Privacy en cookies

Privacyverklaring

In mei 2018 heeft een nieuwe wet zijn intrede gedaan omtrent de privacy van persoonsgegevens. Ik ben daarom verplicht om jullie te laten weten welke persoonsgegevens ik vergaar en hoe ik daarmee omga.

Zo simpel is dan geluk is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Persoonsgegevens die verwerkt worden

Zo simpel is dan geluk verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn weblog en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk.

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op mijn weblog
  • Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk

Het is niet de bedoeling dat mijn weblog gegevens verzamelt van bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Daarom raad ik ouders aan om het online gedrag van hun kinderen goed in de gaten te houden, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via zosimpelisdangeluk@gmail.com, dan verwijder ik deze informatie.

Met welk doel worden de persoonsgegevens verwerkt

Zo simpel is dan geluk verwerkt jouw persoonsgegevens met de volgende doelen

  • Het kunnen achterlaten van een reactie op mijn weblog.
  • Het kunnen ontvangen van een e-mail wanneer ik een nieuwe blogpost heb geplaatst.
  • Zodat ik naar aanleiding van een reactie zo nodig contact met je kan opnemen per e-mail.
  • Daarnaast houdt WordPress.com automatisch jouw activiteiten op mijn weblog bij om hier statistieken van te kunnen maken, de website te kunnen verbeteren en de inhoud ervan te kunnen afstemmen op jouw voorkeuren. Zelf doe ik helemaal niks met deze informatie en kan ik de persoonsgegevens die hierbij verzameld worden ook niet inzien. (Het privacybeleid van WordPress.com, onderdeel van Automaticc, lees je hier. Daarnaast kun je hier meer lezen over het verzamelen van statistieken door Jetpack.)

Hoe lang worden je persoonsgegevens bewaard

Zo simpel is dan geluk bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

  • Wanneer je een reactie achterlaat worden je naam, e-mailadres en eventueel website opgeslagen. Deze gegevens blijven in principe bewaard zo lang mijn weblog online is.
  • Wanneer je je aanmeldt om een e-mail te ontvangen bij het plaatsen van een nieuwe blogpost, worden je naam en e-mailadres opgeslagen. Je kunt jezelf via een link in de e-mail uitschrijven, dan worden je gegevens verwijderd.
  • WordPress.com houdt via Jetpack de statistieken bij. De persoonsgegevens die hiervoor gebruikt worden, worden maximaal 28 dagen bewaard. Klik op deze link voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.

Uiteraard kun je altijd contact met mij opnemen als je wilt dat een reactie wordt aangepast of verwijderd, of als je wilt dat jouw gegevens worden verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met derden

Zo simpel is dan geluk verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

  • Zoals hierboven al beschreven worden jouw persoonsgegevens met Jetpack gedeeld om ervoor te zorgen dat ik gebruik kan maken van de diensten van WordPress.com.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die ik gebruik

Zo simpel is dan geluk gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze weblog wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Zo simpel is dan geluk gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Via deze link vind je meer informatie over het cookie beleid van WordPress.com. De cookies die door WordPress.com worden geplaatst worden 347 dagen bewaard.

Op deze weblog worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Ook deze cookies kan je weer verwijderen bij de instellingen van je browser. De derden die cookies plaatsen via mijn blog zijn:

  • Twitter. Dit komt doordat er onderdaan mijn blogposts een knop te vinden is waarmee je hem kan delen via Twitter.
  • Facebook. Dit komt doordat er onderaan mijn blogposts een knop te vinden is waarmee je hem kan delen via Facebook.
  • Bloglovin. Dit komt omdat er in de sidebar van mijn weblog een knop te vinden is waarmee je mijn website kan volgen via Bloglovin.
  • Gravatar. Wanneer je hier een account hebt zorgt deze dienst ervoor dat er een afbeelding naast je naam zichtbaar is wanneer je een reactie achterlaat.

Voor meer informatie over deze cookies verwijs ik je naar het privacybeleid van deze derden.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Zo simpel is dan geluk en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot bovenstaande sturen naar zosimpelisdangeluk@gmail.com. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, kan het zijn dat ik je vraag om een kopie van je identiteitsbewijs. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Zo simpel is dan geluk wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe ik persoonsgegevens beveilig

Zo simpel is dan geluk neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op via zosimpelisdangeluk@gmail.com.

Het volgende heb ik gedaan om jouw persoonsgegeven te beveiligen.

  • Ik maak gebruik van beveiligingssoftware.
  • Ik maak gebruik van een beveiligde verbinding.
  • Mijn website is beveiligd tegen verdachte inlogpoging en spam.
  • Ik ga uiterst zorgvuldig om met de gegevens die je mij verstrekt.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met mij op door middel van een e-mail naar zosimpelisdangeluk@gmail.com.

 

Advertenties