De cruise control game

SpoorAutorijden is niet zo mijn ding. Tenminste… op zich vind ik autorijden prima om te doen, maar na drie kwartier is mijn lichaam niet zo blij meer en moet ik echt even mijn benen strekken. Dan kan ik nog maximaal drie kwartier verder, maar dan is het echt klaar. Hoewel ik hierdoor niet zo heel veel rijd, heb ik eind vorig jaar toch een auto gekocht. Zodat ik met hevige regen toch droog op mijn werk kan komen en niet altijd een auto hoef te lenen als ik eens wat verder weg moet.

Omdat ik dus niet veel rijd, wilde ik graag een kleine en ook zuinige auto. Lekker makkelijk met parkeren en met deze benzineprijzen in het ook wel erg fijn als je auto een beetje zuinig is. Bovendien is het beter voor het milieu. Uiteindelijk vond ik een tweedehands Skoda Citigo van een aantal jaar oud. Hij was iets duurder dan ik in gedachten had, maar na een proefrit was ik om. Hij reed zo soepel, dit werd mijn auto!

Hoewel luxe van mijn niet hoeft in een auto – hij moet je gewoon van A naar B kunnen brengen – heeft mijn auto dus gewoon cruise control. De eerste keer dat ik deze gebruikte zette ik hem per ongeluk aan. Ik schrok me rot en dacht dat er wat mis wat omdat er ineens een lampje ging branden en het rijden plotseling anders voelde. Al snel had ik echter door wat ik had gedaan en zat ik al lachend om mezelf in de auto.

De cruise control geeft met name mijn enkel echter veel rust dus probeer ik hem op de snelweg regelmatig te gebruiken. Uiteraard wel een uitdaging op de drukke wegen hier in Nederland. Een leuke uitdaging wel te verstaan, inmiddels heb ik er een echte game van gemaakt om zo lang mogelijk met cruise control te rijden. Dan zit ik dus schreeuwend in de auto. Tegen mijn voorganger dat hij door moet rijden. Tegen de bestuurder die mij gaat inhalen dat hij op moet schieten omdat ik de auto voor mij wil gaan inhalen. En zo gaat het maar door.

Zo goed mogelijk probeer ik mijn auto door het verkeer te manoeuvreren, zonder de cruise control te onderbreken. Cruise controle, het is een sport voor me geworden.

31 gedachtes over “De cruise control game

  1. Ik heb geen idee hoe dat rijdt, eerlijk gezegd. Maar het spelelement herken ik wel. Ik probeer vaak zonder te remmen van Noord-Holland naar Brabant te rijden. Gaat best goed. Op de snelweg dan.

  2. Haha, ik zie het zo voor me want ik doe net hetzelfde. Ik heb heel lang geweigerd om de cruise control te gebruiken (vanwege de controle afgeven), maar op de snelweg vind ik het nu wel gemakkelijk en relaxt.

  3. Ik heb het niet in mijn eigen auto maar wel ervaring met cruisecontrol in huurauto’s en de auto van mijn vader. Ik vond het ook wel lekker op lange stukken rijden. Leuk stukje heb je geschreven!

  4. Haha, dat deed ik met mijn vorige auto ook. Die had cruise control en ik herken het schreeuwen tegen anderen omdat die geen constante snelheid rijden;). Mijn huidige auto heeft geen cruise control en ik moet eerlijk zeggen dat ik het in het begin best miste. Drie jaar later inmiddels weer helemaal gewend aan zelf gas geven.

  5. Cruisecontrol is echt superfijn! Toen ik mijn Suzuki Ignis kocht in sept 2017 heb ik de luxte uitvoering gekocht die er was. Automaat, cruisecontrol en nog heeft veel fijne extra’s. Ik wil echt niet meer zonder en Jan ook niet! Geniet er maar van en geeft je ledematen de nodige rust als het kan!

  6. In mijn nieuwe auto heb ik straks ook cruise control. Nog nooit gehad, ik ben benieuwd hoe ik het ga vinden haha. Waarschijnlijk vergeet ik het eerst nog 100x.

  7. Dat klinkt wel handig! Ik zou wel graag een keer airco in onze auto willen. Het is vaak bijna niet te doen als het buiten heet is. Autorijden vind ik verder saai. Ik loop liever een uur dan dat ik een uur in de auto zit.

  8. Op zich rijd ik tegenwoordig nog nauwelijks auto, maar heb enorm veel kilometers met cruise control afgelegd voor het werk, heel handig en vaak ook zuinig. Er zat, ook heel handig, ook een knopje om de cruise snelheid iets hoger of lager te zetten zonder ‘m van control te halen, ideaal bij zulke medeweggebruikers…. Enneh, ik las laatst dat het best gevaarlijk kan zijn als je het boekje bij de auto niet leest en verrast wordt door onbekende features, dus, voorzichtig maar! (Getver, wat klinkt dat juffig, maar ik bedoel het goed…)

  9. Pingback: Quote | But the most beautiful things in life are not just things | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.