Spice up your life

tattooSlam it to the left
If you’re havin’ a good time
Shake it to the right
If ya know that you feel fine
Chicas to the front
Ha ha (uh uh)
Go round

De Spice Girls bestaan 25 jaar! Om eerlijk te zijn had ik daar geen idee van, maar gelukkig bestaat er twitter, dan kom je nog eens wat te weten. Volgens mij hebben ze ook wel een hele lange pauze gehad tussendoor, maar hebben ze het toch weer opgepakt. Zoals je wel merkt ben ik op dit moment niet zo heel goed op de hoogte, maar zo’n 25 jaar geleden was dat wel anders. Als jong meisje was ik namelijk echt groot fan van deze damesgroep.

De berichtgeving deed mij dan ook denken aan die periode. Ik was nog erg jong, dus naar een concert gaan zat er niet in, maar ik had alle cd’s en ben zelfs naar de film geweest. Met mijn oma, dat weet ik nog goed! Natuurlijk wilde ik ook heuse Spice Girl schoenen, met van die hoge plateauzolen, en na lang zoeken vonden we die. Ik vond ze geweldig. De muziek werd ik altijd erg blij van en ik kon alle nummers van voor naar achter mee zingen. De hele dag was ik aan het dansen.

Naast fan van de Spice Girls was ik in die periode ook groot fan van Linda, Roos en Jessica. Ik weet nog goed dat mijn eerste cd een verzamel-cd was met twee van hun nummers erop. Het welbekende Ademnood en Alles of niets. Op deze cd stond ook het songfestival nummer van Franklin en Maxine, dat vond ik ook echt fantastisch. Samen met vriendinnen gaf ik vaak een show weg op het plein bij ons voor. We zongen dan al deze nummers en bedachten er zelf de meest fantastische dansjes bij. Wel een beetje sneu voor de buren, want zingen konden we eigenlijk helemaal niet. 
Helemaal leuk om weer eens aan deze tijd terug te denken!

Waar was jij vroeger fan van?

26 gedachtes over “Spice up your life

 1. Is die tattoo van jou?

  Ik was vroeger van heeeeeeeel veel fan: maar David Bowie en Pink Floyd zijn mijn allergrootste favorieten.. En nu weet ik bijna niets meer van de hedendaagse muziek.

 2. Ik was zeer kortstondig fan van De Kast, de cd’s zijn allang de deur uit en ik luister ze niet meer. Daarvoor was het Samson & Gert en of ik wil of niet hun nummers zitten nog steeds in mijn hoofd.

 3. Ik leefde als tiener in een heel andere tijd, dus veel ’60er jaren muziek, niet eens Nederlandstalig.
  Echt van alles en nog wat. Echt fan van iemand of groep ben ik nooit geweest eigenlijk, heb een brede muzieksmaak. Tot de 3JS dan 😊 👍🥰

 4. Bij mij waren het de Backstreet Boys. Die bestaan trouwens ook nog altijd. Soms ga ik met vriendinnen nog eens naar een concert van hen, om onze jeugd te herbeleven. Zalig is dat!

 5. Ik heb mooie herinneringen aan de Spice Girls omdat mijn dochter (toen vijf) groot fan was. Ze had zelfs Spice Girls barbies. Zelf was ik als kind Abba-fan. Ik weet niet hoe dat nu gaat als je ‘fan’ bent, maar destijds bestond dat vooral uit LP’s krijgen voor je verjaardag en van je zakgeld muziektijdschriften kopen (Popfoto!). Daar knipte je dan plaatjes uit die je in een plakboek plakte.

 6. Hahaha… ik moet zelf al lachen, omdat de meeste mensen die mij uit mijn ‘jeugd’ kennen Clouseau gaan zeggen, maar eigenlijk was het Michael Jackson. Later ben ik ook nog helemaal idolaat van The Scene geworden. En ik ben dat eigenlijk nog altijd. Die teksten van The… 😥

 7. Tof die tatoeage. Ik herken ze zeker wel. Ik was een BackstreetBoys fan, luister hun muziek trouwens nog steeds. Sowieso de muziek uit de jaren ’90 draai ik veel en dans ik nu veel op met Noa. S Club 7, Five, *N Sync, Hanson, Britney, Christina, Linkin Park, Evanecense, TLC… Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

  Ik ben trouwens toen we naar de Spice Girls movie geweest, had van die plateau zolen aan en had altijd van die stickers in de kauwgom van hun. Fijne tijden.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.