Even bijkletsen #23 | Alleen maar niet eenzaam

vriendschapHet is te warm om een kop thee te nemen, dus pak er lekker iets fris bij: het is tijd om even bij te kletsen. De zon schijnt en dat tovert altijd een lach op mijn gezicht. Hoewel ik er eigenlijk sinds vorig jaar niet meer zo goed tegen kan. Inmiddels is het zelfs zo dat ik met deze temperaturen al dikke voeten krijg en benauwd ben, dus dat is wel heel erg jammer. Het is echter zoals het is, dus ik zal dat moeten accepteren. Evengoed word ik blij van de zon hoor, het maakt alles zoveel vrolijker. Waar ik ook blij van word is dat ik inmiddels tijdelijk even op mezelf woon. Graag vertel ik jullie hoe mij dat bevalt en waar ik tegenaan loop.

Op mezelf wonen, kan ik dat wel?

Alweer even geleden vroeg ik mij af of het me wel zou lukken om op mezelf te wonen. Nu gaat het wat mijn chronische klachten betreft wel wat beter dan het moment dat ik die blog schreef, maar ik merk wel duidelijk dat het even zoeken is. Soms ben ik geneigd om teveel te willen doen op een dag en dan moet ik dat bekopen met heel wat pijn. Uiteindelijk zal ik echter vanzelf wel een balans vinden. Dankzij jullie fijne recepten eet ik ook aardig gezond. Bovendien heb ik de verspakketten in verschillende supermarkten ontdekt. Echt ideaal als je niet zo’n keukenprinses bent. Al met al gaat het dus zeker de goede kant op en begin ik me hier steeds meer thuis te voelen. Wat ik overigens wel lastig vind is dat mijn moeder nu de zorg rondom mijn vader (waarmee het steeds slechter gaat) helemaal alleen moet doen. Natuurlijk spring ik bij waar nodig, maar dat is toch minder vaak dan wanneer je thuis woont.

Alleen maar niet eenzaam

Het is natuurlijk even wennen om ineens helemaal alleen te zijn. Aan de andere kant vind ik dat juist ook fijn. Ik ben iemand die goed op zichzelf kan zijn en ik weet me prima te vermaken alleen. Eenzaam heb ik me dan ook nog niet gevoeld. Wel was er even een confronterend moment. Mijn bovenbuurvrouw zit regelmatig met haar vriendinnen op het balkon en er was een avond dat ik dat toch even confronterend vond. Mijn beste vriendin is natuurlijk pas overleden en mijn andere vriendinnen wonen niet in de buurt. Het zal bij mij dus niet snel voorkomen dat ik gezellig met vriendinnen op mijn balkon zit na een dag werken. Gelukkig heb ik wel veel contact met mijn vriendinnen en zie ik ze ook een aantal keer per jaar. Ik voel me dus zeker niet eenzaam. Maar alleen wonen is in mijn geval ook wel écht alleen.

En verder…

Gaat het leven ook weer gewoon door. Ik heb twee weken vakantie gehad en ultiem genoten van zon, zee en strand. Gewoon lekker in eigen land. Dat is trouwens niet helemaal waar, want de zee was nog behoorlijk koud, dus écht genieten van de zee was er niet bij. Daarnaast heb ik al een aantal keer genoten van een overheerlijke lunch of een drankje op het terras. Op het werk hebben we het nog steeds erg druk met alles rondom de vaccinaties, maar ik verwacht dat we het in dat opzicht wat minder druk zullen krijgen als we eind van de maand de tweede vaccinatieronde hebben gehad. Het meest gelukkig werd ik van de vriendinnen die ik de afgelopen tijd heb gezien. Het is zo gezellig om weer even bij te kunnen kletsen. Hoewel ik hen door de afstand niet heel veel zie zijn dit soort momenten mij wel ontzettend dierbaar.

Advertentie

24 gedachtes over “Even bijkletsen #23 | Alleen maar niet eenzaam

 1. Fijn dat je de uitdaging hebt aangegaan voor het alleen wonen. Stukje bij beetje zul je wennen aan de zelfstandigheid, zul je leren experimenteren in de keuken,… en wie weet komt wel geen leuke partner op je af waardoor het ‘alleen zijn’ toch een andere dimensie krijgt.

 2. Soms moet je het gewoon doen en kijk het gaat je goed alleen wonen.
  En wie weet komt er iemand op je pad om niet alleen te moeten zijn.
  De warmte was te extreem en dat is voor niemand goed.
  Ik kan er goed tegen maar zocht ook de schaduw op

  Aum Shanthi

 3. Fijn dat het goed gaat in je eentje! Ik snap wel heel goed wat je bedoelt over die bovenbuurvrouw en haar vriendinnen. Dat komt gewoon net even wat harder binnen bij je. Overigens wel heel fijn dat je goed alleen kunt zijn, hoor. Ik kan dat ook en dat maakt het leven nét iets simpeler. Ik vraag me af hoe je moeder het vindt, dat ze er alleen voor staat in de zorg voor je vader. Heb je dat aan haar gevraagd? Misschien vindt ze het best moeilijk, maar gunt ze jou de tijd in je eentje ook van harte.

 4. Ik lees hier vooral een moedig iemand, die de stap heeft durven zetten om alleen te gaan wonen. Een aanpassing is het zeker maar je zal zien, ook dat went op termijn. Je bent goed op weg en ik blijf mee duimen voor jou.

 5. Leuke update! Ik herken het bovenbuurvrouw-moment dat je beschrijft. Als ik hier door het park loop, word ik soms overvallen door hetzelfde gevoel. Dan zou ik ook wel deel uit willen maken van zo’n groepje dat gezellig in het gras zit te kletsen. Terwijl ik het meestal prima vind om alleen te zijn. (Dat is ook de reden dat ik weinig vrienden heb. Kwantitatief stelt het niet veel voor, maar de kwaliteit is goed.)

 6. Leuke update, en ja alles heeft zijn voor en nadelen.
  Ook mijn vriendinnen wonen niet om de hoek, maar ik vindt het heerlijk om alleen te zitten en geniet des te meer als mijn vriendinnen er wel zijn.
  Als ik het mis, kijk ik eigenlijk altijd naar wat ik wel heb, bij mij helpt dat enorm.

 7. Ik heb hetzelfde als jij gedaan alleen was mijn locatie is minder leuk. Ik heb er toen een bende van gemaakt trouwens dus wees maar trots, ik was ook wat jonger. Ik denk nog wel eens terug aan mijn huisje in Eindhoven waar ik alleen woonde en ondanks dat ik dat huurde voelde het echt van mij. Het is van jou zolang je netjes de huur betaald toch?

 8. Leuk te weten hoe het je bevalt… op jezelf. Natuurlijk is het heerlijk om op jezelf te wonen. Je kunt je prima vermaken en lekker bij je ouders eten zo nu en dan is dan extra leuk. Nu zijn het niet je eigen spullen maar als alles van jezelf is, is het heel anders. Geniet er nog maar even lekker van!
  Liefs 😊🦋

 9. Hoe stil
  wordt het leven
  als je alleen
  onder een dak
  in een stoel
  aan tafel
  leeft of zit
  Beweegt het
  eenvoudiger
  zelf het initiatief
  Of is het rusten stil
  omdat niemand
  je ziet
  weet of je misschien
  … Samen iets doen wil
  liever alleen bezig bent

 10. Pingback: Even bijkletsen #24 | Pech | Zo simpel is dan geluk

 11. Pingback: De 10 meest gelezen blogs van 2021 | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.