Lucky Bastard Tag

Ineens zag ik op de blog van Simone een leuk tag voorbij komen: de lucky bastard tag. Het is ruim een jaar geleden dat ik nog eens een tag op mijn blog heb gezet, dus het werd wel weer eens tijd. Bovendien past deze tag goed bij mijn blog aangezien hij over geluk gaat. Marguerita is degene die de tag bedacht heeft, dus alle credits gaan naar haar. Voel je uiteraard vrij om te tag over te nemen, zodat we ook kunnen lezen wat jou gelukkig maakt!

1. Wat was je laatste geluksmoment?
Mijn laatste geluksmoment was vanmiddag toen ik even lekker in de zon zat te lezen. Op dit moment lees ik het mooie boek Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld. Het is een prachtig verhaal, vol met emoties, waar ik oprecht heel erg van aan het genieten ben. Dat daarbij ook nog eens de zon op mijn gezicht schijnt maakt het een extra mooi geluksmoment.

2. Maak je je wel eens zorgen over geld en/of andere materiële zaken?
Gelukkig ben ik niet erg materialistisch ingesteld, dus maak ik me ook niet snel zorgen daaromtrent. Op dit moment heb ik ook het geluk dat ik me geen zorgen hoef te maken om geld. Dat is voor ons gezin ook wel eens anders geweest, dus ik ben daar enorm dankbaar voor.

3. Zouden al je zorgen voorbij zijn als je nu 1 miljoen euro wint?
Nee, niet al mijn zorgen zouden voorbij zijn op het moment dat ik een miljoen euro zou winnen. Gezondheid van jezelf of dierbaren koop je bijvoorbeeld niet met geld. Wel zouden de zorgen rondom het vinden van een woning in één klap verdwenen zijn wanneer ik een leuk geldbedrag zou winnen. In dat opzicht zou het dus best welkom zijn hoor.

4. Op welke momenten voel jij je gelukkig?
Voor mij kunnen dit heel veel momenten zijn. Op het werk als ik het gezellig heb met collega’s of juist mooi contact heb met een patiënt. Thuis als ik gewoon lekker even tijd voor mezelf heb en kan genieten van een mooi boek of een fijne serie. Wanneer ik met familie en vrienden tijd doorbreng. Als de zon schijnt. Eerlijk gezegd is mijn lijst van geluksmomenten oneindig.

5. Heb je wel eens een prijs gewonnen?
In sommige opzichten heb ik wat minder geluk. Echter wat het winnen van prijzen betreft heb ik echt al wel een aantal keer heel veel geluk gehad. Zo won ik een keer een tandemsprong: the experience of a lifetime. Echt een enorm gave ervaring om parachute te springen. Daarnaast heb ik ook een keer een weekend naar Disneyland Paris gewonnen, inclusief intiem concert van Nick en Simon. Een droom die uitkwam. Ja, wat het winnen van prijzen betreft ben ik echt een lucky bastard.

6. Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?
Hmmm, nee, eigenlijk niet. Hoewel ik regelmatig met geluk bezig ben heb ik absoluut geen gelukskleur, geluksvoorwerp of geluksritueel. Saai hè.

7. Welke gelukswens/tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?
“When you dance, your purpose is not to get to a certain place on the floor. It’s to enjoy each step along the way.” Het is mooi om doelen te hebben in het leven of iets wat je graag wilt bereiken. Echter is het misschien nog wel belangrijker om te genieten van de weg daar naartoe. Want als je geniet van elke stap tijdens de reis die het leven heet, dan ben je volgens mij over het algemeen een heel gelukkig mens.

16 gedachtes over “Lucky Bastard Tag

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.