Ik mis je: een jaar zonder jou

zonsondergangHet voelt nog als de dag van gisteren dat ik bij jou op bed zat en we samen lachten en herinneringen ophaalden. Wetend dat het leven voor jou een paar uur later over zou zijn. Het moment van afscheid nemen was intens maar ook heel onwerkelijk. We knuffelden elkaar voor de laatste keer. Het verdriet was enorm. Inmiddels zijn we een jaar verder en mis ik je nog elke dag. Ik hoop dat jij nu op een plek bent waar je geen pijn meer hebt. Waar je niet langer hoeft te lijden.

Ik mis je

Ik mis… onze uitjes. Genieten van een film in de bioscoop met M&M’s op onze schoot. Naar de McDonald’s om vervolgens onze buit in de auto op te eten omdat we wegens corona alleen wat kunnen afhalen. De Primark onveilig maken, waar jij je uren kon vermaken en de meest lelijke hoofddeksels op je hoofd zette om mij aan het lachen te maken.

Ik mis… jouw lieve kaarten en berichtjes. Zat ik even niet lekker in mijn vel, dan wist jij dat altijd aan te voelen en kreeg ik een lief berichtje van je, of een kaart om me een hart onder de riem te steken. 

Ik mis… onze geweldig vakanties. Of dat nu was op een Grieks eiland in de zon, of in Nederland aan de kust, het was altijd genieten samen. Ook wel een uitdaging overigens om jou, je rolstoel en alle medische benodigdheden op de plaats van bestemming te krijgen. We lachten wat af.

Ik mis… de concerten en musicals. Samen naar Nick en Simon of genieten van de prachtige musical de Lion King. Beide konden we echt intens genieten van dit soort mooie voorstellingen. 

Ik mis… het nachtenlang appen. Heel wat goede gesprekken hebben we gehad ’s nachts, maar ook van die melige gesprekken die nergens op sloegen. Viel ik dan eindelijk bijna in slaap… hoorde in mijn telefoon weer trillen.

Ik mis… jou. Altijd positief en altijd stond je klaar voor een ander. Je liet mij voelen dat ik een goede vriendin was. Dat ik veel voor je betekende. En jij betekende ook enorm veel voor mij en betekent dat nog steeds. Want hoewel je niet meer hier op aarde bent, heb je voor altijd een plekje in mijn hart.

Zonder jou

Je was bang om me achter te laten, bang dat ik eenzaam zou zijn, omdat mijn vriendinnen nu eenmaal niet in de buurt wonen. Natuurlijk zijn die momenten er wel, maar het lukt me goed om daarmee om te gaan. Ik heb je beloofd te blijven genieten van het leven en dat doe ik met heel mijn hart. Ik voel regelmatig dat je bij me bent, je zal altijd over me waken.

Het verdriet blijft. Omdat ik je moet missen en omdat ik jou een veel mooier leven had gegund. Omdat we nog zoveel moois van plan waren samen. We hadden samen oud moeten worden, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik ben je enorm dankbaar voor jouw vriendschap en de prachtige herinneringen die we hebben mogen maken. In mijn hart draag ik je bij me. Samen voor altijd. 

If there ever comes a day when we can’t be together, keep me in your heart, I’ll stay there forever.

44 gedachtes over “Ik mis je: een jaar zonder jou

  1. Wat prachtig geschreven, ik heb er kippenvel van. Ook omdat het voor mij helaas herkenbaar is. Dat het nu alweer een jaar geleden is, herinnert mij er ook aan dat het voor mij ook alweer bijna een jaar geleden is. Het blijft onwerkelijk. Veel sterkte ❤

  2. Wat mooi geschreven. Het is fijn dat je zo goed en bewust afscheid hebt kunnen nemen. Maar wat is het ongelooflijk zwaar om iemand te moeten missen die zo dichtbij je stond. Veel sterkte.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.