Zo simpel is dan geluk #86 | Rust

IMG_20220724_152625De maand is weer bijna voorbij, een mooi moment om te vertellen over mijn geluksmomenten. Elke maand zijn er wel geluksmomenten, de ene keer groot, de andere keer klein. Wanneer je het geluk in de kleine dingen kan vinden, ga je het leven steeds meer waarderen. Beseffen dat er zoveel moois is om dankbaar voor te zijn. Natuurlijk is het soms ook even zoeken naar die lichtpuntjes, maar gelukkig weet ik ze altijd weer te vinden. 

Dagelijkse dingen

Inmiddels ben ik weer hard aan het werk. Gezien de vakantieperiode is de bezetting vaak erg krap, maar gelukkig is het nog te doen. We zorgen er zelf ook wel voor dat we de dagen goed door komen. Zo wordt er op de warme dagen lekker ijs gehaald en genieten we regelmatig van chocola. Niet zo goed voor de lijn, maar ach, je leeft maar één keer.

Dagelijks probeer ik even een wandeling te maken. Ofwel alleen in mijn lunchpauze, ofwel ook nog in de avond na het eten. Het is nog lekker lang licht, dus dan is zo’n wandeling super fijn om even de drukte van de dag van me af te laten glijden.

Uitjes

Deze maand stond het geluk aan mijn kant wat de uitjes betreft. Om te beginnen ging ik naar het Nick en Simon & Friends concert. Dit vond plaats in het Concertgebouw. Aangezien ik daar nog nooit geweest was, was het alleen al een enorm mooie ervaring om daar een concert bij te wonen. Ze hadden er erg leuke setlist met fantastische gasten en een heel orkest. Dat maakte het wel extra bijzonder.

Daarnaast genoot ik van een fantastisch leuke dag in het Vondelpark, waar ik lekker lunchte en naar het Vondelpark theater ging. Ook heb ik op een mooie dag geluncht op het strand en ging ik een middag winkelen met mijn oma. Een cappuccino en gebakje mochten natuurlijk niet ontbreken. Als klap op de vuurpijl ging ik nog een dagje varen met familie. Het was prachtig weer en ik heb dan ook ontzettend genoten. Fijn gezelschap, de wind in je jaren, lekkere hapjes, zwemmen om af te koelen. Een dag om even al je zorgen te vergeten.

De kleine dingen

Regelmatig kan ik blij worden van de kleine dingen. Zo brengt het me altijd een lach op mijn gezicht als mensen me enthousiast begroeten. In het dorp waar ik woon groet iedereen elkaar nog, zo leuk. Waar ik ook erg blij van werd is een mooie tas die ik had gezien. Ik vond hem te duur, maar nu was hij in de aanbieding en heb ik hem uiteindelijk toch gekocht.

Nu ik weer bij mijn ouders woon merk ik dat ik toch heel wat minder tijd echt voor mezelf heb. Elk moment dat ik wel even alleen thuis ben en kan genieten van de rust, word ik echt enorm blij. Ik ben wel iemand die dat af en toe echt even nodig heeft.

Lezen

Lezen heb ik deze maand ook weer fijn gedaan. Zo las ik het boek Het einde van de eenzaamheid waarover ik al wat uitgebreider mijn mening schreef. Het boek heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Benedict Wells. Een ander fantastisch boek dat ik las was Anders, beter van Lisa van Campenhout. Ik heb echt enorm genoten van dit tweede boek van haar en zal er zeker nog een recensie over schrijven. Lisa heeft overigens ook een blog die ik al jaren volg en waar ze ook fantastisch leuk op schrijft. Het laatste boek dat ik deze maand las was Zachte heelmeesters van Nicolet Steemers. Een mooi boek met best wel een heftig onderwerp. Zeker de moeite waard om te lezen.

Dankbaar

Waar ik deze maand erg dankbaar voor ben is dat ik weer wat meer rust heb gevonden. Juist door even te accepteren dat ik me eerder niet zo fijn voelde, kon ik het nu weer wat meer loslaten en weer genieten van al het fijns om me heen. Het lekker weer helpt daar ook zeker aan mee. Op zich kan ik niet heel goed tegen de warmte, maar dat er veel zonlicht is doet me wel enorm goed. Het is bovendien ook enorm fijn om lieve mensen om me heen te hebben. In het echte leven maar ook hier online. Daar ben ik ook zeker heel erg dankbaar voor.

Advertentie

18 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #86 | Rust

 1. Rust vinden is ook een stukje genieten.
  Net zoals je schrijft even de zorgen vergeten van iedere dag is ook op zo een moment genieten.
  En het weertje loont zeker nog de moeite om van iedere dag een mooie dag te maken en ervan te genieten.

  Aum Shanti

 2. Dat je af en toe even tijd zonder je ouders nodig hebt, kan ik me heel goed voorstellen. Dat lijkt me nog extra belangrijk omdat je eerder wel alleen hebt gewoond en dus weet hoe dat is. Verder mooie geluksmomenten weer!

 3. Wat mooi dat je ook de rust hebt kunnen vinden juist door te accepteren dat het hiervoor wat minder ging. Misschien is dat soms ook wel nodig. Het yin/yang gevoel. Je “ziet” het een misschien niet zo snel als je het ander ook niet “gezien” hebt.
  Fijn dat je zo een mooie maand achter de rug hebt.

 4. Mooi hoe jij kunt genieten van zoveel kleine dingen. Dat lukt niet iedereen… er is ook oefening voor nodig, en jij blijft oefenen, zo te lezen. Ik ken je nog niet zo lang, dus weet de achtergrond niet van het weer bij je ouders wonen, maar het lijkt me niet (altijd) makkelijk. Samenzijn met familie kan heel fijn en gezellig zijn, maar alleen-tijd is ook nodig. Goed dat je die momenten pakt, en koestert!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.