Wandelen en een high tea: de perfecte combi!

ZuiderheideWanneer je mij wat langer kent weet je dat ik een enorme fan ben van de high tea. Ik weet niet wie dat fenomeen naar Nederland heeft gehaald, maar ik vind het geweldig. Heerlijk genieten van allemaal lekkers, zowel zoet als hartig, onder het genot van heel wat kopjes thee en fijn gezelschap. Mij kan je niet blijer maken. Ook wandelen word ik erg blij van. Dat had ik jaren geleden nooit gedacht. Even lekker in beweging zijn en ondertussen je hoofd leegmaken. Het liefst natuurlijk in een mooie omgeving, maar ook een blokje om vind ik prima. Laatst had ik dan ook het perfecte uitje!

High tea in een Theehuis

Op een mooie zonnige dag reed ik naar Laren waar ik met een vriendin had afgesproken bij Theehuis ’t Bluk. De weg er naartoe was een uitdaging: een zandweg vol met kuilen. Als je nog niet moest plassen na de autoreis, moet je dat wel na die weg vol hobbels. Een witte auto is ook geen succes in dit geval. Het was echter allemaal de moeite waard, want bij het theehuis aangekomen wachtte er een overheerlijke high tea op ons. Een soepje vooraf en daarna genieten van van zoete en hartige hapjes. De hartige hapjes waren wel wat simpel (mogelijk kwam dat doordat het voor hen de eerste dag was dat ze weer open waar) maar evengoed erg lekker. De zoete hapjes waren mijn favoriet, ik at mijn vingers er nog net niet bij op.

High tea met een uitzicht

Nu vind ik een high tea sowieso altijd enorm genieten, al zou ik in een bunker zitten. Echter heb je vanuit dit theehuis een prachtig uitzicht op de Zuiderheide. Het was een zonnige dag dus het was echt geweldig om lekker buiten te genieten van een high tea met zoveel moois om je heen. Volop in de natuur. Echt een magisch plekje. De warmte van de zon op je gezicht. Lekker wegdromen.

Wandelen op de Zuiderheide

Na al dat overheerlijke eten – heel wat calorieën rijker – kan een beetje beweging geen kwaad. Daarom besloot ik na de high tea nog even lekker de natuur in te gaan om te wandelen. Vanaf het theehuis zijn ook verschillende gemarkeerde routes variërend in afstand. Ik koos voor een route van zo’n vijf kilometer, dat is precies haalbaar voor mij. De wandeling leidde me langs de mooiste plekken. De heide, die helaas niet in bloei stond maar evengoed mooi was om te zien. Daarnaast was er ook veel water en bovendien enkele zandvlakten. Het leek haast wel of ik in de duinen liep. De zon maakte het plaatje natuurlijk extra mooi.

Heb je zin in een leuk uitje? Dan is dit echt een aanrader!

22 gedachtes over “Wandelen en een high tea: de perfecte combi!

  1. Dat is wel een heel mooi plekje zeg, om lekker bij te kletsen met een vriendin onder het genot van als dat lekkers en dan ook nog even lekker kunnen wandelen ……… top uitje zo te lezen.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.