Nóg een keer

vakantieVroeger waren dit mijn favoriete woorden: nog een keer. Tot grote ergernis van de mensen om mij heen. Al op jonge leeftijd sprak ik mijn eerste woordjes. Hoewel aap met stip bovenaan stond – en ik dat zelfs enthousiast tegen een andere baby’tje op het consultatiebureau zei – denk ik dat nog een keer ook woorden waren die ik al vroeg kende en die regelmatig uit mijn mond kwamen. Want ja, als je dan eenmaal van de glijbaan bent geweest, dan wil je nog een keer!

Papegaaitje leef je nog?

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, maar nog steeds komt op verjaardagen regelmatig ter sprake hoe ik de woorden nog een keer regelmatig hardop uitsprak als klein meisje. Volgens mijn familie was dat echter super irritant schattig. Zo was ik als kind verslaafd aan het klapspelletje papegaaitje leef je nog. Tot in den treure moesten de mensen om mij heen dit met mij doen. Ik kreeg er nooit genoeg van. Wanneer ze dachten dat het liedje ein-de-lijk afgelopen was en ze aan hun kop thee konden gaan beginnen, dan sprak ik mijn legendarische woorden: nog een keer!

Nog een keer op vakantie

Mijn legendarische woorden bleven overigens niet binnen de Nederlandse grenzen. Op vakantie in Spanje deden de woorden het ook erg goed. Fantastisch vond ik het om op vakantie lekker in het zwembad door te brengen. Ik was net drie jaar en al een echte waterrat. Het zwembad kon je inlopen via een trap en wat kan je ook doen vanaf die trap? Het water in springen! De hele dag door sprong ik van de trap af. Eén, twee drie: splash! Deed ik dit alleen? Nee, natuurlijk niet, ik liet alle vakantiegangers gezellig met mij mee doen.

Zo was er een meneer uit Duitsland die tijdens zijn vakantie uren met mij doorgebracht heeft, omdat ik samen met hem van de trap wilde springen. Hand in hand hadden we de grootste lol samen. Deze meneer sprak overigens geen woord Nederlands. Al snel had ik hem echter enkele woorden bijgebracht die hij vast nooit meer zal vergeten: Nog een keer!

22 gedachtes over “Nóg een keer

  1. Haha dat soort dingen zijn zulke leuke herinneringen, vooral voor ouders.
    Mijn kleindochters wilden ook altijd alles ‘nog een keer’.
    Ik had een vriendin die weer een dochtertje kreeg dat erg werd verwend. Ze lachte weinig en werd altijd boos als je iets deed of zei dat haar niet beviel en schreeuwde dan ‘houp’ waarmee ze ‘hou op’ bedoelde. Als M. wel eens bij mijn moeder kwam en ik hoorde dat was steevast de vraag ‘was Houp er ook bij’.
    Leuk logje hoor! 🦋

  2. Ah, wat een leuke herinneringen en een heerlijk blogje! Je hebt me nu wel een oorwurm bezorgd… papegaaitje leef je nog was vroeger ook mijn favoriet, maar ik viel er alleen mijn moeder mee lastig… 😂

  3. Bij jonge kinderen hoor je het regelmatig, sinds de kleinkinderen,(vooral kleindochter) het zeggen na iets leuks, zijn man en ik het ook weer gaan gebruiken. Vroeger toen zoon peuter was luisterde hij naar liedjes op een plaat. Het laatste liedje was nog niet afgelopen en hij zei al ” nog een keer “, zo ook bij het voorlezen van Wim is weg en de 5 brandweermannetjes. Gouden boekje herhalen en herhalen. Groet, Astrid

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.