Zo simpel is dan geluk #73 | Yoga en zon

pierHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Het coronavirus maakt inmiddels al een jaar deel uit van ons dagelijks leven. Ik denk dat ik het maar ga vieren vanavond. Je moet immers toch zelf de slingers ophangen, zeker nu. Uiteraard bestaan mijn dagen nog steeds vooral uit eten, werken en slapen. Daarnaast vertelde ik al dat ik ben begonnen met een yogaopleiding en ben ik daar inmiddels ook dagelijks mee bezig. Zo doe ik verschillende oefeningen maar denk ik ook veel na over de filosofie achter de yoga. Het levert mij heel wat inzichten op. Sporten en bewegen maakt ook nog steeds een belangrijk deel uit van mijn dagelijks leven. Ik merk dat ik me daar heel goed bij voel.

Uitjes

De ene week bestond mijn uitje uit een wandeling naar een vijver om te kijken hoe iedereen daar met heel veel plezier aan het schaatsten was. Een week later genoot ik van het wandelen in de zon op de pier met uitzicht op het strand. Even lekker een cappuccino-to-go en het voelt echt even als een uitje. Ook het bos heb ik regelmatig bezocht. Wandelen samen met familie met de zon op mijn gezicht. Laat de lente maar komen.

De kleine dingen

Ineens heb je het, er is vast een Disney afspeellijst op het welbekende muziek medium. En jawel, er zijn er meerdere. Ik ben dus helemaal in de Disney mood en geniet van alle prachtige muziek die voorkomt in de films. Echt om blij van te worden. Daarnaast word ik ook heel erg blij van het prachtige weer en wat dat met zich mee brengt. Het is heerlijk om kinderen buiten te zien spelen en samen te zien genieten. Mensen zijn blij en zeggen je vrolijk gedag.

Waar ik nog meer erg blij van word? VANAVOND IS DE FINALE VAN WIE IS DE MOL?!!! Waarschijnlijk eindigt deze zoals gewoon weer met een grote cliffhanger en weten we alsnog niet wie de mol is, maar ik heb echt ontzettend veel zin in de uitzending.

Lezen

De zon die volop schijnt maak dat ik weer heel veel zin krijg om lekker in de tuin een boek te lezen. Helaas is het daar nog niet van gekomen maar heb ik zeker weer heel wat fijne boeken gelezen de afgelopen tijd. Zo las ik het tweede deel van wen trilogie van Amanda Stevens: Grafstilte. Erg goed, net als deel 1. Ook las ik Bonuskind van Saskia Noort en Leugenaar van Sarah Naugthon. Op dit moment ben ik begonnen in The Queen’s Gambit. Ik lees hem in het Engels, dus daar ben ik nog wel even mee bezig verwacht ik. Daarnaast lees ik – als niet gelovige – Het Evangelie van Thomas. Wanneer ik het uit heb zal ik hier een blog over schrijven zodat jullie begrijpen waarom ik dit boek tóch lees.

Dankbaar

Op dit moment speelt er een wat lastige situatie op het werk met familie van een patiënt. Inmiddels lijkt het erop dat het op een goede manier is opgelost. Waar ik heel erg dankbaar voor ben is dat wij als team achter onze artsen zijn gaan staan en hen gesteund hebben hierin. Het is fijn om te weten dat we er voor elkaar zijn en op elkaar kunnen terugvallen. Natuurlijk zijn er ook wel eens wat irritaties, maar uiteindelijk zijn we echt een fijn en goed team.

23 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #73 | Yoga en zon

  1. Dat zijn mooie dingen. Ik heb vandaag lekker met een boek in de zon gezeten. Zo lekker! Wandelen doe ik ook veel. Eigenlijk moet ik ook eens koffie mee nemen en een pauze inlassen. Goed idee!

  2. Ik krijg ook zin in al die kleine en grotere dingen in het leven als ik jouw blog lees.

    Ps super een yoga opleiding

  3. Gelukkig weet je inmiddels wel wie de mol is als het goed is 😉 (omdat ik rijkelijk laat je blog lees dus haha)
    Goed idee zo’n Disney-afspeellijst 🙂 Ik had met de carnavalsdagen een vastelaovend-afspeellijst, daar werd ik ook lekker vrolijk van!

  4. Inzichten zijn inderdaad een verrijking in je leven. Dat we 1 jaar verder staan, eerlijk? Dat vind ik niet bepaald om te vieren, zoals je ook op m’n blog kon lezen. Ik word daar niet bepaald vrolijk van. Van het zonnige weer, de natuur die me zoveel goed doet momenteel dan weer wel. Idem wat betreft de mooie boeken die ik momenteel aan het lezen ben, m’n manier van omgaan met… Kortom kleine gelukjes waaraan ik me nu stevig vast houd.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.