In het wilde weg typen

vakantieHoewel ik eigenlijk aan het lezen was heb ik toch maar even mijn laptop tevoorschijn gehaald. Om een lang verhaal kort te maken, ik kan mijn ogen maar nauwelijks openhouden op dit moment. Lezen heeft niet zoveel zin op die manier, dus ik ga maar even in het wilde weg wat typen om toch een beetje wakker te blijven. Het is immers nog lang geen bedtijd. Waarom ik zo moe ben weet ik eerlijk gezegd niet, maar het is wat het is. Eigenlijk zou ik graag in de zon willen gaan zitten, maar de wolken hebben helaas de overhand nu.

Gisteren stond er een bezoek aan de ouders van mijn beste vriendin* op het programma. Ik ben echt enorm blij dat het contact tussen ons zo goed is. Mijn eigen vriendinnen hebben mijn beste vriendin* nooit gekend, dus het is fijn om tijd door te brengen met mensen die haar wel hebben gekend. Laatst hebben ze op vakantie wat van haar as uitgestrooid en stuurden ze een foto van de prachtige plek. Aan het water, met zicht op de ondergaande zon. Mijn vriendin had het fantastisch gevonden. Eigenlijk had zij niet zo’n heel goede band met haar ouders en gisteren kwam naar voren dat zij dat heel erg moeilijk vonden, zeker in haar laatste fase. Het is bijzonder om dit soort gesprekken met hen te kunnen voeren.

Laatst ging ik even lekker lunchen met mijn ouders. We genoten van de zon en het overheerlijke eten. Ik nam een omelet met ham en kaas. Na afloop nog een overheerlijke koffie met slagroom als toetje. Heerlijk! Echt enorm genieten. Op weg naar mijn fiets zag ik een wat oudere patiënte lopen wiens man de week ervoor was overleden. Ik twijfelde of ik op haar af zou stappen, want ik kan me voorstellen dat patiënten er niet altijd op zitten te wachten om hun doktersassistente tegen te komen. Echter had ik haar nog niet gesproken na het overlijden van haar man en voelde het daarom voor mij niet goed om haar niet even te condoleren. Gelukkig pakte dit goed uit en vond ze het alleen maar fijn om even een gesprek met mij te hebben.

Verder heb ik het vooral erg druk de laatste tijd, dus ik ben blij dat ik vandaag even lekker een dagje niks heb. De laatste tijd ben ik veel voor andere bezig, wat ik fijn vind om te doen, maar waardoor ik eigenlijk te weinig tijd voor mezelf heb. Op de momenten dat ik wel tijd had moest ik dan ook voor mezelf weer dingen regelen, waardoor de ruststand ver te zoeken was. Gelukkig kan ik dat nu even inhalen. Zo heb ik vanochtend gesport en probeerde ik dus vanmiddag te zorgen voor wat tijd voor mezelf met een goed boek. Dat laatste is niet helemaal gelukt, maar… daardoor kunnen jullie nu wel een nieuwe blog van mij lezen. Wat een feest!

Advertentie

23 gedachtes over “In het wilde weg typen

 1. Ik denk dat het niet zo gek is dat je zo moe bent, je hebt nog al wat te verduren gehad de afgelopen tijd. Tel daar druk zijn bij op en je hebt de rekensom.
  Wat bijzonder de openhartige gesprekken met de ouders van je beste vriendin, dat lijkt mij niet makkelijk voor hen.
  En lekker je rust pakken wanneer mogelijk hoor, even je tankje weer vol laten stromen.

 2. In slaap vallen bij een boek is zó herkenbaar. Ook als ik ’s middags al een dutje heb gedaan, lukt het me vaak niet om overdag te lezen. Heel apart.
  Dat contact met de ouders van je vriendin vind ik heel bijzonder en mooi. Mooi ook dat zij tegen jou zo eerlijk zijn over de dingen die ook moeilijk waren.

 3. Soms moet je gewoon toegeven aan ‘in slaap vallen boven (of onder) een boek’ … Ik denk dat je lichaam het even nodig heeft.
  En meisje… ik word al moe als ik je lees.
  Pas goed op jezelf.
  x

 4. Ik wilde hetzelfde zeggen als Giovanna. Zo gek is het niet dat je moe bent als je zo druk bent. Doe lekker rustig aan he als dat moet! Hopelijk kun je deze week ook een beetje energie op doen in het zonnetje.

 5. Rustig aan doen, je lichaam geeft aan dat het even rustig aan wil doen. Bijna vakantie toch? En mooi weer…lekker genieten!

 6. Ik stel me zo voor dat het voor de ouders van je vriendin ook heel fijn is om dan met jou te kunnen praten hierover. En wat mooi dat je die mevrouw kon condoleren en dat ze er daardoor even over kon praten. Ik vind dit soort dingen vaak ook lastig. Zeg je wel wat of juist niet. Fijn dat het dit keer goed uitpakte.

 7. Wat fijn dat gesprek met de ouders van je vriendin. Dat moet voor hen ook heel waardevol zijn. En dat je moe bent, snap ik wel. Je hebt een intensieve baan én je doet veel voor anderen. Maar ook een beetje lief zijn voor jezelf, he?

 8. Wat fijn dat je naar de ouders kan van je vriendin. Ik heb geluk want hier kenden ze haar allemaal en haar man is onze buurvriend . Ik ken haar kinderen en kleinkinderen en haar zussen. Ik besef hoe fijn dat is. Ben je beetje bijgekomen? liefs van mij en fijn weekend.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.