Momenten van geluk in 2021

pier2021 was opnieuw een bijzonder jaar. Het was voor mij persoonlijk een behoorlijk pittig jaar. In het algemeen genomen was het denk ik voor iedereen weer een raar jaar. Ook nu stond corona op de voorgrond en zorgden de maatregelen ervoor dat voor velen het leven er net even anders uitzag. Voor mij betekende het dat ik niet op vakantie kon dit jaar en dat enkele uitjes niet door konden gaan. Gelukkig zijn dat maar luxeproblemen en heb ik daar dus ook zeker niet wakker van gelegen. Ondanks dat het een vreemd en pittig jaar was, waren er zeker ook dit jaar nog heel veel geluksmomenten te vinden.

 • Wandelen, dat heb ik weer aardig wat keren gedaan dit jaar. In de duinen, op het strand, door het bos, of gewoon dicht bij huis een blokje om. Ik vind het altijd heerlijk om even de frisse buitenlucht op mijn huid te voelen. Wanneer de zon dan ook nog eens schijnt geniet ik er extra van. Ook stond er een enkele keer een wandeldate op het programma. Helaas zonder positief resultaat.
 • Enkele concerten gingen voor mij wel door. Zo ben ik naar een theatershow van de 3Js geweest samen met vriendinnen. Het was erg mooi en ook wel emotioneel. Ook ging ik naar het Simon & Garfunkel concert van Nick en Simon. Ongeloof hoe mooi zij deze nummers ten gehore kunnen brengen. Het was heel bijzonder.
 • Ook heb ik dit jaar weer heel wat boeken gelezen. Lekker in de tuin met de zon op mijn gezicht, of juist met een dekentje op de bank terwijl de regen op de ramen tikt. Elke keer weer kom ik ontzettend tot rust wanneer ik aan het lezen ben en mij even in een andere wereld waan.
 • Een overheerlijk ijsje halen, genieten van een drankje op het terras, of lekker lunchen. Op de momenten dat de maatregelen dat toelieten heb ik wel een aantal keer van dit soort uitjes genoten. Samen met vriendinnen of familie en zelfs wel een aantal keer alleen. Echte geluksmomenten.
 • Hoewel mijn werk op dit moment even een moeilijk punt is (Té druk!) heb ik ook dit jaar weer veel voldoening uit mijn werk kunnen halen. Mijn collega’s zijn enorm fijn. Ze steunen me in moeilijke tijden en we lachen dagelijks met elkaar. Daarnaast werd ik ook erg blij van de complimenten en waardering van patiënten. Zo kreeg ik laatst nog een chocoladeletter van een dame van bijna 90 en werd ik ook met Sint Maarten op chocolaatjes getrakteerd. Bijzonder hoe je een band op kunt bouwen met patiënten en soms echt iets voor hen kan betekenen.
 • Het sporten staat op dit moment op een laag pitje (lang leve de QR-code), maar ik heb dit jaar zeker veel plezier in het sporten gehad. Groepslessen zijn echt mijn ding. Bovendien is de sfeer op de sportschool heel erg fijn en voel ik me daar echt thuis. Ik mis het dan ook enorm nu ik niet kan sporten.
 • Ook een hoogtepunt van dit jaar is dat ik op mezelf ben gaan wonen. Op dit moment heb ik weer even een woning tot oktober volgend jaar, ik pas op iemand zijn huis. Daarna moet ik weer hard verder zoeken, maar dat is van latere zorg. Nu even lekker genieten van het feit dat ik op dit moment een plekje voor mezelf heb!
 • Zoveel mogelijk heb ik geprobeerd op een verantwoordelijke manier toch familie en vrienden te zien. Het leven is inmiddels een stukje mooier wanneer je de dierbare mensen om je heen ook af en toe eens in het echt kan zien. Elke keer weer ben ik blij met de lieve mensen om mij heen. Ook al zie ik niet iedereen even vaak, iedereen heeft een plek in mijn hart.
 • Nog meer aandacht hebben voor de kleine dingen. Een oudere dame die een wandeling maakt en zichtbaar geniet van de zon op haar gezicht. Een kind dat enthousiast naar de machinist van de voorbij rijdende trein zwaait. De regenboog die na een bui aan de horizon verschijnt. De lichtjes die me verblijden als ik in het donker uit het werk naar huis fiets. In elke dag zit wel een klein moment dat zorgt voor een glimlach op mijn gezicht.
 • Hoewel ik het niet vaak over mijn chronische klachten heb, ervaar ik wel degelijk dagelijks pijn, vermoeidheid en andere klachten. Ook dit jaar lukte het me weer om deze niet op de voorgrond te laten staan en er goed mee om te gaan. Natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag, maar over het algemeen kon ik er ook dit jaar weer goed mee omgaan en dat maakt me erg blij. Je mindset kan zoveel doen in dit soort situaties.
 • Jullie, mijn fantastische lezers die de tijd nemen om te lezen wat mijn bezighoudt en bovendien ook nog eens heel regelmatig een reactie achterlaten. Zeker ook door jullie heb ik mij enorm gesteund gevoeld dit jaar en de interactie die ontstaat maakt het bloggen nog zoveel leuker. Daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor. En ja, ik ben je ook oprecht heel dankbaar als je alleen meeleest of gewoon even voorbij komt fladderen!

30 gedachtes over “Momenten van geluk in 2021

 1. Het op jezelf gaan wonen was/is een stap waar je wat ongerust over was, maar je hebt het er prima van af gebracht. Grote bewondering voor alle gelukjes die je vond/zag/opzocht/ondervond. Een minstens even mooi overzicht toegewenst voor het komende jaar!

 2. Mooi om die geluksmomenten te lezen. Je ziet het geluk in het ‘gewone’, maar juist dat is denk ik dit jaar zo mooi, omdat sinds vorig jaar het gewone ineens niet meer zo gewoon blijkt te zijn.

 3. Het was een bijzonder jaar nietwaar? Toch wel mooi dat je zo via het oppassen op huizen lekker op jezelf kunt wonen.
  Fijne feestdagen en laten we hopen dat 2022 een beter(der) jaar wordt.

 4. Ondanks het gekke jaar met corona en natuurlijk het verlies van je beste vriendin, heb je toch nog mooie momenten van geluk dit jaar. Laten we hopen dat 2022 beter word, al is mijn vertrouwen daarin wel geschaad…

 5. Het bloggen en dus ook het blogs lezen was een beetje verdwenen in mijn leven dus ik ben even aan het bijlezen.
  Als ik het zo lees heb je echt een pittig jaar gehad. Wel heel mooi om te lezen dat je nog steeds kunt genieten van de grote en kleine geluksmomenten! Ik denk dat dat in deze rare tijden voor iedereen een goed idee is: niet focussen op wat niet kan maar op wat nog wel kan en daar extra van genieten. Zoals je al zegt: de kleine dingen zoals de zon op je gezicht of zien hoe een ander daarvan geniet is al zo waardevol.
  Hopelijk brengt het nieuwe jaar ook weer mooie nieuwe geluksmomenten met zich mee! 🙂

 6. Wat een mooi overzichtje. Als je, zoals jij, kunt van genieten van de kleine dingen ben je een gelukkig mens. Er is altijd wel iets moois te vinden. Maar je moet het wel kunnen zien. En dat kun jij. Fijn ook dat je nog een hele tijd kunt genieten van je eigen plekje!

 7. Dit jaar was voor mij vele ups en downs en hoop dat ik het aankomende jaar dan ook wat betere vooruitzichten zal mogen ontvangen. Maar het verlies wat mij zo heeft geraakt heeft veel tijd nodig en ook de rust in mij daarbij. Maar ook ik dank je voor alle reacties die ik op mijn 2 websites mocht ontvangen want dat gaf mij ook kracht om door te gaan. Op mijn natuurwebsite heb ik nu voor dit jaar mijn laatste schrijven geplaatst want ook dat is mijn liefde. Deze beheer ik nu ook sinds kort alleen, want soms zijn mensen helaas niet zoals ze zijn. Maar ook dat hoort bij het leven. Vrienden komen vrienden gaan maar echte vriendschap blijft bestaan. Maar ik zal er wel proberen mooie natuurwoorden te blijven geven. Wens jou hele mooie dagen toe. En dat de reizen die we mogen beleven in nieuwe jaar ook dan eens echt mooie momenten zullen geven.

 8. Pingback: De 10 meest gelezen blogs van 2021 | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.