Zo simpel is dan geluk #80 | Fijne aankopen

IMG_20211003_190314Het is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Werken tot ik er bij neer val. Zo voelt het op dit moment echt. Mijn collega is gestopt en degene die haar zou vervangen is nooit op komen dagen. Het zijn voor mij dus lange en zware dagen nu op het werk. Daarom probeer ik elke dag even wat frisse lucht op te snuiven en wat rust momenten te pakken. Lekker naar huis fietsen met de wind in mijn gezicht, daar kan ik op dit moment echt van genieten na een lange werkdag. Thuis lekker genieten van een goede (ziekenhuis)serie en een overheerlijke kop thee. Even mijn hoofd weer leeg maken. Bovendien houden we humor erin op het werk, dat helpt je de dag wel door.

Uitjes

De uitjes liggen op dit moment voor mij even stil. Dat maakt dat de meest kleine dingen nu al echt als een uitje voelen. Even een ochtendje winkelen bijvoorbeeld, om blij van te worden. Daarnaast genoot ik samen met familie laatst van een fijne wandeling in de zon. Onderweg haalden we iets lekker te eten en drinken en genoten daarvan al zittend op een bankje in de zon. Een echt uitje was het niet, maar genieten deden we wel.
Hetgeen wat misschien nog het meest in de buurt kwam van een uitje was het trouwfeest van mijn collega. Sowieso al te gek dat wij als collega’s mochten komen en daarnaast was het een gezellig feest. De ochtend erna heb ik mijn sportles maar even overgeslagen.

De kleine dingen

Bijna dagelijks geniet ik van het prachtige uitzicht dat ik hier heb en ik kijk regelmatig hoe mooi de zon ondergaat. De kleuren in de lucht zijn prachtig. Laatst fietste ik naar huis en zag een oudere dame een wandeling maken. Met haar gezicht in de zonnestralen was gewoon duidelijk te zien hoe ze aan het genieten was. Daar werd ik zo blij van.
Wat mij ook elke keer weer blij maakt is het bijzondere contact met patiënte. Zo kwam iemand die ik had gesproken laatst door middel van chocoladeletters vertellen wat het geslacht van haar aanstaande kindje is. Dat is toch bijzonder.

Lezen

De afgelopen tijd las ik opnieuw niet zo heel erg veel, omdat ik gewoonweg de energie niet heb om te lezen na de slopende dagen die ik op dit moment heb op mijn werk. Echter probeer ik op mijn vrije dagen wel altijd een moment te pakken om met een goed boek op de bank te kruipen. Ik heb dan ook zeker wel wát gelezen. Zo las ik Morgen ben ik weer thuis van Simone van der Vlugt. Een erg goede thriller die heel erg fijn wegleest. Daarnaast las ik ook deel twee van de Bron trilogie van Nora Roberts: Vanuit het duister. Hoewel ik meestal het eerste deel van een trilogie beter vind is dit voor mij echt de uitzonder op de regel. Wat een goed boek.

Dankbaar

De afgelopen tijd was ik even heel dankbaar voor materialistische dingen. Normaal heb ik dit eigenlijk niet zo snel, ik geef niet zoveel om spullen, maar nu werd ik toch wel even erg blij. Ik heb namelijk twee hele fijne (tweedehands) aankopen gedaan. Een elektrische fiets en een auto. Op dit moment woon ik een half uur fietsen van mijn werk en dan is het met tegenwind toch wel fijn om wat ondersteuning te hebben en niet helemaal bezweet op je werk aan te komen. Daarnaast is het ook heel erg fijn als je met storm- en regenachtig weer gewoon lekker de auto kan pakken. Echt een geluksvogel ben ik.

27 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #80 | Fijne aankopen

 1. Fijne momenten maken het level leuk, natuurlijk. En het is goed er bij stil te staan! Dat zonnetjes-moment had ik afgelopen week ook even: ik ging zomaar op het balkon staan om even vijf minuutjes die warme zon te voelen. Heerlijk! Wel een beetje raar in oktober, zo warm, maar ik stop de negatieve connotaties ook maar even weg. Dat zien we wel over 20 jaar 🙂

 2. Je blijft er nog wel positief over, maar een werkgever mag een werknemer niet een halve baan erbij mogen laten doen. Een arts nota bene zou beter moeten weten. Trek asjeblieft aan de bel, je hebt zelf al gezondheidsklachten. Wees er op tijd bij.

  • Gelukkig hoef ik geen extra uren te draaien, maar ik probeer inderdaad wel meer werk in mijn uren te proppen. Helaas is er vooralsnog niemand die op de vacature reageert, dus helaas kan niemand hier iets aan doen. Maar heb mijn grenzen wel aangegeven!

  • Ja, ook bij huisartsen is de werkdruk helaas echt heel erg hoog en als je dan ook nog een collega mist. Gelukkig hoef ik niet extra te werken, maar het zijn wel zware dagen. Inmiddels al iemand die een ochtend invalt, maar daarmee zijn we er nog niet. Helaas ook niemand die op de vacature reageert.
   Ik heb een witte skoda citigo! Met zwarte velgen, haha!

 3. Fijne momenten zijn deze waar je intens even van geniet.
  Een goede schrijfster Simone van der Vlugt die je helemaal meeneemt in haar verhaal.
  Neem voldoende rust zeker als het weer zo druk is op jou werk.

  Aum Shanthi

 4. Zo, dat lijkt me pittig op je werk. Hoe gaat het dan met je eigen gezondheid? Loop jezelf niet voorbij hoor.

  Mooie aankopen. Hoop dat je er veel plezier van hebt.

  • Nee, ik geef ook zeker mijn grenzen aan op het werk. Helaas liggen de doktersassistenten alleen niet voor het oprapen, maar we zijn er mee bezig. Gelukkig hoef ik niet extra te werken, dat zou ik niet trekken. Nu is het qua gezondheid op het randje.

 5. O, maar ik kan me helemaal voorstellen dat je heel erg blij en dankbaar bent voor je fiets en autootje zeg!! Zeker nadat ik zelf ervaren heb wat een elektrische fiets met wind een genot is. Geniet maar lekker van je beide vervoersmiddelen.

 6. Wat een mooie dingen allemaal. En een auto en een elektrische fiets zijn zeker fijne dingen. Geniet er maar lekker van! En zorg goed voor jezelf met al die drukte op je werk.

 7. Fijn dat je een elektrische fiets en een auto hebt kunnen aanschaffen! Hopelijk geeft dat wat verlichting voor de situatie op het werk. Heel veel sterkte daarmee, ik hoop dat er snel een oplossing gevonden wordt!

 8. Wat vervelend dat de werkdruk nog steeds veel te hoog is. Ik hoop zo dat er snel een oplossing/verlichting voor je komt. Goed van je dat je toch op andere manieren rust- en geluksmomentjes zoekt. Sterkte met de drukte!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.