Voor het laatst

Het is al heel erg lang geleden dat ik voor het laatst het stokje van iemand over nam. Hoewel Minoejska aangeeft dat zij het niet erg vindt wanneer haar lezers de tag niet overnemen, inspireerde dat mij om hem juist wel weer eens over te nemen. Gewoon, omdat het wel weer eens tijd wordt voor zo’n stokje. De laatste keer dat ik een tag overnam ging dat over mijn leesgewoonten, nu vertel ik je over mijn laatste keren. Vind je dit ook een leuke tag? Neem hem dan vooral over, want ik geef graag het stokje door.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
In principe ben ik iemand die niet snel huilt en ook niet snel kan huilen. Behalve dan als ik op de fiets zit, dan rollen de tranen standaard over mijn wangen. Als ik echt verdrietig ben komen de tranen niet snel, maar krijg ik voor mijn gevoel letterlijk een brok in mijn keel. Nu is dit jaar best wel pittig en heb ik al een aantal keer een traan gelaten. De laatste keer was in april toen een collega mij vroeg hoe het met mij ging. Ik brak en de tranen vloeiden. Het was even nodig. 

Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?
In 2019 heb ik voor het laatst gevlogen, dus dat is – met de coronaperikelen in je achterhoofd – nog vrij recent. Ik ging toen op vakantie naar Ibiza. Het was voor mij de eerste keer dat ik het eiland bezocht en ik heb daar volop van genoten. Mijn avonturen beschreef ik in de blog Wegdromen op Ibiza

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?
Om eerlijk te zijn heb ik regelmatig de slappe lach. Meestal op het werk. Dat krijg je als je collega’s hebt die in hun beste Engels patiënten aan de telefoon vertellen dat de house doctor zo even langs komt. Of als je een opzetje moet maken voor een vacature en je daar een ‘date gezocht’ tekst van maakt. Dit laatste was enkele dagen geleden en wat hebben we een lol gehad toen we mijn werkgever het opzetje gaven. Hoewel mijn werk best pittig is, met vervelende situaties en een hoge werkdruk, lachen we echt heel wat af. 

Wanneer heb je voor het laatst iemand geknuffeld (buiten je partner)?
Enkele dagen geleden kon ik het niet laten om mijn collega een knuffel te geven. Ze had net verteld ons helaas te gaan verlaten en de spanning kwam er bij haar uit. Een moment waarop ze gewoon even een knuffel nodig had. Hoewel ik het eigenlijk niet van huis uit heb meegekregen, ben ik wel iemand die mensen snel een knuffel geeft. 

Wanneer heb je voor het laatst een complimentje gekregen?
Volgens mij ook enkele dagen geleden. Ik had een aanvaring met een collega omdat zij mij aansprak (lees: boos op mij werd) om iets wat zeer zeker niet mijn verantwoordelijkheid was. Ik heb dit laatste haar vervolgens duidelijk aangegeven, waarop een andere collega mij later op de dag complimenteerde om mijn assertiviteit. Zelf was ik daar stiekem ook wel blij mee, want een aantal jaar terug had ik dat echt niet gedurfd. 

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Grijs gebied van Marion Pauw is het laatste boek(je) dat ik gelezen heb. Op dit moment lees ik overigens ein-de-lijk De Zevende Zus. Zo spannend waar dit naartoe gaat leiden.

Wat is het laatste wat je hebt gegeten?
Venkelrisotto! Wat ruikt venkel ontzettend lekker, nog lekkerder dan het smaakt. Het was een heerlijke frisse risotto die voor de eerste keer volgens mij vrij aardig gelukt was. Wel een lange adem nodig om dat te maken overigens, maar wie weet word ik toch nog een keukenprinses

Met wie heb je het laatste gepraat?
Mijn zus sprak ik net even door middel van videobellen. Als dat niet meetelt – want ik sprak haar immers niet in het echt – dan is het mijn collega die ik het laatst sprak. 

Van wie kreeg je het laatste smsje en wat stond er in?
Het laatste échte smsje wat ik kreeg is van KPN, dat mijn nieuwe maand is gestart (qua abonnement). Het laatste appje wat ik kreeg was van een vriendin. “Al reactie van de baas?” Over de vacature waar ik het eerder over had. 

Welk liedje heb je het laatste (mee)gezongen?
Enkele weken geleden was ik bij een concert van Nick en Simon waarbij ze nummers van hun eigen album deden, maar ook nummers van Simon en Garfunkel. Dit is een beetje voortgekomen uit de documentaire die ze maakten: homeward bound. Als toegift deden ze Sound of Silence en Bridge over troubled water en ik heb uit volle borst meegezongen. Echt ontzettend genoten van dit prachtige concert. 

16 gedachtes over “Voor het laatst

  1. Tranen tijdens het fietsen, dat heb ik ook. Erg vervelend!
    Oooh, Ibiza … wat is dat lang geleden. Ik meen van in 1986. Moet hoognodig eens terug want ik vond het destijds al een fantastisch eiland.

  2. Altijd leuk om te lezen. Ik herken er wel veel in. Je assertiviteit bijvoorbeeld. Heeft bij mij ook zo lang geduurd voor ik dat durfde. Ik kreeg er ook ooit een compliment over. Dat soort complimenten zijn extra fijn. Goed ook dat je vaker de slappe lach hebt, dan dat je huilt. Maar af en toe moet het even. En risotto! Toe maar! Daar heb ik me nog nooit aan gewaagd.

  3. Wat bijzonder dat je tranen loskomen op de fiets! Dat is ook wel goed om te weten, als het soms eens nodig is dat het ‘eruit’ komt…. Als ik huil op de fiets dan is het van ellende en frustratie omdat ik de wind weer voor heb ; )

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.