Zo simpel is dan geluk #87 | Heel veel uitjes

StrandHet duurde wat langer dan normaal, maar het is weer tijd om te vertellen over mijn geluksmomenten. Elke maand zijn er wel geluksmomenten, de ene keer groot, de andere keer klein. Wanneer je het geluk in de kleine dingen kan vinden, ga je het leven steeds meer waarderen. Beseffen dat er zoveel moois is om dankbaar voor te zijn. Natuurlijk is het soms ook even zoeken naar die lichtpuntjes, maar gelukkig weet ik ze altijd weer te vinden. 

Dagelijkse dingen

Een deel van de tijd die achter ons ligt had ik vakantie en ik heb dan ook echt enorm genoten van het feit dat er een periode geen wekker ging. Zo ontzettend fijn. Ik merk dat ik dan veel beter functioneer. Lekker wakker worden wanneer je lichaam er aan toe is. Daarnaast heb ik zo goed als dagelijks gewandeld de afgelopen tijd. Heerlijk om in beweging te zijn en je gedachten even los te kunne laten. De laatste dagen is het weer wat minder, maar daarvoor genoot ik er ook enorm van dat het elke dag zulk heerlijk weer was. Het licht doet mij altijd enorm goed.

Uitjes

Aangezien mijn vakantie viel in deze maanden zijn er heel wat uitjes geweest. Zo genoot ik ervan om te zonnen op het strand en te wandelen door de duinen. Het was extra mooi om de herten en konijnen voorbij te zien springen. Ik ging naar het Amsterdamse bostheater en at nog net niet mijn vingers op tijdens een overheerlijke high tea. Ik haalde meer ijsjes dan goed voor me is en heb ontzettend leuke kleding geshopt. Ik genoot van koffie op het terras en bezocht historische steden. Ook een bezoekje aan een museum maakte deel uit van mijn uitjes en ik smikkelde meerdere keren van een heerlijke lunch buiten de deur. Dit alles samen met heel veel leuke mensen, wat het nog extra mooi maakt.

De kleine dingen

Eigenlijk probeer ik altijd wel te genieten van de kleine dingen. Zo kregen we vijgen uit de boom van onze buren. Zo ontzettend lekker. Daar kunnen vijgen uit de winkel toch echt niet aan tippen. Daarnaast heb ik mijn yogalessen weer opgepakt. Heel erg fijn en met name de bijbehorende contacten maken mij oprecht heel blij. Zo kreeg ik zelfs van iemand die ik pas één keer heb gezien wijnglazen aangeboden, omdat ze hoorde dat ik op zoek ben naar een woning en nog geen uitzet had. Zij had nieuwe wijnglazen die ze naar de kringloop wilde brengen, dus één en één werd twee.

Lezen

De afgelopen maanden heb ik regelmatig lekker in de zon zitten lezen. Ik begon met een Engels boek: Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld van Benjamin Alire Sáenz. Dit boek waarin opnieuw Ari en Dante de hoofdrol spelen gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Het verhaal is ook nu erg mooi geschreven en vertelt hoe de vrienden volwassen worden en welke ontwikkelingen zij individueel en samen doormaken. Daarnaast las ik Ysabella, een novelle van Judith Visser. Een heerlijk boek om even tussendoor te lezen, met toch nog een verrassende wending. Ook las ik het spannende boek De onwetende van Lisa Jackson, waarin niet is wat het lijkt. Een echte aanrader.

Dankbaar

Eerder vertelde ik al dat het contact met de ouders van mijn beste vriendin* nog steeds heel erg goed is. Laatst heb ik weer wat tijd met hen doorgebracht en mocht ik ook wat van haar sieraden uitzoeken. Zo bijzonder en een mooi aandenken. Daarnaast ben ik ook erg dankbaar voor de artsen die bij ons werken en altijd erg betrokken zijn. Zo had ik laatst mijn rug geblesseerd en werd er na lichamelijk onderzoek meteen een verwijzing gemaakt om een foto te laten maken van mijn rug. Gelukkig bleek er niks kapot (waren ze wel bang voor), maar zonder hun bemoeienis had ik die zekerheid niet gehad en was ik er gewoon mee doorgelopen.

Advertentie

11 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #87 | Heel veel uitjes

  1. Wat bijzonder, die sieraden van je vriendin. Dat lijkt me moeilijk maar ook heel mooi. En fijn dat je rug blessure niks ernstigs bleek te zijn. Je hebt maar één rug; daar moet je zuinig op zijn.

  2. Pingback: Even bijkletsen #30 | Het leven kabbelt voort | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.