Inferno

Stiekem, heel stiekem moet ik bij ‘Inferno’ denken aan de disco klassieker ‘Disco Inferno’ van The Trammps. Is dat niet een heerlijk nummer om op de dansen? Echter gaat deze post over het nieuwe boek van Dan Brown en heeft het dus helemaal niks met disco te maken.

IMG_20130516_145649“Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…

Inferno, het boek van Dante, is de rode draad in dit verhaal. Aan de hand van fragmenten uit dit boek komt Langdon steeds dichterbij hetgeen waar hij naar op zoek is. Tijdens zijn zoektocht komt hij onder andere op verschillende plekken in Italië. Hierbij staan codes en kennis van kunst centraal.

Dan Brown weet het boek weer zo te schrijven dat het ontzettend spannend is. Je leest het boek in één ruk uit. Het boek zit naar mijn mening erg goed in elkaar. Fragmenten uit het boek ‘Inferno’ worden gekoppeld aan kunst die onder andere te vinden is in Florence. Op deze manier wordt professor Langdon stap voor stap richting zijn doel geleid. Een doel waar hij overigens geen weet van heeft, wat uiteraard voor verrassende wendingen in het plot zorgt.

Ik vind het goed dat Brown in dit boek een probleem aansnijdt, waar (volgens mij) niet veel mensen zich bewust van zijn, overbevolking. Hoewel het boek voornamelijk is geschreven om mensen te vermaken, heeft het mij hierdoor ook tot nadenken aangezet. Want overbevolking zal vroeg of laat zeker een groot probleem worden op deze wereld.

Houd je van thrillers? Houd je van een verhaal dat goed in elkaar zit? Houd je van kunst? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Bron quote: achterkant boek.

15 gedachtes over “Inferno

  1. Ik moet hem nog lezen, ben net klaar met Het verloren symbool, maar ik vind alles rond Langdon steeds onrealistischer worden. Eén zo’n verhaal: oké, maar elke keer weer? Nee, dat gaat te ver. Maar goed, nu ik de rest heb gelezen, moet ik deze ook doen natuurlijk 😛

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.