Quote | Change your point of view

Soms heb je het gevoel dat alles tegen zit. Het is zwart om je heen en je hart vult zich met leegte. Je voelt je verdrietig of machteloos. De positiviteit ben je even verloren en je hebt het gevoel dat je nooit meer vrolijk en blij zal zijn. Het is donker en zelfs een klein lichtpuntje is niet zichtbaar. De glimlach op je gezicht is verdwenen.

Wil je deze lach weer terug op je gezicht? Bedenk je dan dat jij zelf de enige bent die daar voor kan zorgen. (Hoewel het natuurlijk wel erg fijn is om daar steun bij te krijgen.) Het is niet makkelijk en je hebt eerst de tijd nodig om de tegenslag te verwerken. Pas nadat je het verdriet verwerkt heb kan je verder. Hoe je dat doet, dat vertelt de volgende quote uit de Disney film Assepoester (II) je.

You’ll smile again. It happens when you change your point of view.

Verander de manier waarop je naar de situatie kijkt. Is je opa overleden? Bedenk dan dat het – hoewel het voor jou een groot gemis is – voor hem misschien wel beter is. Hebben je vriendinnen je in de steek gelaten? Bedenk dan dat deze vriendinnen jouw vriendschap helemaal niet waard zijn. Probeer de situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Relativeer en besef dat het altijd erger kan. Kijk naar de dingen die je wel hebt en denk in mogelijkheden. Probeer weer de positieve dingen te zien. Het is moeilijk, maar overal zijn lichtpuntjes. En die lichtpuntjes zorgen er uiteindelijk voor dat je weer een glimlach op je gezicht krijgt.

Terwijl ik dit stukje aan het typen ben, zie ik een andere quote verschijnen op twitter. Een quote die aangeeft dat het veranderen van je perspectief je ook kan helpen bij het najagen van jouw dromen. Een mooie quote die ik jullie niet wilde onthouden.

Just change your perspective, your point of view. The magic of your dreams is right inside of you.

Bron afbeelding

15 gedachtes over “Quote | Change your point of view

  1. Ik heb elke morgen briefing met mijn team. Af en toe ga ik letterlijk aan de andere kant van de zaal zitten, gewoon om eens een ander perspectief te krijgen. Verfrissend!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.