Quote | But the most beautiful things in life are not just things

IMG_20220417_155140Het is voor iedereen anders wat het leven mooi maakt. Voor de een zal dit een mooie dure auto zijn, voor de ander genieten met zijn gezin. Veel mensen zijn ambitieus en vinden het vooral heel eg mooi om steeds een stap verder te komen in hun carrière en daar hun geluk uit te halen. In onze materialistische samenleven worden mensen over het algemeen erg blij van dingen. De nieuwste telefoon, een elektrische fiets, die veel te dure jurk, of de prachtige boot waar je lekker mee kan varen.

Zelf ben ik helemaal niet materialistisch ingesteld en daarom kan ik mij enorm vinden in de volgende quote.

But the most beautiful things in life are not just things. They are people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.

Wanneer ik deze quote lees sta ik weer even stil bij wat het leven mooi maakt.

Natuurlijk word ik soms ook echt wel blij van spullen. Zo ben ik heel erg blij met mijn elektrische fiets en mijn auto. Echter zijn ze beide tweedehands en zeker niet de meest luxe of dure varianten. Voor mij is het vooral van belang dat ze me van A naar B brengen, meer heb ik niet nodig. En ja, stiekem heb ik best veel lol met de cruise control. Als ik nog iets eerlijker ben heb ik wel een enorme zwak voor het kopen van kleding. Op een of andere manier heb ik ook altijd het geluk dat precies dat ene gave jurkje in de uitverkoop is. Dus ja, ik word zeker ook wel eens blij van spullen.

Uiteindelijk is dat voor mij echter niet het mooiste wat het leven te bieden heeft. Het meest blij word ik namelijk van de lieve mensen om mij heen en de herinneringen die ik met hen (heb ge)maak(t). Samen met een vriendin genieten van een prachtige zonsondergang. Dansen alsof mijn leven er vanaf hangt tijdens een festival. Een goed gesprek met iemand die mij dierbaar is. Samen met collega’s de slappe lach hebben. Een prachtig uitzicht tijdens het wandelen. De glimlach van een onbekende die ik ergens mee help. Genieten van een overheerlijk ijsje.

De quote spreekt eigenlijk voor zich. Dit zijn voor mij de mooie dingen in het leven!

15 gedachtes over “Quote | But the most beautiful things in life are not just things

 1. Ik ga helemaal mee in je schrijven.
  Men mag zich eens verwennen maar ook dat hoeft niet duur te zijn om er een gelukkig gevoel bij te hebben.
  Ik zeg altijd een boxershort van de zeeman is even mooi dan een bepaald merk.

  Aum Shanti

 2. Materiële zijn voor mij niet zo belangrijk. Een goede gezondheid en genieten van de mensen om mij heen dat wel. Onderweg zijn als een pelgrim is genieten en leven in eenvoud. Meer heeft een mens niet nodig!!

 3. Kijk, zonder spullen kun je niet, dat is nu eenmaal zo. En als je het kopen kunt, mag je er ook best van genieten, dat is nog niet een materialistisch instelling.

  Maar sommige vinden spullen belangrijker dan wat dan ook en vinden dat ze er recht op hebben, of zijn bereid er schulden voor te maken.\
  Volgens mij, als jij in een andere wereld zou leven, zonder zoveel luxe zou jij het goed naar je zin hebben, als je de mensen waar je om geeft maar om je heen hebt.

  En zo werkt het ook voor mij, als ik iets niet heb, ook goed. Het zijn maar spullen.

 4. Die quote daar kan ik mij ook helemaal in vinden en ook in je schrijven. De kleine dingen die mij omringen maakt mij ook erg blij. En al die dure zaken zijn ook helemaal niks voor mij. Ik ben voor de eenvoud en altijd al geweest. En ik zal dan ook zeker zo in mijn leven blijven.

 5. Helemaal eens met die quote. Sterker nog, ik word zelfs soms juist verdrietig van ‘spullen’, wat ze de planeet kosten, als je iets weg moet gooien, als iets snel kapot is etcetc… Nee, non-materieel genot is zalig! ☺️

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.