Zo simpel is dan geluk #44 | Boeken

sneeuw

Geluk zit hem in de kleine dingen. Vandaar ook de titel van mijn blog, zo simpel is dan geluk. Het zonnetje dat schijnt, een mooi nummer op de radio… Er zijn heel wat kleine dingen waar ik van geniet. Daarom zal ik regelmatig een lijstje plaatsen met de dingen waar ik blij van word.

 • Om eerlijk te zijn begin ik de laatste tijd een beetje te twijfelen of ik wel door moet gaan met deze rubriek. Sinds het begin van deze blog is hij er al en ik vraag me af of het niet eens tijd wordt voor verandering. Aan de andere kant, ik word er elke keer wel weer heel erg blij van om deze blogjes te schrijven en weer even terug te denken aan mijn geluksmomenten. Zonde als dat wegvalt. Voorlopig blijf ik dus gewoon nog even doorgaan met het delen van mijn geluksmomenten.
 • Mijn tante won 60 euro aan shoptegoed op de website van de eci. Zelf kon ze niet echt iets vinden wat ze graag wilde hebben, dus mocht ik het shoptegoed hebben en kon heerlijk boeken gaan shoppen. Zo lief en wat was ik blij.
 • De lieve mensen die ik ken via mijn blog of blogaccount op twitter. Op momenten dat het even niet zo lekker gaat of ik me even eenzaam voel, is er altijd wel iemand die een lief berichtje stuurt of een luisterend oor biedt. Zo bijzonder.
 • Een verrassing voorbereiden voor een lieve vriendin. Zo leuk.
 • Wandelen door de sneeuw met de zon op mijn gezicht. Hoewel ik sneeuw nooit zo heel erg fijn vind, vooral niet als ik erdoor moet fietsen, is het toch wel prachtig om door het mooie besneeuwde landschap te lopen. Wel een uitdaging voor de gewrichten, dat lopen trouwens, een goede oefening.
 • Sinterklaas vieren met familie. Eerst gezellig samen eten en vervolgens cadeautjes uitpakken. Heerlijk om op deze manier samen te zijn.
 • Een middag waarop je alleen maar leuke, lieve, gezellige patiënten op je spreekuur hebt. Hoe druk het dan ook is, ik word daar zo blij van. Dan ga ik echt met een glimlach op mijn gezicht naar huis aan het eind van mijn werkdag.
 • Drie e-books uit mogen zoeken omdat mijn zus daar een code voor had gekregen en zij zelf totaal niet van lezen houdt. De boeken kwamen me echt tegemoet afgelopen tijd!
 • Een bezoekje brengen aan de brocante markt. Het weer zat niet heel erg mee, maar ik vind dat soort markten altijd zo leuk. Lekker even rondstruinen.
 • Chocolaaaaaaaaaaa. Letters hier, letters daar. Collega’s die letters mee nemen naar het werk om daar samen te delen. Collega’s die hun letter aan jou geven. Afscheidscadeautjes van stagiaires. Echt, ik heb zoveel chocola gegeten, zo lekker. (Nu maar even van genieten en dan na de feestdagen weer op streng dieet.)
 • Tijd voor jezelf nemen. Gewoon even lekker alleen doen waar je zin in hebt, wat in mijn geval vaak heerlijk een boek lezen, of bloggen is. Af en toe een wandeling is overigens ook heel erg fijn. Lekker bewegen en het hoofd leegmaken.
 • Deze leuke winactie van Jenniek winnen. Zo ontzettend leuk!

15 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #44 | Boeken

 1. Je telt weer mooi je zegeningen! Een prachtige lijst is dit. Ik zou het ook eens moeten doen, maar wij zeggen het vaak tegen elkaar, dat is denk ik ook al goed. We zijn gelukkig met alles wat we hebben en kunnen doen.
  Als je een bepaald boek wilt hebben, digitaal, laat het me dan weten.. Ik heb er zoveel!
  Liefs en een dikke knuffel!

 2. Lekker doorgaan als dit je goed doet! Desnoods niet online, maar voor jezelf in een boekje als je dat liever hebt. Wij moesten dit op therapie ook doen (elke dag drie positieve/leuke dingen of overwinningen), zodat je leert zien hoe veel er ook wel goed is in het leven. Dat ziet de mens vaak niet. Het is een kunst, vooral blijven volhouden!

 3. Nou, ik snap helemaal hoor dat je blij wordt van deze blog schrijven. Weet je, of het nu wel of niet van af het begin bestaat, zolang het jou voldoening geeft is het goed.
  Lekker laten bestaan dus…. en wat heerlijk met dat mindere weer al die boeken, geniet ervan.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.