Quote | Do yourself a favor and move on; the people that hurt you already have

zeilenQuotes kunnen mij altijd enorm inspireren of zetten me aan het denken. Soms geven ze je ook net even de schop onder je kont die je op dat moment nodig hebt. Onderstaand quote kan je er ook weer even aan herinneren dat het niet goed is om in situaties te blijven hangen. Zelf doe ik dat soms wel. Sterker nog, ik kan er nog steeds wel eens een klein beetje verdrietig van worden als ik de ouders van mijn vroegere beste vriendin zie. Het herinnert me eraan hoe onze vriendengroep mij heel hard liet vallen op het moment dat ik ze juist het hardst nodig had.

Do yourself a favor and move on; the people that hurt you already have.
– FairysForum

Echter zijn zij allemaal gewoon doorgegaan met hun leven alsof er niks was gebeurd en bleef ik verdrietig achter. Natuurlijk kan ik er helemaal naast zitten, maar op dat moment voelde het oprecht alsof niemand er echt mee zat dat ik mij toen alleen en verdrietig voelde. Ook daarna ben ik nog een aantal keer in situaties terechtgekomen waarin vriendschappen op een vervelende manier eindigden en ik de enige leek die daar echt mee zat. Het heeft echter totaal geen zin om hierin te blijven hangen. Het is gebeurd en ik kan me beter focussen op de mooie vriendschappen die er wel zijn.

Dit is een voorbeeld met betrekking tot vriendschappen, maar mensen kunnen je op veel verschillende manieren (onbewust) pijn doen. Iets wat in deze tijd helaas veelvuldig voorkomt is dat mensen de meest nare dingen tegen elkaar zeggen op social media. Ook kunnen mensen je onbewust kwetsen met een opmerking of een goedbedoeld advies.

In welke situatie iemand je ook pijn doet, ik denk dat het uiteindelijk belangrijk is om het los te laten. Vaak heeft de ander er totaal geen last van en ben jij degene die met de negatieve gevoelens zit. Bovendien zegt iemand anders zijn gedrag vooral iets over diegene en niet over jou. Natuurlijk is het belangrijk om de gevoelens toe te laten en is het begrijpelijk dat je boos en verdrietig bent. Maar uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee als je hierin blijft hangen. Het beste wat je daarom volgens mij kan doen is het loslaten en de ander vergeven, zodat je verder kunt met je leven en de positieve dingen die er zijn!

23 gedachtes over “Quote | Do yourself a favor and move on; the people that hurt you already have

  1. Mooi idd. Jammer om te lezen dat je dit hebt moeten meemaken, je verdient beter. Langs de andere kant kan het misschien ook een wijze les zijn… Hoewel je dat natuurlijk niet op zo’n moment wil meemaken.

    Take care 🙂

  2. Citaten kunnen inderdaad inspirerend zijn. Deze quot doet me denken aan het boek The Gift van Edith Eger. Zij overleefde Auschwitsch en schrijft over vergeving, en dat je dat voor jezelf moet doen. Dat vind ik net zoiets als loslaten.

  3. Sommige quotes zijn wel met een goede boodschap en haal ik ook soms en nu helemaal wel kracht uit. Maak er zelf soms ook enige voor een YT filmpje. Gewoon gedachten die dan in mijn kopje kwamen. En vrienden die een ander of mij zullen kleineren mijd ik gewoon want dat is verspilde energie en steek dan mijn tijd liever in wat anders wat mij goede energie zal geven. Vrienden die weggegaan zijn uit mijn leven waren geen echte en dat zijn er best wel veel. Gekwetst ben ik ook heel vaak en recent ook nog dan is het soms wel moeilijk om later weer anderen of mensen te vertrouwen. Maar men zegt ook niet voor niets dat je in nood en pijn weet wie dan je echte vrienden zijn. En daar worden mijn man en ik nu wel heel erg mee geconfronteerd.

    • Het is ook zeker heel moeilijk om gekwetst te worden en daarna weer andere te vertrouwen. Ik merk dat ook duidelijk terug in mijn vriendschappen.
      Vervelend dat het slechte nieuws van je man ervoor zorgt dat er vrienden zijn die jullie laten zitten. 😦

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.