The day after

zierikzeeOp mijn blog lees je regelmatig over de leuke en fijne dingen die ik meemaak. De uitjes die mijn leven net een beetje mooier maken. Zo heb ik enorm genoten van een vakantiegevoel tijdens een dagje varen. Ook kan ik erg blij worden van een gezellige dag met vrienden en familie en maken ook concerten mij gelukkig. Lekker genieten in het Vondelpark is ook zeker iets wat mij heel erg goed doet. Genoeg vermaak dus en er lijkt dan ook geen vuiltje aan de lucht. De lezers die mij echter al langer volgen weten dat dit niet helemaal waar is.

Omdat ik weer een aantal nieuwe lezers heb leek het mij goed om toch weer eens te belichten dat het allemaal niet zo mooi is als het soms lijkt. Juist omdat ik wil laten zien dat het leven niet alleen uit mooie momenten bestaat, maar ook uit minder mooie momenten die mensen vaak niet laten zien. Ook ik heb altijd de neiging om alleen de fijne dingen te delen, omdat dat nu eenmaal de dingen zijn waar ik blij van word en ik dat graag deel.

Voor mij hebben de uitjes echter altijd een keerzijde: the day after. Door mijn chronische pijn en hoofdpijn is een dagje weg voor mij nooit zorgeloos. Sowieso is het al geen optie als ik weet dat ik ergens niet kan zitten. Ik kan namelijk best een tijdje staan of lopen, maar op gegeven moment doen mijn benen zo’n zeer dat ik echt even bij moet komen. Een beetje afwisseling werkt dan vaak het best.

Toch is het niet zo dat als ik wel de hele dag kan zitten, ik nergens last van heb. Een dagje hangen op een boot is heerlijk, maar op gegeven moment zijn mijn nek en schouders echt niet meer zo blij en krijg ik hoofdpijn. Uitjes gaan bij mijn dan ook bijna altijd gepaard met een dagje pijnstilling slikken. Anders is het al snel klaar.

The day after is vaak het ergst. Ik heb dan ondraaglijke pijnen en mijn hoofd knalt uit elkaar. Vaak voel me ook misselijk, waarschijnlijk door de overprikkeling. Even naar de wc moeten is dan al een uitdaging.  Meestal is de eerste dag het ergst en gaat het dan langzaamaan weer beter. Bij het plannen van een uitje moet ik er dus altijd rekening mee houden dat ik daarna een dag rust kan houden en een niet al te drukke week in het vooruitzicht heb.

Het is soms dus allemaal wat minder rooskleurig dan het lijkt en ook dat is goed om te delen. Het hoort namelijk bij het leven. Ik geniet echt enorm van mijn uitjes en ben blij dat ik die kan doen. (Dat is ook wel eens anders geweest.) Dat ik daarna veel pijn heb en soms dagen moet bijkomen neem ik dan ook voor lief. Inmiddels ben ik er ook aan gewend dat het voor mij op deze manier werkt. Dat is oké, ik kan ondanks alles toch enorm genieten van fijne dingen!

35 gedachtes over “The day after

 1. Eens met de andere reageerders hier. Het leven is niet altijd fantastisch en dat mag ook wel eens verteld en gelezen worden. En juist omdat alles een keerzijde heeft is het erg fijn dat je ook kunt genieten ❤

 2. Staat als een huis dit stukje!
  Ik vind dat nog wel moeilijk hoor soms.
  Ik ben altijd eerlijk maar zeg, en durf niet altijd alles te zeggen, en dat hoeft ook niet.
  Zeker als het niet over mijzelf gaat maar over een sutuatie, vind ik soms lastig.
  Knap van jou, hartstikke goed!
  Belangrijk om zoveel mogelijk leuke dingen te blijven doen.

 3. Goed dat je dit onder de aandacht brengt – in ieder geval voor mij als nieuwe lezer. Kunnen genieten van de fijne kleine dingen in het leven is één ding, maar het komt in een ander daglicht te staan met deze achtergrondkennis. Dat je je geluksmomentjes zorgvuldig moet plannen dus. Fijn om te lezen dat het op deze manier goed voor jij ‘werkt’!

 4. Leuke dingen meegemaakt hè… maar ja de dag erna moet je het natuurlijk bezuren, zo balen. Daar moet je dan inderdaad altijd rekening mee houden. Maar goed, je laat het er niet voor en dat doe je goed.

  OT: Heb je ook zo genoten zaterdag? Ik vond het een prachtig concert, mooi met heel veel oudere nummers. Was ondoenlijk om elkaar te vinden hè. Wij zaten in het 3e vak, links voor het podium, op bank 3 aan het eind. En jij? Was ‘the day after’ heel erg? Want ja, de muziek was wel hard.

  • Ja ik heb zeker genoten zaterdag! Ik zat in het midden rij 5 ongeveer. Ik zag je op gegeven moment zitten, maar dat was al tijdens de show, dus toen kon ik niet zo makkelijk meer weg van mijn plek.
   De dag nadien was wel even een dingetje, maar zeker de moeite waard!

   • Ik hoop dat je inmiddels weer bijgekomen bent.
    Oh dus niet heel ver uit elkaar. Nee toen het eenmaal donker was ging het zeker niet meer.. maar komt vast een keer goed! 👍🏻

 5. Lees je blogs regelmatig al reageer ik niet zoveel door andere zaken die mijn leven soms druk maken. Ik herken ook veel daarbij wat je nu schreef. Als ik wandelen gaat is het dat ik ook veel stil staat omdat de benen niet willen. Al is het bij mijdan een wat andere klacht die mijn leven beheerst soms. En achteraf kan ik ook vele dagen niet zo veel. En met dagen niks of heel weinig doen is dat de pijnen die ik dan ervaar even wat zijn verzacht. En dan later zet ik mijn beste beentje weer voor en ga weer eens ergens heen. Heel goed dat je over je day after schreef en ik ben ook fier op jou dat je ook doorzet daarna. Groetjes, Tine

 6. Heel goed om die kant van het verhaal eens uit te leggen. Ook in het ‘echte’ leven, trouwens. Want er is altijd veel onbegrip voor mensen met een ziekte die op het eerste oog niet zichtbaar is.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.