Zo simpel is dan geluk #79 | Verhuizen en kermis

strandHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

De afgelopen tijd heb ik me vooral beziggehouden met in- en uitpakken. Ik paste een aantal maanden op de woning van iemand die tijdelijk in het buitenland verbleef. Daarna ging ik weer terug naar mijn ouders en inmiddels woon ik weer op een andere plek omdat ik een jaar op iemand anders huis kan passen. Hoewel het enorm veel energie kost al dat heen en weer verhuizen is het einddoel wel erg leuk. Ik heb nu weer even een tijd een eigen plekje en ook nog eens op een ontzettend mooie locatie. Mijn uitzicht is prachtig en ik heb een leuk parkje voor de deur. Echt genieten.

Uitjes

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een avondje kermis, dan zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. Hoewel ik nu ik ouder ben alleen nog in het reuzenrad ga, vind ik de sfeer op de kermis wel altijd erg gezellig. Daarnaast hebben ze altijd heel veel lekker eten. Dit keer ben ik gezwicht voor de churro’s. Het was dan ook een topavond.
Daarnaast heb ik een aantal keer op het terras gezeten voor een lekkere lunch of een cappuccino met iets lekkers. Bovendien heb ik mezelf verwend met een fijne gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialist. Mijn huid is de laatste tijd heel erg slecht, dus ik hoop dat het naast ontspanning ook voor mijn huid iets oplevert.

De kleine dingen

Meestal krijg ik wel enkele kaarten voor mijn verjaardag, maar dit jaar bleef mijn brievenbus leeg. Echter kreeg ik wel een tekening van mijn vriendin haar zoontje. Zo leuk. Dit soort persoonlijke cadeautjes maken mij echt blij.
Daarnaast heb ik tussen alle verhuisperikelen door zoveel mogelijk rustmomenten geprobeerd te pakken. Regelmatig ben ik op de bank gekropen om even lekker een serie te kijken. Bovendien waren er nog een aantal mooie dagen en genoot ik zoveel als ik kon van de zon.

Lezen

Gelukkig houd ik bij wat ik lees, want op dit moment zit mijn hoofd zo vol (en doet hij pijn) en kan ik echt even niet bedenken wat ik heb gelezen afgelopen tijd. Oké, daar komt het. Om te beginnen las ik een thriller van Suzanne Vermeer: Zomeravond. Over het algemeen vind ik deze thrillers altijd een beetje oppervlakkig en voorspelbaar, maar juist dat zijn fijne boeken op het moment dat je druk bent. Daarnaast las ik Later van Stephen King. Een spannend boek waarin geesten de boventoon voeren. Ook las ik een wat onbekend boek: Tranen van liefde van Tim Overdiek. Tim verloor zijn vrouw en schreef hierover en over de impact die dat had op zijn gezin in zijn dagboek. Zijn dagboekfragmenten zijn vervolgens uitgegeven als boek. Heel intens om te lezen, maar wel mooi. Ik merk dat het mij goed doet om te lezen over rouw.

Dankbaar

Dankbaar ben ik voor de mensen om mij heen die mij praktisch gezien enorm hebben geholpen de afgelopen tijd. Alleen was het me allemaal nooit gelukt. Daarnaast ben ik ook dankbaar dat ik de verjaardag van mijn beste vriendin op een mooie manier heb kunnen doorbrengen. De zon scheen, dus ik bracht een bezoekje aan het strand en dronk daar even wat. Ze is er dan wel niet meer, maar ze had zeker gewild dat ik haar verjaardag toch een klein beetje zou vieren. Hoewel dat zeker we met een zwart randje was.

15 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #79 | Verhuizen en kermis

  1. Als nog gefeliciteerd met je verjaardag. Fijn dat je het zo hebt kunnen vieren. En wat heerlijk zeg, dat je weer een jaar op een huis mag passen. Toch altijd veel lekkerder om op jezelf te kunnen zijn.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.