Zo simpel is dan geluk #85 | Dorpsfeest

vriendschapOm eerlijk te zijn heb ik nog steeds niet helemaal mijn positieve vibes teruggevonden. Het is lastig dat het allemaal even niet zo loopt zoals ik graag zou willen. Misschien is het nog wel lastiger dat om mij heen juist iedereen wel het geluk heeft gevonden. Trouwen, zwanger, nieuw huis, fijn gezin, leuke uitjes. Fantastisch om te zien en ik word daar oprecht blij van. Eerlijkheid gebied echter te zeggen dat ik het ergens ook moeilijk vind. Waarom wil het bij mij ook niet eens een keertje meezitten? Juist in zo’n periode waarin je je even niet zo fijn voelt is het voor mij extra belangrijk om toch te kijken naar de lichtpuntjes.

Dagelijkse dingen

Aangezien ik een deel van deze maand vakantie had zagen mijn dagen er ineens wat anders uit dan normaal. Omdat ik veel last had van de warmte heb ik eigenlijk ook vooral de boel de boel gelaten en mijn rust gepakt. De rust overigens wel afgewisseld met wat fijne dingen. Daarnaast heb ik een aantal consulten gehad bij een body stress release therapeut. Met een speciale techniek proberen zij de stress die opgeslagen zit in je lichaam eruit te krijgen. Ik zal daar binnenkort wel eens wat uitgebreider over schrijven. In ieder geval ben ik benieuwd wat het me gaat brengen.

Uitjes

Een aantal fijne uitjes kwamen voorbij deze maand. Zo heb ik een aantal keer genoten van een lekkere lunch of overheerlijk drankje op een terrasje. Genieten van de zon en even lekker mensen kijken. Daarnaast heb ik enorm genoten van een optreden van Berget Lewis. Hier in de omgeving zijn er op dit moment verschillende dorpsfeesten en zij kwam bij een van die feesten optreden. Ik vind haar echt een geweldige zangeres en heb dan ook enorm genoten. Sowieso was het erg leuk om een aantal keer even kort te genieten van de gezelligheid en het dansen. Erg leuk deze jaarlijkse traditie.
Daarnaast was ik een aantal keer op het strand te vinden. Lekker op het terras wat drinken en daarna op mijn handdoek genieten van de zon en vooral ook hard werken aan een bruin kleurtje. De zee was overigens nog best fris. Verder dan mijn voeten ben ik niet gekomen.

De kleine dingen

Over het algemeen eet ik vrij gezond, dus kan ik er altijd extra van genieten om dat eens niet te doen. Zo had ik laatst lekker croissantjes en chocoladebroodjes gehaald in het weekend. Heerlijk! Echt een moment om even enorm te genieten. Daarnaast had ik met een goede vriendin een wat diepgaander gesprek. Ook iets wat mij even heel erg goed deed. Als ijsqueen heb ik natuurlijk met het mooie weer ook genoten van een lekker ijsje. Je kan mij er echt voor wakker maken!

Lezen

Het boek Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens heb ik deze maand uitgelezen. Het boek vond ik erg mooi, maar ik had er misschien toch iets meer van verwacht. Dat is altijd wel jammer met zulke bestsellers, je verwachtingen liggen al snel te hoog. Al met al is het echter zeker een aanrader en de moeite waard om te lezen. Daarnaast las ik nog Haar laatste woorden van Linda Green. Echt een enorm goede psychologische thriller! Wanneer Nicola haar oma stervende is, vraagt ze haar kleindochter om goed voor de baby’s te zorgen. Vervolgens zakt ze weg en overlijdt. Nicola blijft achter met een groot vraagteken. Welke baby’s?

Dankbaar

Juist nu ik me even niet zo fijn voel is het goed om te beseffen dat er evengoed heel veel is om dankbaar voor te zijn. Zo is het al goed om dankbaar te zijn voor de meest basale dingen zoals een dak boven mijn hoofd en eten op mijn bord. Mijn gezondheid is niet top, maar ook niet zodanig slecht dat ik niet kan werken of niet af en toe iets leuks kan doen. Al met al heb ik het echt wel heel erg goed en dat is iets om zeker even bij stil te staan en waar ik dan ook heel erg dankbaar voor ben.

17 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #85 | Dorpsfeest

 1. Mooi om te zien hoe je toch nog allerlei groot en klein geluk op een rij kunt zetten, ondanks dat je je even wat minder voelt.
  Je maakt me nieuwsgierig naar die thriller. Die ga ik op mijn lijstje zetten.

 2. Soms lijkt het inderdaad zo dat bij iedereen alles fantastisch goed gaat, maar het gezegde ‘het gras is niet groener aan de andere kant’ is zeker niet zomaar uit de lucht komen vallen. Toch ben ik gezond jaloers op de manier waarop je blijft zoeken naar lichtpuntjes, als die ene keer dat je croissantjes eet. Heel mooi voorbeeld!

 3. Het is mooi te lezen dat je toch ook veel positiviteit ziet en voelt. En ja, soms loopt het leven even niet zoals je zou willen. Ik gun je een heel mooi leven, zonder teveel pijn ivm je ziekte, een liefde die je verwarmt en plezier in je werk! Komt tijd, komt raad, maar blijf genieten van de mooie momenten! ☺️🦋

 4. Heel fijn, al die lichtpuntjes. En het is hierboven al gezegd, maar het gras is niet noodzakelijker altijd groener aan de overkant, bij veel van die perfecte plaatjes gaat het er achter de schermen ook allerminst gesmeerd aantoe.

  • Nee daar ben ik me ook bewust van. Het is voor mij op dit moment vooral lastig, dat ik veel bezig ben met mijn kinderwens die waarschijnlijk niet in vervulling zal gaan. Als er dan drie mensen in je nabije omgeving zwanger zijn is dat best confronterend.

 5. Ik herken je situatie zo ……….. het gevoel dat je achter in de rij staat en dat iedereen je voor gaat en jij niet van die achterste plek afkomt. En ondertussen ben je oprecht blij voor ieder die het in de wind gaat, maar jij zou ook zo graag ……………………………..
  En opeens ging het mij zo’n jaar terug ook voor de wind ………. hoe?? Ik zou willen dat ik je het recept kon geven, maar serieus mijn tijd kwam en echt ik ben er van overtuigd dat jouw tijd ook gaat komen………… houdt vol ben blijf genieten van de die kleine dingen…….. hoe moeilijk dat soms ook is.

 6. Zo’n dip is niet fijn en zeker niet als iedereen om je heen wel positief is (of lijkt). Ik vind dat je er goed mee omgaat door toch leuke dingen te doen en te zien en daar over te schrijven. Misschien relativeer je het daardoor ook beter. Mij kan je ook wakker maken voor ijs! Roomijs (geen vruchtensmaken (behalve aardbei) of sorbetijs) met heul veul slagroom!

 7. Je mag soms best even klagen als het lijkt of het geluk jou steeds over slaat. Maar blijven genieten van die kleine dingen is belangrijk! Dat doe je goed! Daar waar de rivierkreeften zingen heb ik niet uitgelezen. Ik kwam er niet doorheen. Dat tweede boek ga ik onthouden. Dank je wel.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.