Bloggen: 10 – 1

Bloggen doe je zoVandaag kan het alle kanten op met de titel van mijn blog. Het zou bijvoorbeeld de stand kunnen zijn van een voetbalwedstrijd. Of een simpele som om te testen hoe het met jullie rekenvaardigheid zit en of jullie nog niet aan het dementeren zijn. Het zou het huisnummer kunnen zijn van mijn droomwoning. Of psalm 10 vers 1. Allemaal dingen die overigens niet zoveel met bloggen te maken hebben, maar dat is weer een ander verhaal. Inmiddels ben ik wel benieuwd wat jullie gedachten zijn achter deze titel. Uiteraard ga ik jullie ook verklappen wat ik er mee bedoel.

Bloggen: 10 – 1 = 9

Van de week kreeg ik een melding van WordPress. Mijn blog bestaat negen jaar. Tijd dus voor een feestje. Ik strooi met heel veel confetti en geef jullie in gedachten allemaal een lekker taartje om van te genieten. Neem ik er zelf uiteraard ook één. (Heb ik weer een goed excuus.)

Echt bizar dat ik alweer negen jaar aan het bloggen ben op deze website. Voor die tijd had ik overigens ook al een blog onder mijn eigen naam, maar op gegeven moment besloot ik dat ik het toch prettiger vond om anoniem te bloggen. Het is overigens bijzonder dat ik nog steeds bloggers volg (en zij mij) die mij ook al op mijn eerste blog volgden. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft enorm leuk de interactie die er is tussen bloggers onderling. 

Plezier in het bloggen

Na al die jaren heb ik gelukkig nog steeds veel plezier in het bloggen. De ene keer heb ik natuurlijk wat meer inspiratie dan de andere keer en soms komt dan ook de gedachte op om te gaan stoppen met bloggen. Sterker nog, ik zie nu dat ik daar zelfs twee keer over geschreven heb, want ook hier schreef ik over stoppen met bloggen, haha! (Die duim speelt overigens ook nog steeds regelmatig op helaas.) Toch ga ik het altijd weer missen als ik een periode wat minder tijd heb of gewoon geen inspiratie heb om te schrijven. De zin komt altijd enorm snel weer terug.

Daarnaast blijf ik het ook ontzettend leuk vinden om de blogs van anderen te lezen. Persoonlijke blogs zijn daarin wel echt mijn favoriet. Ik heb dan vaak het gevoel dat ik iemand echt leer kennen en lees bovendien ook interessante informatie of lessen waar ik zelf heel veel aan heb. Blogs die met humor geschreven zijn kan ik ook erg van genieten. Kortom voorlopig zijn jullie echt nog niet van mij af. 

Bij deze wil ik even een moment nemen om jullie enorm te bedanken. Of je hier nu voor het eerst leest of al jaren meeleest, of je op elke blog reageert of als stille lezer meeleest… Ik ben iedereen die hier komt lezen enorm dankbaar!

 

33 gedachtes over “Bloggen: 10 – 1

  1. Ik probeer regelmatig anderen hun blog te bezoeken omdat dat de community zo gezellig maakt onderling. Ik vind het echt cool dat je al negen jaar blogt! En dat doe je goed! Ik dacht bij de titel dat je met een nieuwe serie op je blog ging beginnen. Nog vele jaren blogplezier gewenst en proficiat!

  2. Een zeer gelukkige blogverjaardag. Het idee om te stoppen met bloggen spookt ook al eens door mijn hoofd. Eén keertje kwam het heel dichtbij toen ik heel mijn archief doorspoelde in het toilet, maar ben nu toch blij dat ik gebleven heb.
    Is er nog een stukje taart over voor mij??

  3. Wat een mooie mijlpaal zeg, gefeliciteerd! Dat je niet altijd inspiratie hebt is voor mij zeker ook herkenbaar. Ik weet nog dat in mijn eerdere blogaccounts ik meerdere keren per week iets plaatste. Dat lukt me nu niet meer, met twee bedrijven. Die hebben ook aandacht nodig. 😛

  4. Gefeliciteerd.
    Ik kreeg de melding gisteren en nu weet ik waardoor ik de overstap durfde te maken van blogger naar wp. Jij was mij net voor gegaan.

    NB. ik dacht even dat je een De Mol weddenschap met 10 tegen 1 had gewonnen (of verloren).

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.