Zo simpel is dan geluk #81 | Steun

natuurElke maand probeer ik een blog te schrijven over de momenten die mij gelukkig maken. De laatste maanden is dat duidelijk niet helemaal gelukt: de laatste Zo simpel is dan geluk is van oktober. Nu waren de maanden daarna ook druk en pittig en is het niet zo gek dat ik er even niet aan toe kwam mijn geluksmomenten te delen. Nu is het toch echter wel weer hoog tijd om jullie te vertellen over alle positieve dingen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

De dagen worden weer langer en ik merk dat dat mij echt enorm goed doet. Zeker als de zon dan ook af en toe even om de hoek komt kijken. Daarnaast merk ik dat ik ook echt kan genieten van het fietsen naar mijn werk. Ik fiets er ruim 20 minuten over, maar vind het erg fijn om even lekker in beweging te zijn. Ik merk dat dat me echt goed doet. Waar ik ook dagelijks even van geniet is een momentje voor mezelf nemen. Lekker een serie kijken, een boek lezen, of wat (yoga)oefeningen doen. Elke dag maak ik daar wel even tijd voor.

Uitjes

Aangezien ik niet wil mee wilde werken aan de QR-code waren er niet veel uitjes de afgelopen tijd. Gelukkig komt daar nu verandering in. Overigens heb ik toch een keer op een terras kunnen zitten om de genieten van een overheerlijke caramel macchiato. Daarnaast ben ik weer eens naar de schoonheidsspecialist geweest voor een gezichtsbehandeling. Mijn huid rondom mijn mond ziet er namelijk niet erg goed uit sinds het dragen van de mondkapjes. Zo’n behandeling is dan wel even fijn en ultiem genieten.

De kleine dingen

Een compliment krijgen van collega’s over hoe ik mijn stagiaire begeleid. Het loopt niet erg soepel en de frustraties zitten dagelijks hoog, maar toch lukt het me om rustig te blijven en haar zo goed mogelijk te helpen. Inmiddels lukt het me ook steeds beter om complimenten in ontvangst te nemen, heel erg fijn.
Daarnaast heb ik afgelopen weken echt enorm genoten van de Olympische Spelen. Uiteraard heb ik niet alles kunnen zien (er moet ook nog gewerkt en geslapen worden) maar toch heb ik zoveel mogelijk geprobeerd te kijken. We mogen echt enorm trots zijn op onze sporters.

Lezen

Het is echt heel erg, maar de laatste weken val ik gewoon regelmatig in slaap tijdens het lezen van een boek. Echt heel bizar. Nu is mijn laatste update al van wat langer geleden, dus kan ik wel met jullie delen welke boeken ik daarna nog gelezen heb. Om te beginnen Middernachtbibliotheek van Matt Haig, maar daar hebben jullie al uitgebreid over kunnen lezen. Ook las ik Ibiza – De Erfenis van Kiki van Dijk. Een thriller die je binnen mum van tijd uit hebt. Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou kwam ook voorbij. Het boek was mooi, maar ik vond het ergens wat onrealistisch en het had wat beter uitgewerkt kunnen worden voor mijn gevoel. Dan las ik nog Roadtrip van Greame Simsion en Anne Buist. Een boek dat ik wel heel erg mooi vond en wat gaat over een jongedame met MS die als wens heeft om te voet naar Rome te gaan.

Dankbaar

Op dit moment ben ik vooral dankbaar voor mijn fijne collega’s. Na een ontzettend nare en traumatische ervaring op het werk staat iedereen voor elkaar klaar en nemen we de tijd om elkaars verhaal aan te horen en zo samen te verwerken wat er gebeurd is. We kunnen eventueel ook nog professionele hulp krijgen, maar voor mij is dat door de steun die we elkaar bieden niet nodig.
Ook ben ik erg dankbaar voor al jullie lieve reacties op deze situatie. Het is zo bijzonder dat er zoveel mensen mee willen lezen en dan ook nog de tijd nemen om te reageren of me een e-mail te sturen. Dank voor jullie support!

17 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #81 | Steun

  1. Ik had me laten verleiden door de vele positieve recensies over Het moois dat we delen, maar ik vond het verhaal tamelijk langdradig.
    Dank voor de tip over Ibiza – de erfenis. Denk dat dat meer mijn stijl is.

  2. De natte donkere winter mocht inderdaad stoppen. Zalig hoe de langere dagen het gemoed toch wat opkrikken. Je hebt toch een paar mooie uitstapjes gemist door niet mee te doen met die QR-code, maar dat was natuurlijk je eigen keuze. Wij waren blij dat we die hadden, af en toe eens iets lekker gaan eten of een terrasje doen trok ons door die verdomde winter. Geniet van een zonnig weekend!

  3. Voor mijn gevoel hebben we niet echt winter gehad maar een veel te lange herfst. Ik ben ook blij dat de dagen weer langer worden. Fijn dat jij en je collega’s zoveel steun aan elkaar hebben. Dat is zo belangrijk.

  4. Fijne dingen inderdaad! Ik ben zo blij dat het weer langer licht wordt en dat de zon zich steeds meer laat zien, heerlijk. Doet mijn energielevel echt meteen goed.

  5. Dat de dagen lengen merk ik ook! Als we gaan eten is het inmiddels niet meer donker, en ook bij het hardlopen ’s ochtends merk ik het. Maar ik herinner me ook het onheilspellende rijmpje: Als de dagen gaan lengen, gaan de nachten strengen.

  6. Dat zijn mooie, fijne dingen. Ik kan ook zo genieten van dat de dagen weer langer worden, vandaag al helemaal, toen was ik net na zonsopgang buiten, en ook tegen zonsondergang was ik buiten. En vanochtend dacht ik: wauw nu al licht! En vanavond dacht ik: zo hé, nu nog licht, haha.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.