Zo simpel is dan geluk #84

vakantieDe maand is weer bijna voorbij, een mooi moment om te vertellen over mijn geluksmomenten. Elke maand zijn er wel geluksmomenten, de ene keer groot, de andere keer klein. Wanneer je het geluk in de kleine dingen kan vinden, ga je het leven steeds meer waarderen. Beseffen dat er zoveel moois is om dankbaar voor te zijn. Natuurlijk is het soms ook even zoeken naar die lichtpuntjes, maar gelukkig weet ik ze altijd weer te vinden. 

Dagelijkse dingen

De laatste tijd lukt het me weer om de tijd te nemen om regelmatig te sporten. De groepslessen die ik volg word ik echt enorm blij van. Ik merk ook dat het mijn lichaam echt goed doet om te sporten. Daarnaast fiets ik elke dag, dus met mijn beweging zit het wel goed.
Bovendien werd ik afgelopen maand erg blij van de vele zon die we hadden. Te warme temperaturen kan ik niet goed tegen, dus de temperaturen rond de 20 graden met een zonnetje zijn voor mij ideaal. Eind van de middag komt de zon op mijn balkon, dus ik kan na het werk vaak nog even lekker in de zon zittenen later op de avond genieten van een prachtige zonsondergang.

Uitjes

Afgelopen maand stond er echt een fantastisch uitje op het programma: de U2 tribute van de 3Js. Tijdens deze show vertellen ze het verhaal van hoe de band begon en zingen ze vooral nummers van het album The Joshua Tree. Het is echt bijzonder hoe goed de mannen deze muziek ten gehore brengen en hoe fantastisch Jan Dulles de nummers zingt. Ik heb dan ook echt enorm genoten en gedanst tot ik erbij neerviel. Grapje hoor, ik bleef gewoon staan.
Daarnaast heb ik ook een aantal keer lekker op een terrasje gezeten. Waaronder een aantal keer met een date. Helaas is het niks geworden, maar toch heb ik er wel van genoten om lekker met een drankje in de zon te zitten.

De kleine dingen

In mei zijn er bij ons heel wat jarigen. Eén van de verjaardagen werd ook daadwerkelijk gevierd. Het was een gezellige middag met familie. Het weer was prachtig, dus we konden in de tuin zitten en sloten de middag af met een barbecue. De eerste van het jaar voor mij, heerlijk.
Daarnaast heb ik wat oefeningen voor mijn heup gekregen van de fysiotherapeut. Enerzijds word ik daar natuurlijk niet blij van, maar vaak maak ik van dat moment meteen gebruik om weer even tot mezelf te komen en dat is wel heel fijn.

Lezen

Deze maand heb ik niet heel erg veel gelezen helaas. Ik las wel Blauw water van Simone van der Vlugt. Een thriller waar ik doorheen vloog en waar ik zelfs over gedroomd heb. Het boek gaat over een moeder en dochter die in hun eigen huis gegijzeld worden. In mijn droom was ik dus degene die gegijzeld werd, haha. Helaas weet ik niet hoe het af is gelopen, ik werd wakker.
Op dit moment lees ik Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Ik ben dit boek overigens in het Engels aan het lezen. Af en toe doe ik dat zodat mijn Engels een beetje op peil blijft. Ik merk wel dat ik in het Engels wat minder snel lees overigens. Tot nu toe vind ik het een fijn boek, dus ik ben benieuwd hoe het verhaal afloopt.

Dankbaar

De reacties op mijn laatste blog hebben mij echt ontroerd. Wat zijn jullie toch allemaal ontzettend lief. Daar ben ik jullie echt enorm dankbaar voor!
Daarnaast ben ik altijd erg dankbaar voor mijn familie. We zien elkaar niet vaak, maar als er wat is staat iedereen altijd voor elkaar klaar. Zo weet ik ook zeker dat als ik straks geen woning meer heb, ik altijd weer bij mijn ouders in kan trekken. Dat is niet ideaal, maar wel fijn dat de mogelijkheid er is.

21 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #84

 1. Het alleen wonen doet je duidelijk deugd. De zon van de afgelopen maand heeft je leven kleur gegeven. Blij dat je een date toeliet – bleek geen succes op lange termijn, maar de ervaring sterkt je voor de toekomst.

 2. Succes en genieten zit in de kleine dingen van het dagelijks leven.
  En dat bewijs je keer op keer met je schrijven.
  Simone is een pracht schrijfster waar je helemaal in mee getrokken wordt

  Aum Shanti

 3. Mooie lijst weer. En ja, de zon was wel echt een enorm cadeau de afgelopen maand. Lijkt me heerlijk dat je die dan na een werkdag nog precies even ‘mee kunt pakken’ op het balkon.

 4. Een fijne maand al met al hè
  Ik was ook onder de indruk van “Blauw water, echt een geweldig boek. De rivierkreeften heb ik ook als e-book, daar ga ik binnenkort aan beginnen. Wat leuk dat je gedatet hebt… Gewoon doorgaan hoor, is inderdaad sowieso gezellig want buiten de deur afspraken betekent, lekker eten of drinken en met mooi weer op een terras.
  Oh ja… bekeek de agenda van het Kennemertheater. Op 8 maart 2023 zijn de 3JS van de partij, met een reis door de 15 jaar van hun bestaan. Vanaf 2 juni kaarten te koop! 🦋

 5. De reden dat ik boeken in het Engels ben gaan lezen is omdat het dan iets langzamer gaat… wat zeker in mijn jonge jaren een enorme besparing op mijn boekenbudget bleek.

  Verder weer mooie momenten…

 6. Wat een goed idee om boeken in het Engels te lezen. Blauw water vond ik ook een goed boek. En dat zonnetje was zeker lekker! Ik zou willen dat-ie terug kwam. Volgende week weer, geloof ik.

 7. Wat een mooie geluksmomentjes had je afgelopen maand! Heerlijk een verjaardag afsluiten met een barbecue, daar was het regelmatig goed weer voor inderdaad. Ik ben heel benieuwd hoe je Daar waar de rivierkreeften zingen vindt als je het boek uit hebt, staat bij mij nog op het nog te lezen lijstje.

 8. Pingback: Even bijkletsen #29 | Tegenslag | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.