#plukhetgeluk | Geluksvragenlijst

PLUKHETGELUKEen week geleden introduceerde Saskia een nieuw, zelf bedacht, project, #plukhetgeluk. Omdat geluk toch wel een belangrijke rol speelt op mijn blog, sprak dit project mij meteen aan. Het gaat Saskia erom dat we eens kijken naar het geluk dat we al bezitten, naar de kleine dingen die het leven mooier maken. Zelf doe ik dit al voor een groot deel, maar toch leek het mij erg leuk om mee te doen met deze challenge! Vandaag vind je hier dus het eerste onderdeel van dit project, de geluksvragenlijst.

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is.
Dit vind ik nog best lastig. Ik denk eigenlijk niet dat het ultieme geluk bestaat. Ik denk dat geluk vooral bestaat uit momenten van geluk. Voor mij kunnen die momenten op heel veel manieren worden bereikt. Genieten van mooie muziek, samen zijn met familie of vrienden, lekker met een kop thee en een dekentje op de bank een boek lezen. Het zijn voor mij allemaal momenten waarop ik me heel erg gelukkig voel.
Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Het allerliefst ga ik naar een mooi concert met vriendinnen. Daar word ik echt heel erg blij van. Daarnaast vind ik het leuk om andere gezellige dingen te doen met vriendinnen of familie. Van het bezoeken van een musical tot samen koken. Ik vind het bovendien heerlijk om te lezen en muziek te luisteren. En niet te vergeten, bloggen!
Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Het vinden van een baan is voor mij heel erg positief geweest. Sowieso is er niets fijner dan het hebben van een eigen inkomen. Daarnaast heeft het weer structuur in mijn leven gebracht. Na het stoppen met mijn studie verpleegkunde en het volgen van een revalidatietraject van een half jaar, was het erg lastig om mijn leven weer op de rit te krijgen. Sinds ik mijn huidige baan heb gevonden heb ik eindelijk weer een beetje het gevoel dat ik goed bezig ben. Bovendien heeft het me ook heel wat gezellige momenten met collega’s opgeleverd en voel ik mezelf weer een stuk nuttiger.
Wat is jou ultieme geluks motto?
“When you dance, your purpose is not to get to a certain place on the floor. It’s to enjoy each step along the way.” Of terwijl, geniet van elke dag!
Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Ik zou het wel heel erg leuk vinden om een vriend te vinden waarmee ik alle mooie dingen in mijn leven kan delen. De laatste tijd mis ik dit toch wel een beetje. En hopelijk komen er dan ook kinderen.
Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Liefde!
Ik heb zelf helemaal niks met het geloof. (Wel respect voor andere mensen die wel geloven.) Hopen doe ik wel, maar uiteindelijk is dat voor mij niet het belangrijkst. Ik hoopte dat ik weer gezond zou worden, maar helaas ben ik chronisch ziek. Ik hoopte dat ik arts zou worden, maar dit is niet gelukt. Ik heb nu een baan die mij eigenlijk totaal niet ligt, ik heb altijd pijn, ben altijd moe en toch ben ik gelukkig.
Hoe dat komt? Door alle lieve mensen om mij heen. Mijn collega’s waarmee ik de grootste lol heb, mijn familie die altijd voor me klaar staan, mijn vriendinnen met wie ik leuke dingen onderneem. Ja, liefde is voor mij echt het belangrijkst.
Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Geniet! Geniet van alle mooie dingen om je heen. Elke dag brengt wel iets moois met zich mee. Een lief berichtje van iemand, de zon die door het raam schijnt, een mooi boek. Allemaal kleine dingen waar je van kan genieten en die een lach op je gezicht kunnen toveren.

15 gedachtes over “#plukhetgeluk | Geluksvragenlijst

  1. Mooi geschreven! Liefde lijkt mij ook het belangrijkste om gelukkig te kunnen zijn. Ik herken het wel dat je eigenlijk niet precies doet wat je wilt doen en er veel dingen zijn die beter zouden kunnen, maar alsnog gelukkig zijn met wat (en wie) je wel hebt.

  2. Gelukkig zijn is de kunst bezitten om al de kleine geluksmomentjes met elkaar te verbinden,……en ook er echt van te genieten,….

  3. Pingback: #plukhetgeluk | Durven, dromen, doen! | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.