Lezen | November 9, De spelbreker en De Camino

IMG_20230430_134024De zon schijnt, het is weer lichter buiten. Een mooie reden om wat minder vaak achter de tv te kruipen en te genieten van een goed boek. Op één of andere manier is het lezen op mijn balkon toch nóg een stuk fijner dan het lezen sowieso al is. De afgelopen tijd heb ik weer een aantal boeken gelezen die ik zeker met jullie wil delen. Op dit moment lees ik overigens Hof van Doorns en Rozen en ook daar word ik vooralsnog enorm blij van. Wie weet zal ik ook over dit boek binnenkort meer met jullie delen.

November 9 – Colleen Hoover

Het is inmiddels een echt bestseller en dan ben ik altijd bang dat het toch een beetje tegen gaat vallen. In dit boek wordt het verhaal verteld van Fallon. Zij leert op 9 november Ben kennen en ze spreken met elkaar af om vanaf dan elkaar 5 jaar lang elke keer te ontmoeten op deze datum. Fallon heeft een moeilijke tijd achter de rug en is voor een groot deel verbrand geraakt doordat er brand in haar huis is ontstaan. Haar carrière als actrice is daarmee in rook op gegaan en ook de relatie met haar vader heeft een enorme knauw gehad. Wanneer ze Ben ontmoet voelt ze zich voor het eerst weer echt gezien.

Het verhaal is erg mooi en romantisch. Daarnaast laat het mooi de persoonlijke ontwikkeling van met name Fallon zien. Hoewel het echt een feelgood roman is zitten er toch ook wendingen in het verhaal die ik niet had zien aankomen. Al met al heb ik dan ook echt wel genoten van dit verhaal en gaat het echt dieper dan een simpele roman.

De spelbreker – Stephen King

Om eerlijk te zijn heb ik wel even moeten lachen om het begin van dit verhaal. Jessie gaat samen met haar man Gerald naar hun vakantiehuis aan een meer. Niet om te genieten van het prachtige uitzicht, maar om samen een spelletje te spelen. Ze willen hun huwelijk nieuw leven in blazen en Gerald bindt zijn vrouw met handboeien aan het bed vast om vervolgens met haar te kunnen stoeien. Echter wordt de hele situatie Gerald fataal en Jessie blijft alleen achter, ver van de bewoonde wereld.

Gedurende het verhaal worden we meegenomen in Jessie haar gedachten en leren we meer over haar en haar verleden. Ook zijn er fragmenten waarin Jessie zich uit alle macht probeert te bevrijden uit de handboeien. Hoewel het een dik boek is dat eigenlijk maar een kort tijdsbestek beslaat, wist het me constant te boeien en was ik enorm benieuwd hoe het af zou lopen. King weet continu een bepaalde spanning vast te houden. Als je van thrillers houdt is dit boek zeker het lezen waard.

De Camino – Anya Niewierra

Een thriller die mijn van het begin in zijn greep had. De Camino vertelt het verhaal van Lotte. Haar man heeft tijdens zijn Camino onverwacht zelfmoord gepleegd. Hoewel hij een moeilijke jeugd heeft gehad omdat hij opgroeide tijdens de oorlog in Joegoeslavië, had Lotte absoluut niet de indruk dat haar man het leven niet meer zag zitten. Ze besluit om zelf de Camino te gaan wandelen in de hoop erachter te komen waarom Emil deze beslissing heeft genomen. Al snel ontdekt ze dat haar man helemaal niet de persoon was die ze dacht dat hij was.

De Camino is een boek dat enerzijds spanning met zich meebrengt. Gedurende het verhaal kom je steeds meer te weten of de gruwelijkheden die zich afspeelden tijdens de oorlog en beetje bij beetje ontdek je wie Emil werkelijk was. Het verhaal is daarnaast heel beeldende geschreven waardoor je haast het gevoel hebt dat je samen met Lotte de Camino loopt. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik het boek graag gelezen heb en het echt een aanrader vind.

Advertentie

14 gedachtes over “Lezen | November 9, De spelbreker en De Camino

  1. Ik had ‘November 9’ tot nu toe niet op mijn lijst gezet, want ik was net als jij bang dat het zou tegenvallen. Als een boek een hype is, vind ik dat namelijk al snel. Maar nu breng je me toch in de verleiding het te gaan lezen;).

  2. Heerlijk he dat lezen. Ik kan er ook zo van genieten.
    De Camino begon ik met een aarzeling maar voor ik het wist zat ik er midden in en had het verhaal ook zo uit. Heerlijk boek!!
    Ik zal die van Stephen King op mijn nog te lezen lijst zetten. Ben benieuwd.

  3. Ik heb ook nog niet aan 9 november durven beginnen omdat ik bang was dat het door de hype tegen zou vallen, maar nu ik zo lees dat het echt goed is, ga ik denk ik toch overstag.
    De Camino heb ik gelezen, en vond ik ook zeer goed!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.