Lezen | De schemering en de dageraad en Het begin

IMG_20210422_164946In vorige blogs liet ik het al een aantal keer doorschemeren. De laatste maanden heb ik wat minder gelezen dan normaal het geval is. Helemaal niet lezen is voor mij echter geen optie. Op een of andere manier heb ik het soms gewoon echt even nodig om een boek te pakken en op die manier even helemaal te ontspannen. Echt een stukje me-time dat iedereen natuurlijk eens in de zoveel tijd nodig heeft. Het delen van de boeken die ik heb gelezen is er ook een beetje bij ingeschoten. Daar wordt het dus echt weer eens tijd voor!

De schemering en de dageraad – Ken Follet

Dit boek is het vierde deel van de Kingsbridge serie. Nu heb ik helaas de eerste drie delen nog niet gelezen. Echter kreeg ik dit boek in handen en las ik dat het verhaal zich voor de drie andere delen afspeelt en je het dus ook prima als eerste boek kan lezen. Dus begon ik toch aan dit boek en daar heb ik zeker geen spijt van. Het verhaal speelt zich een behoorlijke tijd geleden af, namelijk in 997 na Christus. Een interessante tijd om over te lezen vind ik zelf. Hoewel het boek bijna 800 pagina’s telt, is het verhaal zo mooi dat je niet kan stoppen met lezen. 

Engeland wordt in deze periode van twee kanten belaagd. In het westen door Wales en in het oosten door de Vikingen. In deze chaotische periode worden drie levens met elkaar verbonden. Een botenbouwer, Normandische vrouw en jonge monnik krijgen allemaal te maken met de sluwe plannen van een bisschop wiens grootste doel is om macht en rijkdom te verkrijgen. Ze raken onlosmakelijk met elkaar, en het gehucht dat later Kingsbridge wordt genoemd, verbonden. 

Het begin – Nora Roberts

Nora Roberts is wel echt een van mijn favoriete auteurs. Dit boek is net even anders dan we van haar gewend zijn. Het is het eerste boek van een serie die meer richting het fantasy genre gaat. Het verhaal is eigenlijk vrij actueel. Het gaat namelijk over een virus dat plotseling op kwam zetten en zich snel over de wereld verspreid met verschrikkelijke gevolgen. Binnen een week was meer dan de helft van de wereldbevolking dood. Lana en Max proberen de chaos echter te ontvluchtend en gaan samen weg uit New York. Op een of andere manier horen zij bij degenen die wel overleven. Waar ze heen vluchtend, dat weet niemand.

Hoewel het dus echt even een heel anders soort boek is dan Nora Roberts normaal gesproken schrijft, werd ik meteen in het verhaal gezogen. Het is denk ik gewoon haar schrijfstijl die mij weet te pakken. Op een of andere manier moet ik gewoon altijd weten hoe het verhaal verder gaat. Heel nieuwsgierig ben ik dan ook naar het tweede en derde deel van deze serie. 

8 gedachtes over “Lezen | De schemering en de dageraad en Het begin

  1. Juist 1 van de weinige series van Nora waar ik niet aan begin. Niet mijn genre en het verhaal op de achterkant van deel 1 sprak me totaal niet aan. Ik laat hem dus aan me voorbij gaan en lees lekker verder in alle andere boeken die ik van haar heb. Inmiddels is (op deze trilogie) haar collectie compleet ❤

  2. Het is niet zo mijn genre, moet ik eerlijk zeggen. Ik dénk vaak dat ik geen lees-bui heb. Maar achteraf blijkt het dan vaak aan het boek te liggen dat ik aan het lezen ben. Als ik dan aan een ander boek begin, kan ik niet stoppen.

  3. Er liggen hier nog veel boeken die ik nog moet lezen en het kan zijn dat deze er ook wel bij zit maar helaas weinig tijd nu om te lezen. Weet niet meer welke ik heb want als de titel en verhaal aanspreekt neem ik deze mee. Ook bedankt voor je reactie wat ik heel erg waardeer.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.