Lezen | Daar waar de rivierkreeften zingen, Haar laatste woorden en Het einde van de eenzaamheid

IMG_20220612_172742De afgelopen tijd heb ik een aantal boeken in het Engels gelezen. Ik vind dit altijd wel fijn om mijn Engels een beetje op peil te houden. Wel heb ik het gevoel dat ik dan wat minder snel lees. Overigens is dat niet altijd heel erg, want hoe beter het boek is, hoe fijner ik het vind om er wat langer in bezig te zijn. Wanneer ik echt helemaal in het verhaal zit moet ik soms echt even bijkomen als het boek uit is en kan ik dat oprecht heel jammer vinden. Herkennen jullie dat? Afijn, de boeken die ik las zal ik hieronder beschrijven.

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

De bestseller waar inmiddels iedereen denk ik wel van gehoord heeft. De verwachtingen lagen dus hoog en dat is natuurlijk altijd wel een beetje gevaarlijk. Het boek vertelt het verhaal van Kya Clark. Al op jonge leeftijd wordt zij door haar familie achtergelaten, ze groeit alleen op in het moeras. Het lukt haar om zichzelf te onderhouden door vis te vangen en groenten te verbouwen om die vervolgens in het dorp te ruilen voor de spullen die zijn nodig heeft. In het moeras voelt zij zich enorm thuis. Op gegeven moment komt zij echter met twee jongemannen in contact en ontdekt dat er nog een wereld is buiten de hare. Wanneer een van deze jongens dood wordt gevonden, is Kya al snel een van de verdachten.

Het boek was zeker enorm mooi. Ik vind het sowieso altijd gaaf om te lezen hoe mensen in de natuur leven en zich daar weten te redden. De wauw-factor had het boek voor mij echter niet. Misschien juist doordat mijn verwachtingen zo hoog waren. Maar een aanrader is het zeker.

Haar laatste woorden – Linda Green

Een fantastische psychologische thriller waar ik echt enorm blij van werd. Wanneer Nicola aan het sterfbed van haar oma zit, vraagt ze haar om goed voor haar baby’s te zorgen. Nicola kan dit niet meteen plaatsen en denk dat het om de beelden in haar oma haar tuin gaat. Wanneer haar dochter echter bij het spelen in de tuin een stukje bot vindt lijkt er meer aan de hand te zijn en schakelt ze de politie in. Tijdens het onderzoek wordt steeds meer duidelijk en blijkt de tuin een groot geheim te verbergen. Nicola doet haar uiterste best om de waarheid boven water te krijgen, maar dit wordt haar niet altijd makkelijk gemaakt.

Wauw, wat een verhaal. Het is echt enorm spannend boek dat ik maar moeilijk weg kon leggen. Je móet gewoon weten wat er aan de hand is, hoe de vork in de steel zit. Het is een echte psychologische thriller waarin je geen moord en doodslag hoeft te verwachten. Het ontrafelen van oude familiegeheimen zorgt er echter wel voor dat het boek een echte pageturner is.

Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells

Ook dit is een boek waar ik al veel positiefs over had gelezen en waar ik enorm nieuwsgierig naar was. Het vertelt het verhaal van Jules, die net als zijn zus Liz en broer Marty is getekend door een tragische gebeurtenis in hun jeugd. Ze verloren hun ouders door een auto-ongeluk. Ze komen hierdoor op een internaat terecht. Doordat ze erg verschillend zijn gaan ze alleen hun eigen weg en verliezen ze elkaar een tijd uit het oog. Jules sluit in die periode vriendschap met Alva, maar ook zij raakt op gegeven moment uit zicht.

Jaren later is het contact met zijn broer en zus hersteld. Ook Alva komt weer terug in zijn leven en pas dan beseft hij dat zijn vriendschap met haar misschien meer was dan alleen vriendschap. Na een heftig motorongeluk kijkt Jules terug op zijn leven en kom je steeds meer te weten. Het verhaal is enerzijds heel triest, maar ook erg mooi. Je voelt zelf de emotie tijdens het lezen ervan. Het is prachtig geschreven en heeft mij echt ontroerd.

14 gedachtes over “Lezen | Daar waar de rivierkreeften zingen, Haar laatste woorden en Het einde van de eenzaamheid

 1. Over ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ las ik zoveel dat ik het boek eigenlijk zelf niet meer wilde lezen, maar nu ik dit lees, moet ik het geloof ik toch maar een kans geven.
  Herkenbaar overigens, dat je in het Engels langzamer leest. Logisch ook, denk ik, maar bij mij houdt dat me wel tegen. Ik houd van een beetje tempo tijdens het lezen.

 2. Ik neem me ook wel eens voor om in het engels te gaan lezen, maar pak toch iedere keer een Nederlandstalig boek. Ik ben erg benieuwd naar ‘Haar laatste woorden’. Klinkt heerlijk spannend!

 3. Bedankt voor de tips.
  Ja dat eerste boek Daar waar de rivierkreeften zingen heb ik ook veel voorbij zien komen, maar het trekt mij niet, dus dat zal ik niet lezen.

  Dat boek van Linda Green heb ik op mijn lijstje gezet …… precies het boek voor mij 😉
  Bedankt

 4. Ooh ja heel herkenbaar dat je soms zo meeleeft of meegesleurd wordt in het verhaal dat het gewoon jammer is dat het boek uit is. Ik ga je eerste boek op mijn lijst zetten. Ben wel benieuwd naar het verhaal.

 5. Daar waar de rivierkreeften zingen en Haar laatste woorden heb ik allebei onlangs gelezen. Vond ze allebei geweldig! Het 3e boek heb ik wel, maar nog niet gelezen. Die staat inmiddels op mijn e-reader, dus dat gaat binnenkort wel gebeuren. Dank voor de tips! 🦋

 6. Pingback: Zo simpel is dan geluk #86 | Rust | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.