Zo simpel is dan geluk #82 | Wandelen

IMG_20220226_151640Terwijl ik zit te genieten van het WK kunstschaatsen op tv, bedenk ik me dat het weer tijd is om mijn geluksmomenten te delen. Elke maand zijn er wel geluksmomenten, de ene keer groot, de andere keer klein. Wanneer je het geluk in de kleine dingen kan vinden, ga je het leven steeds meer waarderen. Beseffen dat er zoveel moois is om dankbaar voor te zijn. Natuurlijk is het soms ook even zoeken naar die lichtpuntjes, maar gelukkig weet ik ze altijd weer te vinden. 

Dagelijkse dingen

In de ochtend is het ijskoud, in de middag schijnt de zon volop en komt de warmte je tegemoet. Wanneer ik naar mijn werk fiets langs een aantal weilanden is het prachtig om te zien hoe de zon opkomt terwijl de mist nog boven de weilanden hangt. Een magisch gezicht. In de verte zie ik de koeien en een boerderij. Elke dag geniet ik van dit prachtige plaatje. Dagelijks geniet ik er ook van om even lekker te wandelen tijdens mijn lunchpauze. Met dit weer is dat echt een feestje.

Uitjes

Op een mooie lentedag genoot ik echt enorm van een overheerlijke high tea bij een theehuis in Laren. Het theehuis lag op de Zuiderheide waar ik na de high tea nog even fijn gewandeld heb. Echt een prachtige omgeving en ik heb dan ook enorm genoten van de wandeling.
Daarnaast heb ik lekker gegeten bij La Cubanita en nodige het prachtige weer mij uit om lekker te genieten van een drankje op het terras. Het is toch wel erg genieten dat dit soort dingen weer kunnen.

De kleine dingen

Het kunstschaatsen op tv is iets waar ik enorm van kan genieten. Daarnet kwam er in het ijsdansen een kür voorbij op muziek van de Lion King. Muziek die mij raakt waardoor ik echt helemaal in het schaatsen op kan gaan. De afgelopen tijd geniet is sowieso heel erg van muziek en luister ik veel muziek van vroeger. Oude nummers van Nick en Simon bijvoorbeeld. Niet allemaal even goed (haha, dat is nog zacht uitgedrukt) maar in die tijd vond ik het fantastisch. Het brengt oude herinneringen terug, echt even genieten.

Lezen

In mijn vorige post verteld ik al dat de leesflow een beetje weg was. Het boek Roadtrip van Greame Simsion en Anne Buist las ik met veel plezier. Echter vond ik De komst van de kracht van Nora Roberts maar moeilijk om doorheen te komen. En dat terwijl ik normaal gesproken juist enorm geniet van de boeken van Nora Roberts. Inmiddels heb ik de leesflow gelukkig weer lekker te pakken en geniet ik enorm van de thriller Korte metten van Lisa Gardner. Het boek is zo spannend dat ik het liefst de hele dag zou willen lezen. Helaas moet er echter ook nog wel eens gewerkt worden en heb ik ook geen kabouters die mijn huishouden doen.

Dankbaar

Helaas gaat het even wat minder goed met mijn oma. Dankbaar ben ik voor mijn familie dat wij haar samen op kunnen vangen. Door er samen voor haar te zijn kunnen we de last daarvan met elkaar delen en blijft het voor iedereen behapbaar om te mantelzorgen. Ontzettend fijn dat wij onderling een goede band hebben.

Het is heel onaardig, maar heel erg dankbaar ben ik ook dat het gisteren mijn stagiaire haar laatste dag was. Haar liegen, aangaan van discussies en niet aannemen van feedback hebben echt enorm veel van mij gevergd en mij veel te veel energie gekost. Gelukkig is het nu klaar en is de rust op het werk wedergekeerd.

22 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #82 | Wandelen

  1. Wat fijn van de stagiaire! Rust inderdaad, heerlijk. Ik zie tegenwoordig nooit meer kunstschaatsen, maar vroeger kwam het regelmatig voorbij (ik denk op EuroSport) en vond ik het heerlijk om te kijken. Top dat je leesflow weer terug lijkt te zijn.

  2. Ik ben me al weken door een boek aan het worstelen. Totaal niet boeiend maar ik ben al zó ver; nu ga ik het uitlezen ook. En daarna pik ik er eentje uit jouw lijstje 🙂
    Sterkte met je oma en fijn dat die stagaire opgehoepeld is!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.