Zo simpel is dan geluk #77 | De uitjes zijn terug

high teaHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Afgelopen maand had ik twee weken vakantie, waardoor mijn dagelijks leven deze maand wat minder bestond uit werken, werken en nog eens werken. Ik heb ontzettend geluk gehad met het weer, het was prachtig. Dankzij mijn vrije dagen had ik ook ruimte voor fijne uitjes en om familie en vrienden te zien. Bovendien heb ik veel genoten van de zon. Daarnaast moet er natuurlijk ook van alles in huis gedaan worden en behoren koken en schoonmaken nu ook tot mijn dagelijkse dingen. Niet mijn favoriete dingen uiteraard, maar het hoort erbij.

Uitjes

Joehoe! We mogen weer wat meer en ik kan dan ook vol blijdschap vertellen dat ik weer naar een theatershow ben geweest. Het zal een enorme verrassing zijn: ik ging naar de 3Js. Hoe bijzonder om weer in het theater van hun muziek te mogen genieten. Het was een prachtige show, maar toch ook wel heel beladen.
Daarnaast ben ik met het lekkere weer heel wat keren naar het strand geweest en kon het niet laten om dan even heerlijk wat te drinken (en soms ook te eten) op een terrasje. Daarnaast heb ik ook een aantal keer geluncht en mocht ik weer eens genieten van een overheerlijke high tea. Bovendien ben ik ook lekker uiteten geweest. Kortom, ik moet snel weer aan het sporten geslagen.

De kleine dingen

Na lange tijd ging ik weer eens op visite bij een oudere dame waarmee ik ooi vrijwilligerswerk heb gedaan. Ze vond het zo fijn dat ik langs kwam. Echt zo mooi dat zoiets kleins iemand zo blij kan maken, daar word ik dan ook weer erg blij van. Daarnaast heb ik er ook echt van genoten om uit het werk nog even op mijn balkon te zitten in de zon. Heerlijk om op die manier na een lange dag toch nog even wat zonnestralen mee te kunnen pakken. Daarnaast werd ik blij van de mensen die ik op mijn wandelingen tegen kwam. Zo leuk om gewoon even kort te kletsen met een onbekende.

Lezen

Het lezen ging ook deze maand ineens een stuk minder. Door al die leuke uitjes en al dat harde werken heb ik er gewoon niet veel tijd of rust voor gehad. Ik heb om precies te zijn twee boeken gelezen. Magische Praktijken van Alice Hoffman was het eerste boek dat ik las. Op een of andere manier kwam ik er lastig in en waren mijn verwachtingen wat te hoog. Ik vond het boek niet heel bijzonder. Daarnaast las ik ook Leef! van Laura Maaskant. Een boek dat mij juist enorm geraakt heeft! Echt een aanrader. Op dit moment ben ik weer eens bezig in een boek van Nora Roberts en lees ik ook De therapeut van Helene Flood. Van beide boeken word ik vooralsnog erg blij!

Dankbaar

Deze maand was ik weer even extra dankbaar voor mijn lieve vriendinnen. Fijn om hen weer te zien en ook heel erg fijn dat ze uit zichzelf altijd zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de beperkingen waar ik soms tegenaan loop door mijn chronische klachten. Het is zeker niet vanzelfsprekend dat mensen hier uit zichzelf aan enken, dus ik waardeer het enorm dat mijn vriendinnen dit wel doen.

13 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #77 | De uitjes zijn terug

  1. Fijn blogje weer. En wat heerlijk dat je het in je vakantie zo trof met het weer. Ja, doordat we zolang dingen niet hebben kunnen doen, merk ik zelf ook dat ik extra geniet en merk hoe rijk we zijn met al die mogelijkheden.

  2. Dat klinkt helemaal niet verkeerd, zeker je vriendinnen niet. Fijn dat je lekker weer had in je vakantie. En dat er niks van lezen kwam, snap ik wel.

  3. Wat leuk dat je die oudere dame bezoekt. Om eenzelfde soort reden doe ik vrijwilligerswerk bij de bibliotheek en breng boeken naar mensen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen. Ik merk dat het gezelschap enorm gewaardeerd wordt.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.