Even bijkletsen #29 | Tegenslag

VakantieNa een grijze dag is de zon inmiddels toch weer tevoorschijn gekomen en tovert een glimlach op mijn gezicht. Een glimlach die de afgelopen dagen even wat minder aanwezig was. De mooie maand mei eindigde helaas met tegenslag. Soms vraag ik me oprecht wel eens af of het me gewoon niet gegund is dat er eens iets mee zit. Gelukkig kan ik dat ook altijd wel snel weer relativeren, want alles bij elkaar op geteld heb ik niks te klagen. Echter is ook bij mij de emmer soms gewoon even vol.

Woningnood

Helaas moet ik door omstandigheden de woning waar ik nu tijdelijk verblijf eerder verlaten. Daardoor zit er niks anders op dan weer bij mijn ouders aan te kloppen. Uiteraard ben ik enorm blij dat dat kan, maar natuurlijk is het verre van fijn. Onder een brug slapen zie ik echter ook niet zitten, dus ga ik eind deze maand weer terug naar mijn ouders. Op deze plek zit ik nu niet fijn meer en dat zorgt er voor dat ik toch wel wat stress ervaar op dit moment.

Werkstress

De maand juni zou veel goeds op het werk moeten brengen. Mijn nieuwe collega heb ik een maand in kunnen werken en dus zou ik mij vanaf juni meer gaan richten op de patiëntenzorg. De mensen met hart- en vaatziekten weer actief begeleiden en ook meer aandacht voor de kwetsbare ouderen. Enorm leuk om te doen. Echter heeft nu mijn andere collega de beslissing genomen om een andere weg in te willen slaan en ben ik weer terug bij af. Zij werkte gelukkig maar een dag bij ons, dus op de werkdruk zal het niet veel invloed hebben. Wel op hoe ik mijn dagen wil indelen, waarbij ik dus helaas minder tijd zal hebben voor de patiëntenzorg dan de bedoeling was. De telefoon roept me weer.

Pijn is fijn

Helaas merk ik deze stress duidelijk terug in mijn lichaam. Mijn nek en schouders zitten helemaal vast. Normaal gesproken ga ik hiervoor regelmatig naar de fysiotherapeut, maar omdat zij nu mijn heup behandelt is er geen tijd meer voor mijn andere klachten. Ik zal er even doorheen moeten. Daarnaast heb ik op het moment ook veel andere vage klachten (tintelingen, duizelingen, erge vermoeidheid, hoofdpijn) waarvan ik denk dat ook deze door de stress komen. Ik probeer dus zoveel mogelijk mijn rust te pakken en te genieten van de fijne dingen die er wel zijn.

Verdrietig

Het is even moeilijk en hoewel ik liever niet klaag, is het gewoon wel zo dat ik even niet zo lekker in mijn vel zit. Het zijn kleine dingen, maar bij elkaar is het teveel en moet ik echt even om mezelf denken. Ik mag ook gewoon even verdrietig zijn dat de dingen niet lopen zoals ik fijn zou vinden. Natuurlijk weet ik ook dat na regen ook echt wel weer zonneschijn komt. Binnenkort heb ik even lekker twee weken vrij om echt even mijn rust te kunnen pakken en wat leuke dingen te kunnen doen. Hopelijk voel ik me daarna weer een stuk fijner!

22 gedachtes over “Even bijkletsen #29 | Tegenslag

 1. Wat een pech zeg. Een ongeluk komt nooit alleen, dat is hier wel duidelijk.
  Ik hoop dat je toch snel uitzicht hebt op een eigen woning, op het werk dat je graag doet en op pijnvrij zijn.

 2. Je mag al eens klagen. Dat is ook goed en gezond.
  Dat is een geluk bij een ongeluk dat je nog niets gevonden hebt en daardoor bij hotel mama moet aankloppen.
  Hoop dat je snel iets vinden mag.
  Pijn is nooit fijn.

  Aum Shanti

 3. Pfff, wat een boel tegenslag! Ja, die zonneschijn komt er natuurlijk, maar daar heb je nu niets aan. Ik heb ooit, na een relatiebreuk, voor 6 maanden bij mijn vader gelogeerd. Dat was toen een goede oplossing en ik heb er een fijne tijd gehad. Als volwassenen is het toch anders dan wanneer je kind bent. Gezondheidsklachten heb ik momenteel ook, ik geef nooit advies en nu ook niet, maar afleiding helpt mij. Lekker bewegen, eten maken, lezen, werken. Ik ken je niet goed maar zo tussen de regels door lees ik dat je geen zeur bent en dit moet er ook af en toe even uit! Mag je lekker doen. Fijn dat je vakantie in het vooruitzicht hebt! Ik duim voor mooi weer voor je! xx

 4. Zolang je niet in het klagen blijft hangen is het een perfecte ontstresser dus … goed bezig.
  Jammer van de woning maar goed dat je ouders er zijn. Hier woont ook nog een 28 jarige thuis (en ik sprak laatst met Vriendin die een 27 jarige thuis heeft wonen) dus je bent niet alleen.
  En je werk… ik duim dat er snel iemand bijkomt om je wat verder te ontzien..
  Voor nu: ga maar vast genieten van het vooruitzicht twee weken vakantie. Ze zijn je meer dan gegund.

 5. Stuk voor stuk heel erg nare tegenslagen. Ik snap wel dat je daar verdriet van hebt. Weer bij je ouders gaan wonen is inderdaad fijn dat het kan, maar lijkt me ook best lastig na een periode je eigen plek te hebben gehad. Ik hoop dat je dit weekend wat rust hebt en ik wens je eens een keer een ‘meevaller’, bijvoorbeeld bij het vinden van een nieuwe woning.

 6. Hé wat klote dat het allemaal zo tegelijk komt. Maar volgens mij gaat dat altijd zo… Althans hier ook. Hopelijk kun je snel even twee weken opladen en vind je (ondanks de woninggekte) een leuke nieuwe woning!

 7. Ik heb ook last van duizelingen en dat komt door de spanning in mijn nek en schouders. En ook tintelingen, maar die heb ik juist als het me lukt om die spanning even los te laten, dus voor mij is dat goed.

  Hopelijk is de ergste stress gauw voorbij! Sterkte!

 8. Soms gaat het nou eenmaal zo dat er wat tegenslagen zijn. Die mogen er ook zijn, want dan schijnt daarna de zon weer wat harder. Ik hoop dat je kan genieten en vooral opladen van je vakantie. Een dikke knuffel ❤

 9. Wat waardeloos allemaal weer zeg! En het komt ook echt weer allemaal tegelijk!
  Jij die altijd overal het positieve van wil zien wordt het dan wel weer extra moeilijk gemaakt he?
  En jij blijft diezelfde sterke, positieve vrouw, als je jouw verdriet gewoon maar toelaat op zulke momenten, en volgens mij hoef jij dan ook niet bang te zijn dat je er in blijft hangen, omdat dat niets voor jou is.
  Uithuilen en opnieuw beginnen, dat is letterlijk wat je hier schrijft. Je kunt het , ook al is het de zoveelste keer.
  Lieve groet en een knuffel

 10. Wat een tegenslag zeg, daar mag je zeker best verdrietig over zijn, zeker als het dan ook nog allemaal tegelijk komt. Heel goed van je dat je blijft kijken naar wat er wel positief is, dat maakt je sterk, maar ruimte geven om even goed te balen of verdrietig te zijn hoort er ook bij. Sterkte!

 11. He, bah! Dat zijn allemaal geen fijne dingen. En als je ze dan allevier tegelijk op je bordje krijgt, mag je echt wel even klagen. Ik duim voor je dat er snel betere tijden aanbreken.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.