Een week met stomme dingen

BloggenSoms heb je van die weken dat alles gewoon stom voelt. Nee, dat is niet helemaal waar, ik heb eigenlijk nooit weken dat alles stom is, maar wel dat er veel stomme dingen zijn. Over het algemeen probeer ik dat maar snel weer los te laten. Nu inspireerde het mij echter om eens een blog te schrijven over wat ik allemaal stom vond de afgelopen tijd. Weer eens wat anders dan een overzicht van al mijn geluksmomenten. Hebben die stomme dingen toch nog wat positiefs opgeleverd.

 • Last van je heup hebben maar er niet de vinger op kunnen leggen wat er nu precies aan de hand is. Mijn fysiotherapeute weet het ook niet helemaal. Wel weet ik dat hoepelen niet zo’n succes is voor deze klachten.
 • Niet zo goed naar de huisarts durven met mijn heupklachten want ze zullen toch wel weer niks kunnen vinden.
 • Reageren op een particuliere huurwoning waarvan je zeker weet dat je het kan betalen. Eindelijk eens niet te laat zijn daarmee (als je niet binnen een uur na online komen reageert ben je over het algemeen al te laat) en contact krijgen met de makelaar. Om vervolgens te horen dat je inkomen niet aan de – belachelijke – inkomenseis voldoet.
 • Bij sociale huur voor een woning met dezelfde huur wel in aanmerking komen (hoe krom is dat, mijn inkomen is hetzelfde) maar die wachttijden zijn zooooooooo laaaaaaaaang.
 • Dat alle leuke mannen al een vriendin hebben.
 • Computers, printers en labelwriters die allemaal geen zin hebben om hun werk te doen. Om vervolgens je opdracht ineens dertig keer uit te printen.
 • Collega’s die je extra werk bezorgen omdat zij zelf geen zin hebben om verder te kijken dan hun neus lang is.
 • Dat dingen zich altijd verstoppen als je ze nodig hebt en haast hebt.
 • Na een dag hard werken meteen daarop volgend een nascholing te hebben die totaal niet interessant is. Om vervolgens ook nog eens in de regen naar huis moeten fietsen.
 • De kampioenswedstrijd van Ajax missen door deze stomme nascholing.
 • Dat sommige mensen (lees: mijn zusje) denken dat je alles voor ze regelt en daar ook elk moment van de dag tijd voor hebt. En zelf een klein beetje moeite doen? Ho maar!
 • Enorm achter lopen met het lezen van blogs.

34 gedachtes over “Een week met stomme dingen

 1. Aaarrrgghhh… Dat gedoe met huren is wel héél erg stom! De huizenmarkt is echt stuk. Kopen is onmogelijk geworden op één inkomen, maar bij huren is het dus niet veel beter, begrijp ik.
  Probleem van niet naar de huisarts willen met je heup is overigens zeer herkenbaar. Hier toevallig ook de heup en ik heb het ruim een half jaar uitgesteld om te gaan, want inderdaad: ze kunnen toch nooit wat vinden… Zucht.

 2. Wat vervelend voor je v.w.b. de huurwoning. Ik zou toch naar de huisarts gaan en ‘we kunnen niks vinden’ meteen afwimpelen. Zo werd er van mijn rug toch een foto gemaakt en een fikse hernia ontdekt!
  Prioriteiten stellen, zus gewoon laten wachten en de collega’s zeggen dat je geen tijd hebt en ze eerst zelf maar eens moeten (uit) zoeken!

 3. Ga eens voor jezelf kiezen. Wel naar de dokter en doorverwijzing eisen. Zowel je zus als je collega weten hoe ze je moeten bespelen stop eens met alles aanpakken en wijs ze op hun eigen verantwoordelijkheid. Die huizen dat is gewoon vreselijk:(

 4. Vervelend zeg dit allemaal. Maar misschien goed om ook een heel klein beetje meer op je strepen te gaan staan?
  En die man en die woning. Die komt vast nog! Heus.

 5. Die angst voor naar de huisarts gaan herken ik wel. Toch maar gaan hoor! Echt! Wie weet wacht je ermee en wordt het erger. Dan kan je niet meer terug. En huurwoningen? Breek me de welbekende bek niet open… Succes daarmee. X

 6. Tja, dat laatste herken ik ………………
  En dat met je heup, ook herkenbaar hoor, maar, hierdoor zijn mijn heupklachten alleen maar erger geworden en moest nu 2 jaar terug de orthopeed constateren dat ik een chronisch pijnsyndroom aan mijn heup heb. Ik had dus wel degelijk iets.

 7. Stomme dingen zijn dat. Heel stom. Lekker om ze even van je af te schrijven.
  En wat die huizen betreft; ik heb op zoveel huizen gereageerd en het werd allemaal niks. En nu ik woon waar ik woon ben ik daar zó blij om. Dus wie weet…

 8. Heerlijk toch, lekker even stoom afblazen over alles wat stom is, ik neem jouw idee denk ik over en zal binnenkort mijn stomme dingen bloggen. Er zijn van die dagen dan vind ik alles stom, ik sta op en vind mijn ontbijt stom, mijn collega’s, mezelf en zelfs mijn lieve man. Hoe stom wil je het hebben!!?? 🙂

 9. Ik heb deze week ook allemaal stomme dingen, namelijk feestjes! Ik haat feestjes. Ik voel me altijd net aangeschoten wild. Iemand bedenkt dat hij of zij een feestje wil geven, en je kunt daar eigenlijk geen ‘nee’ tegen zeggen op straffe van asociaal zijn. AArgh.

 10. Oh wat een narigheid allemaal. Ik kan je uit jarenlange ervaring aanraden: ga echt met heupklachten naar de dokter. Het kunnen zoveel dingen zijn, met ieder een eigen oplossing…

 11. Dat achterlopen van blogs heb ik ook. Maar ik heb mezelf beloofd niet echt alles meer te lezen wat ik in mijn Feedly tegenkom. Dan wordt het weer te veel…
  Ach ja joh, we hebben allemaal wel eens een stomme week… Je hebt het allemaal goed beschreven, maar gelukkig denk je ook snel weer om! Liefs 🦋

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.