Een weekje vrij!

Om eerlijk te zijn was ik er wel aan toe, even lekker een weekje vrij. De afgelopen weken waren erg druk op mijn werk, wat meteen zijn uitwerking heeft op mijn lichaam. Daarnaast had ik mijn laatste examens en wat andere stress. Zowel lichamelijk als mentaal zat ik er even behoorlijk doorheen. Het hoort er allemaal bij, maar mijn weekje vakantie kwam als geroepen. Het geluk was bovendien op mijn hand, het weer was prachtig. Ik heb dan ook echt ontzettend van deze week genoten en me weer even helemaal op kunnen laden.

Wanneer de zon gaat schijnen is mijn eerste ingeving altijd strand, strand, strand. Ik woon er vlakbij, maar toch kon ik mezelf er niet toe zetten om daadwerkelijk een bezoekje aan het strand te brengen. Helemaal niet erg. Ik heb in de tuin op mijn ligbed ook heerlijk kunnen genieten van de zon. Een goed boek erbij en een kop thee (en natuurlijk ook een waterijsje) en ik ben helemaal gelukkig.

Daarnaast heb ik ook nog even gewinkeld en ben ik super fijn geslaagd. Shoppen is voor mij altijd een hele investering qua energie, dus het is heerlijk als je dan met wat mooie spullen thuiskomt.

Meerdere malen heb ik mogen genieten van een gezichtsbehandeling en massage. Mijn nichtje is bezig met de opleiding tot schoonheidsspecialist en ze wilde graag oefenen. Daarnaast ben ik met haar mee geweest voor haar examen. Absoluut geen straf. Zij blij dat er iemand met haar mee kon en ik even een heerlijk ontspannen moment.

Lekker eten is ook iets wat naar voren kwam deze week. Samen met vriendinnen heb ik taart gegeten en geproost na afloop van de examens waarvoor we allemaal geslaagd waren. Die avond at ik ook thuis weer gebak, mijn moeder kon het niet laten om even iets lekkers te halen. Mijn zusje verwende me bovendien met een boekenbon en van mijn oma kreeg ik een mooie bos bloemen. Heel erg lief van hen.

Om de periode van de opleiding af te sluiten hebben we met de hele klas en een aantal leraren een high tea gedaan. Zoals mijn vaste volgers wel weten is een high tea iets wat mij heel erg blij maakt. Ook deze high tea was echt heerlijk en het was heel erg leuk om op deze manier afscheid te kunnen nemen van iedereen.

Naast al deze fijne dingen heb ik ook nuttige dingen gedaan. Aangezien mijn yogalessen door omstandigheden gestopt zijn heb ik me ingeschreven bij een sportschool. Op deze manier wil ik op een goede manier met mijn lichaam bezig blijven en mijn conditie en spieren op pijl houden. Sterker nog, eigenlijk wil ik er zelfs verbetering in brengen, want dat kan mijn lichaam wel gebruiken. Een mooie uitdaging dus!

Ook mentaal gezien heb ik mezelf even goed de tijd gegeven om mijn gevoelens er te laten zijn en gewoon maar over me heen te laten komen. Wanneer ik druk ben met mijn werk en leuke dingen, gun ik mezelf eigenlijk nauwelijks de tijd hiervoor en stop ik gevoelens soms onbewust weg. Het is echter in deze moeilijke periode juist heel erg belangrijk dat ik over mijn gevoelens praat en het niet wegstop. Dat is zeker gelukt de afgelopen week, heel erg fijn.

Een weekje vrij, het heeft mij absoluut ontzettend goed gedaan!

Advertentie

19 gedachtes over “Een weekje vrij!

  1. Wat een positiviteit zeg! Heerlijk! Ik hoop dat jij er ook een goed gevoel van krijgt om zulke fijne dingen te schrijven. Bijkomen hoort erbij, fijn dat je er van genoten hebt! Xoxo

  2. Klinkt inderdaad als een heerlijk weekje zeg!! En ja, volgens mij had je het ook wel verdient …… en dat bleek dus ook wel uit het weer, want nu is het toch opeens weer een stuk minder 🙂

  3. Pingback: De sportschool, een nieuwe start | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.