Even bijkletsen #26 | (Te) druk

herfstAl meerdere malen ben ik begonnen met typen, om het vervolgens weer te verwijderen. Het heeft uiteindelijk namelijk helemaal geen zin om te klagen hoe druk het is op het werk. We zullen er mee moeten dealen. De telefoon blijft maar rinkelen, de administratieve rompslomp – de paarse krokodillen vliegen je om de oren – lijkt wel met de dag toe te nemen (zoveel liefde voor al die fijne zorgverzekeraars) en de mensen worden steeds ouder en hebben gewoon steeds meer zorg nodig.

Daarbij zijn er ook veel mensen die denken dat de huisarts een wonderpil heeft die de griep, een verkoudheid, of een overbelaste elleboog kan genezen. Ik kan er een boek over schrijven. Het is een gebed zonder end en om mij heen hoor ik van andere huisartspraktijken niet anders.

Mijn vrije momenten heb ik op dit moment dan ook echt nodig om bij te komen van deze drukte. Om alle stress weer los te kunnen laten en mijn hoofd leeg te maken. Om even goed voor mijn lichaam te zorgen door te sporten of yogales te doen. Om gewoon even lekker hersenloos naar een serie op tv te kijken en aan helemaal niks te denken. Opladen voor weer een nieuwe dag.

Het zou dus zomaar kunnen dat het de komende tijd wat stiller is hier op mijn blog. Maar ook het lezen van andere blogs lukt mij op dit moment maar nauwelijks. Heel af en toe lukt het me om wat te lezen en ook een reactie achter te laten, maar de kans is ook groot dat jullie even niks van mij horen. 

Het is pittig, bovendien zijn er wat momenten geweest dat ik mij niet echt gehoord voelde en dat doet pijn. Gelukkig zijn er ook collega’s die mijn gevoel wel erkennen en me volledig begrijpen. Samen proberen we te roeien met de riemen die we hebben en zorgen we voor de nodige (soms zwarte) humor op de werkvloer waardoor een dag vol te houden is. Samen staan we sterk. Het is zwaar, maar op dit moment houd ik mijn hoofd nog boven water. Daarbij trek ik ook zeker aan de bel wanneer dit niet meer zo is. Uiteindelijk is mijn gezondheid namelijk het belangrijkste en zal ik dus ook niet over mijn grenzen gaan. 

Bovendien kennen jullie mij al langer dan vandaag. Ook nu probeer ik juist van de kleine dingen te genieten. Hoewel het misschien wat stiller zal zijn van mijn kant zijn jullie zeker in mijn gedachten en wilde ik dus even een teken van leven geven. Heel veel liefs en denk goed om jezelf, dan doe ik dat ook.  

 

40 gedachtes over “Even bijkletsen #26 | (Te) druk

 1. Probeer je rust te vinden als je van het werk komt.
  Het zal er zeker nog niet op verbeteren de komende tijd.
  En dan moet je even alles laten voor wat het is als je de deur van je werk dicht doet achter je.

  ❤🌷❤

  Aum Shanthi

 2. Voor iemand zonder lichamelijke problemen is op dit moment jouw beroep al zwaar. Dus ja, ik snap helemaal dat jij alle zeilen bij moet zetten voor jezelf om je hoofd boven water te houden.
  Gelukkig kun je er met je collega’s over praten, dat is nu heel erg belangrijk.
  Houdt jezelf goed in de gaten meis, en zorg dat je niet in een burn-out kom.
  En hier de blogwereld, ach joh, die wacht echt wel op jou.

 3. Wij hebben het ook hartstikke druk op het werk, er is meer aangenomen dan dat ze klaar kunnen krijgen, dus de druk is groot, en het schilderwerk moet ook nog van kwaliteit zijn, en dat heeft nu eenmaal zijn behandeling en dus tijd nodig. Gewoon maar doorgaan, je kan immers niet meer dan je best doen, en de problemen veroorzaakt door anderen zijn hun problemen.

 4. Neem de tijd en de rust waar het kan en waar het moet. Ik hoor inderdaad wel van meer kanten dat iedereen het erg druk heeft en vooral ook dat achter die drukte zoveel gepusht wordt. Men lijkt in het algemeen steeds veeleisender te worden. Alsof alles in het leven maakbaar is of zou moeten zijn.
  Maar je komt zeker verder als je ook af en toe die rust kunt nemen.

 5. Het is helemaal oké om bij te tanken, aan jezelf te denken, tijdig op die rem te gaan staan. Voel je daar maar niet schuldig over. Integendeel. Als gever doe je vaak zoveel voor anderen, dat je wel eens jezelf vergeet. Nu eerst jij want anders is het ook niet vol te houden.

 6. Ik snap die mensen ook nooit die voor iedere verkoudheid meteen bij de huisarts op de stoep staan! Als je benauwd bent is het natuurlijk een ander verhaal, maar anders gewoon thuis uitzieken.

  Heel veel succes in ieder geval de komende tijd! Goed dat je aan jezelf denkt, het bloggen kan wel wachten.

 7. Pingback: Lezen | Later, Morgen ben ik weer thuis en Groter zal ik zijn | Zo simpel is dan geluk

 8. Pingback: Omdat het gewoon een pittig jaar was | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.