouder is, maar ik nog niet. Ik wil echter ook wel graag gevaccineerd zijn voordat ik op vakantie ga. Kan jij niet even regelen dat ik tussendoor mag. Of heb je niet een vaccinatie over, dan kom ik graag langs.

Nee, mevrouw, ik heb geen vaccinatie over en ik kan ook niet regelen dat u eerder aan de beurt bent. Bovendien willen er denk ik wel miljoenen Nederlanders op vakantie, dus u bent niet de enige. Er zit niets anders op dan gewoon op uw beurt te wachten.

De ik-heb-een-zere-teen-dus-een-medische-indicatie-beller

Goedemorgen, u spreekt met… Mijn buurman die eigenlijk helemaal niks mankeert heeft via de huisarts al de oproep gekregen voor de vaccinatie op medische indicatie. En ik, ik heb nog niks gehoord! Dat vind ik dus echt niet eerlijk. Ik heb al maanden een zere teen en dus zeker recht op voorrang bij het vaccineren! Jij gaat dat maar mooi even regelen.

Helaas, meneer. Als ik in uw gegevens kijk naar de aandoeningen die u heeft vallen die niet onder de indicatie om met voorrang gevaccineerd te worden. Ik begrijp dat u zich zorgen maakt, maar u heeft hiermee geen verhoogd risico wanneer u corona oploopt. U zal toch echt op de oproep van de GGD moeten wachten. Nu is uw geboortejaar volgens mij wel vrij snel aan de beurt, nog even geduld dus. 

De ik-wil-geen-Astra-Zeneca-maar-wel-een-andere-vaccinatie-beller

Goedemorgen, u spreekt met… Ik heb van jullie de oproep gehad voor een coronavaccinatie, maar ik wil geen Astra Zeneca en dat is de enige optie die jullie hebben. Nu heb ik de GGD gebeld om te vragen of ik via hen een andere coronavaccinatie kan krijgen, maar die weigeren dat gewoon. Kan jij niet regelen dat ik hem via de GGD kan krijgen? Ik hoorde bovendien ook dat jullie binnenkort met Pfizer gaan prikken, zet mij anders maar op die lijst. 

Nee, meneer. Wij prikken vooralsnog alleen met Astra Zeneca en inmiddels zijn we door de vaccinaties heen. Wij weten niet hoe het verder gaat voor de mensen die deze vaccinatie niet willen. Ik ben bang dat u helemaal onderaan de lijst komt en voorlopig dus zal moeten wachten. Hier heb ik verder helemaal geen invloed op.

 

De coronavaccinaties, we hebben er een dagtaak aan…

30 gedachtes over “Doktersassistent of vaccinatielijn?

 1. Dat zal inderdaad best lastig zijn als doktersassistente. Het heeft altijd twee kanten. Zelf heb ik vaak erg veel stress vanwege de doktersassistente die ik eerst aan de lijn krijg, en die ik vaak ervaar als een waakhond met als doel vooral zoveel mogelijk te voorkomen dat mensen een afspraak kunnen maken ; )

  • Rechstreeks de assistente aan de lijn krijgen, daar heb ik geen probleem mee. Daar kan je nog wel mee overleggen, maar in België is het schering en inslag om een bureau in te schakelen om de telefoon op te nemen. Dat zijn dan mensen die voor verschillende artsen en vrije beroepers werken. Die weten dus totaal niet of een probleem ernstig is of niet. Zo had mijn man laatst een ontsteking aan zijn oog, hij probeert een afspraak te maken met de oogarts. Hij krijgt een dame van zo’n bureau aan de telefoon en een afspraak voor 8 december (je lest het goed: 8 december). Ja, tegen die tijd kan hij al wel blind zijn! En geen mogelijkheid om de oogarts zelf even te spreken. Gelukkig heeft de huisarts het kunnen oplossen, maar ik ga dit toch aankaarten bij de oogarts bij mijn volgende controle. Vind ik echt niet kunnen.

 2. Oh, ik kan er helemaal inkomen hoe vermoeiend dat moet zijn.. En ik beken dat ik ook zl eens gebeld heb, omdat ze al bezig zijn aan 40 jarigen terwijl ik zelf bijna 60 ben.

 3. Wat vervelend zulke mensen… laat iedereen toch gewoon rustig afwachten. Ik snap echt wel dat jullie het nu extra druk hebben… En dan moet je toch geduldig en vriendelijk blijven. Sterkte ermee!

 4. Zag vandaag dat een meisje van 16 (geloof ik) met meer dan genoeg ellende van zowel hart en longen ook niet voor gaat dus denk dat niemand nog hoeft te bellen. Ik heb respect voor je ik heb echt dat geduld niet. Maar je hebt het aan de Jonge te danken die zei dat de mensen op tijd voor de vakantie ingeënt zouden zijn. Dat geloofde ik niet. Er zijn vaccins over die de vuilnisbak ingaan, dat is gewoon belachelijk.

 5. Oh, ik kan me zo goed voorstellen dat jullie hier he-le-maal gek van worden! Al dat geduw en getrek, tsjongejonge. Ik loop al heel lang rond met een steelwratje op mijn buik, want ik dacht steeds “laat ik de huisarts hier nu maar niet mee lastigvallen”. Maar nu denk ik, “misschien zijn ze juist wel blij dat ze weer eens gewoon voor dokter(sassistent) worden aangezien?” XD

 6. Sowieso niets dan respect voor iedereen die zich inzet om dit in goede banen te leiden ondanks de hysterie eromheen! Hopelijk kun je er af en toe ook om lachen 😉 en begint die stroom aan telefoontjes op te drogen nu bijna iedereen aan de beurt is (geweest)!

 7. Het lijkt mij niet mis allemaal nu. Een chaos is het. Ik gun je straks in de vakantieperiode in elk geval een hoop meer rust.
  Accepteren dat sommige dingen lopen zoals ze lopen, of dat ze níet lopen is ook een dingetje om te leren 😉 Wij blijven gewoon in ons mooie Nederland dit jaar.

 8. Pingback: Even bijkletsen #23 | Alleen maar niet eenzaam | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.