Zo simpel is dan geluk #74 | Regenboog

VakantieHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

De maand maart was voor mij eerlijk gezegd niet zo’n fijne maand. Begin van de maand kreeg ik te horen dat mijn lieve vriendin eind van de maand de hemel zou gaan verblijden met haar gezelschap. Ondanks de laatste woorden die wij wisselden ging het dagelijks leven natuurlijk gewoon door.
Op het werk staat alles vooral in het teken van de coronavaccinaties. Dat betekent voor ons vooral extra werkdruk erbij. Gelukkig hebben we een fijn team en kunnen we het samen wel aan. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd zoveel mogelijk geprobeerd te genieten van de zon die een aantal keer echt heerlijk scheen. Ook in moeilijke tijden word ik daar altijd weer blij van.

Uitjes

Het grootste uitje was deze maand toch wel de verjaardag van mijn oma. We hebben haar verjaardag toch een klein beetje geprobeerd te vieren op een verantwoorde manier. Het is immers toch wel erg bijzonder als je de leeftijd van 86 bereikt. Mijn oma straalde in ieder geval. Verder heb ik veel gewandeld en lekker gesport. Iets wat elke keer weer terug komt en ook elke keer weer voelt als een uitje. En dan het belangrijkste uitje… *tromgeroffel* Ik heb geshopt! Nadat ik erachter kwam dat meerdere van mijn spijkerbroeken gaten bevatten heb ik toch maar een afspraak gemaakt bij een winkel waar ik vaak goed kan slagen. En inderdaad, ik heb drie nieuwe broeken kunnen scoren. Kan ik voorlopig weer even voort.

De kleine dingen

Deze maand was ik me misschien nog wel meer bewust van de kleine dingen die voor een glimlach zorgden. Het verschijnen van een regenboog of het tevoorschijn komen van de zon achter de wolken op een speciaal moment bijvoorbeeld. Heel bijzonder. Daarnaast heb ik ook (iets te veel) genoten van lekkere dingen. Taart, chocola, paaseitjes, koekjes, zooooo lekker allemaal. Bovendien bestelden we een aantal keer overheerlijk eten. Kortom, mijn nieuwe broeken zijn een maat groter dan normaal, dat snap je wel.

Lezen

Aan lezen ben ik eigenlijk niet heel erg toegekomen deze maand. Ik ben veel met mijn yogacursus bezig geweest, had een aantal nascholingen en was bovendien ook bezig om nog wat belangrijke dingen te regelen. Het lezen is er daardoor behoorlijk bij ingeschoten, maar dat is uiteraard helemaal niet erg. De boeken die ik wel las? Stuk van Judith Visser en Straf van Birger Baug. Beide boeken die lekker weg lazen maar niet heel bijzonder waren. Op dit moment lees ik De schemering en de dageraad van Ken Follet. Nu al een geweldig mooi boek waar ik helemaal in word gezogen. Heerlijk.

Dankbaar

Intens dankbaar ben ik voor het feit dat ik de mogelijkheid heb gehad om afscheid te nemen van mijn lieve vriendin. Nog één keer samen. Samen voor altijd.
Daarnaast ben ik bovendien heel erg dankbaar voor alle lieve mensen om mij heen. Collega’s, familie, vrienden, vrienden van vrienden. Ik heb echt enorm veel liefde en steun mogen ervaren deze maand, soms vanuit onverwachte hoek. Dat is zo bijzonder en dat doet mij heel erg goed.

36 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #74 | Regenboog

 1. Wat vreselijk om het afscheid te lezen van je lieve vriendin. Ik dacht bij een vorig berichtje dat je vader erg ziek geworden was, wat natuurlijk ook een ramp zou geweest zijn.
  Soms is het echt moeilijk om nog lichtpuntjes te vinden in ons bestaan – dat jij erin blijft slagen is iets waar veel mensen (inclusief mezelf) een voorbeeld aan mogen nemen.

 2. Het zijn zware tijden tijden voor je. Goed van je dat je de lichtpuntjes en de zon op blijft zoeken. Da’s heel belangrijk om op de been te blijven. Sterkte x

 3. Mooi dat je die lichtpuntjes nog ziet, ondanks je verdriet. Wens je nogmaals veel sterkte en blijf genieten van de kleine en grote dingen.

 4. Wat fijn om te lezen dat je ondanks alle verdrietige momenten toch kunt genieten van de kleine en mooie dingen van het leven. Life goes on, wordt vaak zo gemakkelijk gezegd. Helaas blijkt dat in praktijk vaak niet zo gemakkelijk te zijn, maar toch ook zeker niet onmogelijk. Sterkte 🍀

  • Het helpt dat mijn vriendin uit haar lijden verlost is en het dus ook een soort van rust geeft. Zij wil bovendien niets liever dan dat wij als nabestaanden het leven blijven vieren. Natuurlijk is er ook ontzettend veel verdriet hoor en het blijft heel oneerlijk, maar we moeten inderdaad wel door. Dank je!

 5. Misschien zelfs nu wel lekker dat het druk is op je werk, maakt dat je het gemis een periode van werken opzij kan zetten (hoop ik).
  Vermoed dat het bij jullie net zo werkt als bij mijn huisarts : veel afzeggingen uit angst voor het vaccin.
  Sterkte ook de komende tijd en blijf denken aan jezelf en de mooie dingen van het leven, die gelukkig gewoon doorgaan.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.