Het strand: genieten van de zon en de mensen om je heen

zonsondergangHet strand ligt bij mij om de hoek. Daar word ik altijd wel erg blij van, maar met deze warme temperaturen voel ik me helemaal een geluksvogel. Een klein stukje fietsen en ik kan languit op het strand gaan liggen om te genieten van de zon. Om vervolgens ook al snel even richting te zee te lopen (lees: huppelen, want het zand is op dit moment veel te warm!) voor wat verkoeling in de zee. Soms pak ik tussendoor even een terrasje om te genieten van een lekker cappuccino of te lunchen met een tosti. Ja, het is echt genieten op het strand. Ook van de mensen om je heen kun je overigens enorm genieten.

Sowieso vind ik het altijd heerlijk om lekker ‘mensen te kijken’. Op het strand kan je je hier zo een dag mee vermaken. Uiteraard houd ik altijd goed in de gaten of er niemand is die een leukere bikini heeft dan ik. Niet dat dat kan natuurlijk, maar toch, ik moet het wel even checken.

Daarnaast kan ik ook echt genieten van de gesprekken van de mensen om mij heen. Zo kwam er laatst al vroeg in de ochtend een dame het strand op gelopen. Het zand was op dat moment nog niet erg warm, dus ik begreep in eerste instantie niet waarom ze wat liep te zwalken. Tot ze bijna bij haar vriendinnen was en uitriep: ‘Ooooh, ik voel me nog zo dronken!’

Later op de dag komt er een groep jongemannen aangelopen. Eerst check ik natuurlijk even of er een leuke man voor me bij zit, maar al snel heb ik door dat het niet echt mijn types zijn. Ze leggen hun tassen en handdoeken neer, om vervolgens naast hun handdoeken te gaan staan. Niet even, nee, gewoon de hele middag staan ze daar met wat te drinken in hun hand. Is dit tegenwoordig hip?

Wanneer het tijd is om te gaan zwemmen kijk ik ook altijd goed om me heen. Zo zie je vaak mensen enthousiast het water in lopen, niet wetend dat het vlak voor de zandbank ineens veel dieper wordt. Een hilarisch gezicht natuurlijk als ze ineens de zee invallen. Wat ook altijd leuk is: mensen die de golven induiken en ineens hun broekje kwijt zijn.

Dan heb je nog van die fijne vrienden op het strand. Nee, ik bedoel niet de wespen maar de meeuwen. Iedereen op het strand weet dat je nooit je eten in zicht moet laten liggen. Tenminste, dat dacht ik, blijkbaar weet toch niet iedereen dat. Een groepje jongeren gaat lekker zwemmen en laat hun zak chips op de handdoeken liggen. Al snel komt er een meeuw tevoorschijn die een bek vol chips uit de zak meeneemt. Wanneer de jongeren terugkomen zegt mijn gezelschap nog: “Moet we ze niet even waarschuwen dat die meeuw…” Terwijl zij nog bezig is om haar zin af te maken pakt een van de jongeren de zak chips, pakt er chips uit en doe het in zijn mond. Oeps, te laat!

Een dagje strand, het is heerlijk.

Advertentie

26 gedachtes over “Het strand: genieten van de zon en de mensen om je heen

  1. Leuk beschreven! Ik zie het voor me… al de types die hier in jouw blog even voorbij kwamen. Ik kom tegenwoordig in alle jaargetijden behalve hoogzomer op het strand. Lekker wandelen… en zwemmen kan ik aan ons ‘eigen’ strandje aan de fjord, wel luxe hoor!

  2. Leuk verslagje! Ja die meeuwen… ik vind het wel grappig hoor.
    Vroeger waren wij ook vaak op het strand in Zandvoort te vinden. Toen de kids niet meer meegingen vertrokken we vroeg, parkeerden onze auto bij strandtent 20 en namen een bedje, een beetje bovenaan op het strand. De zee voelde ik alleen met mijn voeten…
    De ochtend is zo heerlijk rustig en nog niet te warm. Langzaam liep het strand dan vol. Rond 2 uur gingen we dan iets drinken bij de tent en daarna vertrokken we weer. Als je dan vanaf de boulevard naar beneden keek was het net een bijenkorf. Zo gek dat je daar als je zit helemaal geen erg in hebt.
    Al jaren ga ik niet meer naar het strand om te zonnen. Kan niet meer tegen de warmte dus ik zoek het niet. Maar ik wens iedereen een heerlijke zomer, zoals deze… Genieten maar!

  3. Je schetst een genoeglijk beeld van een dagje strand inderdaad. En wat relaxt, dat je er gewoon naartoe kan wandelen! Dat lijkt me heerlijk.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.