Lezen | De andere helft leeft, De onwetende en Uit het leven van een hond

Lezen op het strandZoals ik al vaker vertelde kom ik de laatste tijd niet heel veel aan lezen toe. Heel erg jammer, maar het is even niet anders. De laatste keer dat ik mijn gelezen boeken deelde is echter alweer een tijd geleden, dus het wordt wel tijd om weer eens een blog te schrijven over de boeken die ik gelezen heb. Op dit moment lees ik overigens De Camino van Anya Niewierra. Vooralsnog word ik daar echt heel blij van! Dat kan ik helaas niet zeggen van alle boeken die ik de afgelopen maanden heb gelezen.

De andere helft leeft – Sophie Hannah

Het boek vertelt het verhaal over de beginnende liefde tussen Ruth en Aiden. Ruth heeft iets gedaan in haar leven waar ze veel spijt van heeft en probeert haar leven weer op te bouwen. Ook Aiden worstelt met de geesten uit zijn verleden, maar wil daar in eerste instantie niks over kwijt. Op gegeven moment besluit hij echter om Ruth in vertrouwen te nemen en vertelt haar dat hij jaren geleden een vrouw heeft vermoord. Ruth herkent de naam van deze dame, gaat op onderzoek uit en komt erachter dat zij nog springlevend is.

Op zich is het idee van dit boek erg origineel en begon het boek dan ook erg spannend. Echter wordt het verhaal in de loop van het boek al snel langdradiger en duurde het voor mij allemaal net even te lang, met veel onnodige achtergrondinformatie. Heel erg jammer, want als het verhaal wat compacter was geweest, dan was het zeker een mooie psychologische thriller.

De onwetende – Lisa Jackson

Van deze thrillerauteur heb ik al meerdere boeken gelezen en keer op keer vind ik die erg goed. In dit boek wordt het verhaal van Ava beschreven. Ze zit in een diep dal omdat haar zoontje Noah twee jaar geleden ineens spoorloos is verdwenen. Ze mist hem enorm en het stoort haar dat ze zich niks van de verdwijning kan herinneren. Bovendien heeft ze het gevoel dat haar familie en psychiater iets voor haar achter houden. Ze besluit om zichzelf onder hypnose te komen om te achter de waarheid van de verdwijning van Noah te komen.

Een fantastisch goede psychologische thriller die mij echt in het verhaal heeft gezogen. Een boek wat je het liefst in een ruk uitleest, de spanning wordt goed opgebouwd. Echt een aanrader als je van dit soort boeken houdt.

Uit het leven van een hond – Sander Kollaard

Dit boek beschrijft letterlijk één dag uit het leven van Henk. Hij is IC-verpleegkundige en vertelt hoe hij wakker wordt en zijn dag start. Wat een doodnormale dag lijkt te zijn krijgt helaas een verdrietige tint. Henk zijn hond blijkt ziek te zijn en heeft mogelijk niet lang meer te leven. In het boek gaan we mee in de gedachten die Henk heeft die dag. Mooi en verdrietige gedachten, zoals het leven is. Henk neemt ons mee naar de verjaardag van zijn nichtje en tijdens het uitlaten van de hond. En komt daar nou ook nog liefde tevoorschijn? Het is moeilijk om het boek echt goed te beschrijven, maar het is gewoon heel bijzonder.

13 gedachtes over “Lezen | De andere helft leeft, De onwetende en Uit het leven van een hond

  1. De camino vond ik ook een leuk boek! Zo nu en dan dacht ik: nou hop hop… `Beetje vaart er in. Maar verder een erg fijn boek. Ik heb het overigens niet zelf gelezen maar ik had het luisterboek. Heerlijk mee dwalen tijdens mijn klusjes op stal haha.

    Heb het boek van Lisa Jackson op mijn boekenplank gezet. Ben benieuwd.

  2. Zo jammer altijd als je tijd in een boek stopt en het uiteindelijk tegenvalt. Ik had ook een paar matige (zeker niet slechte, maar ook niet heel goede) boeken gelezen, maar heb nu gelukkig net weer een goed boek uit én ben ik een goed boek bezig. Ook goed voor de leesmotivatie 😛

  3. Op het moment kom ik ook niet aan lezen toe, teveel met andere dingen bezig. Moet mij soms door boeken heen worstelen, en blijf dan hangen in het verhaal van De Camino.

  4. Pingback: Zo simpel is dan geluk #90 | Scholingen | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.