Bij welk liedje kun je niet stil blijven zitten?

On your feetTerwijl ik een kop thee drink zit ik na te denken op de vraag die mijn theezakje me stelde. Heel wat nummers komen in mijn gedachten bovendrijven. Vaak zijn het toch wel up tempo liedjes waarbij de voetjes al snel van de vloer gaan. Latin muziek doet het in dat opzicht bij mij altijd goed, voor je het weet swing je mee op de vrolijke beats. Wanneer de hele zaal echter van links naar rechts gaat op de Snollebollekes doe ook ik enthousiast mee. Bij welk liedje kan je niet stil blijven zitten? Ik vind het maar een lastige vraag.

Als klein meisje was ik altijd al aan het dansen. Zo kan ik me nog ergens vaag herinneren dat ik echt nog heel jong was en mijn jurkje liet zwieren op de klanken van de Lambada. Eén van mijn oudste herinneringen is dit denk ik. Samen met mijn zusje danste ik ook altijd veel. Was er iemand jarig, dan studeerden wij altijd van tevoren een dansje in voor de jarige en gaven dan op diens verjaardag een heus optreden. Nee, ik kan mij geen moment naar voren halen waarop ik niet al danste op muziek. Op zevenjarige leeftijd heb ik zelfs leren stijldansen en danste met mijn danspartner de sterren van de hemel. (Zo klinkt het toch net even wat spannender dan het daadwerkelijk was.)

Naast het dansen was ik ook al jong gegrepen door het twirlen (google is your friend). Trainen, wedstrijden, extra trainingen, Nederlands kampioenschappen, zelf les geven, de groep die ik les gaf naar het Nederlands kampioenschap. Het twirlen heeft een grote rol in mijn leven gespeeld en nog steeds ga ik regelmatig naar een wedstrijd kijken. Ook hierbij wordt ten alle tijdens dans in de choreografie verwerkt en doordat ik ook regelmatig dansworkshops volgde durf ik best te zeggen dat ik echt wel redelijk goed kon dansen.

Hoewel mijn lichaam dansen inmiddels aan de ene kant niet zo fijn meer vindt (hallo pijn), kan ik aan de andere kant nog steeds wel enorm genieten van een feestje waarbij de stoelen aan de kant gaan en de dansvloer gevormd wordt. Welke muziek je ook aan zet, dat maakt mij helemaal niet uit. Ik doe zonder moeite het dansje op Oya lélé van K3 voor je of zwaai met mijn handen tijdens YMCA. Wil je mijn billen zien schudden, zet dan vooral een heerlijk bubbling nummer op. Zo lang ik het volhoud maak ik de dansvloer onveilig.

Een eenduidig antwoord is er dan ook niet op de vraag die mijn theezakje mij stelde. Ik kan namelijk gewoon niet niet bewegen op muziek. Zodra er muziek aan staat reageert mijn lichaam automatisch, als is het maar door het tikken van mijn voet op de maat. Ik moet vaak echt moeite doen om stil blijven staan als ik muziek hoor, voor ik het weer sta ik toch weer heen en weer te wiebelen op mijn benen. Ja, het is echt wel een van mijn passies, dansen!

Advertentie

29 gedachtes over “Bij welk liedje kun je niet stil blijven zitten?

  1. Hier exact het omgekeerde. Ook toen ik nog gezond was, kon de dansvloer me niet bekoren. Met uitzondering voor een slow, waar ik mijn schat eens goed kon vastpakken. Op trouwfeesten,… trok ik mij terug samen met geestesverwanten die graag liever aan de kant wat conversatie vierden bij een glaasje fris.

  2. Zeer herkenbaar wat je schrijft. Ik deed ritmisch turnen, dat was ook altijd met muziek en danselementen erin verwerkt. En dan later nog hip hop lessen gevolgd, streetdance, latin moves,… Ik dans gewoon graag, nog altijd. Alleen komt het er helaas zelden nog van. Al doe ik het wel soms gewoon stiekem thuis in de living als er een goed nummer op de radio passeert.

  3. Ik had in mijn vorige relatie verschillende Braziliaanse schoonzussen en o wat hebben we gedanst en gefeest. Heerlijke muziek. Je blog herinnert mij eraan dat ik lange tijd niet naar Ricky Martin hebt geluisterd dat is heerlijk om op te dansen . Nu dans ik graag, in huis of in de tuin en alleen op muziek van Stromae. Krijg er opeens helemaal zin in.

  4. Twirlen… jeetje, dat roept bij mij weer heel andere herinneringen op (aan de tijd dat ik journalist was in de Achterhoek en schreef over twirlwedstrijden… ik vond dat iets verschrikkelijks 😂) Leuk blog, naar aanleiding van zo’n ‘simpele’ vraag op een theezakje 🙂 Vroeger was ik veel in de disco te vinden, en nog steeds houd ik ervan te bewegen op muziek. Al is het inderdaad maar door met een voet of hand de maat mee te tikken, of zachtjes heen en weer te bewegen op een wat langzamer nummer. Álle muziek doet iets met je…

  5. Wat een mooie invulling heb je aan de vraag gegeven! De Lambada vond ik als kind ook zo mooi, ik ben niet zo danserig meer (klassiek ballet hallo pijn ja) maar gebruik stevige muziek voor als ik de fiets zit.

  6. Ik ben niet zo’n danser (denk ik, want de gelegenheid doet zich eigenlijk nooit voor) maar ik ‘dans’ wel zittend in de auto, terwijl ik op mijn stuur trommel en heel hard mee zing. Dat kan bij allerlei nummers zijn, trouwens.

  7. Pingback: Even bijkletsen #32 | Laptop en loslaten | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.