Hoe vermaak ik me in thuisisolatie?

lezenHet is voor de meeste mensen een hele opgave, zoveel mogelijk thuisblijven en alleen voor de nodige dingen de deur uit. Wanneer je zelf corona hebt zijn de maatregelen nog wat strenger. Je mag de deur helemaal niet meer uit en moet zoveel mogelijk in een aparte kamer verblijven. Even een boodschap of een ommetje zit er dan helemaal niet meer in. Je bent echt op jezelf aangewezen en kan voor je gevoel geen kant op. Toch lukt het mij aardig goed om mezelf te vermaken in thuisisolatie.

Ontspanning

Het is voor mij belangrijk om toch zoveel mogelijk te ontspannen en mijn rust te pakken. Dat is in de situatie waarin ik me bevind (lees hier meer, stuur me een e-mail voor het wachtwoord) niet altijd even makkelijk, maar toch lukt het me aardig. Een voordeel is dat je wel gewoon in de tuin mag zitten. Gezien het lekker weer is ben ik dus regelmatig in de tuin te vinden. Lekker genieten van de zon en een goed boek. Daarnaast ben ik ook begonnen met het maken van legpuzzels. Mijn eerste puzzel was er een van Harry Potter, helemaal leuk. Ook vermaak ik me prima met het lezen van tijdschriften en het puzzelen in puzzelboekjes. De tv staat bovendien zo nu en dan aan, dus genoeg ontspanning. Bovendien zijn er verschillende artiesten die via een livestream toch een mini concert geven. Zo ontzettend leuk, daar kan ik echt van genieten.

Beweging

Normaal gesproken heb ik elke week yogales, wandel ik veel en ga ik zo nu en dan naar de sportschool. Bovendien fiets ik altijd naar mijn werk. Dat gaat nu allemaal niet nu ik in thuisisolatie zit. Je hebt gauw de neiging om dan maar helemaal niks aan beweging te doen en de hele dag op de bank te hangen. Echter is het heel belangrijk om in beweging te blijven en voor mij nog eens extra belangrijk gezien mijn chronische aandoening. Hoe ik dan in beweging blijf? Om te beginnen heb ik het geluk dat ik een hometrainer heb en dus elke dag even kan gaan fietsen. Muziekje erbij en dan wil het wel. Daarnaast heb ik een fitness hoepel en sta ik dus dagelijks in de tuin te hoepelen. Op een of andere manier kan ik me er nog niet toe zetten om een work-out te gaan doen of mijn yogamat te pakken voor wat yoga oefeningen, maar wie weet komt dat nog.

Al met al lukt het mij vooralsnog nog prima om me te vermaken in thuisisolatie. Het lukt me ondanks alles om lekker te ontspannen en zeker als ik aan het lezen ben kan ik echt helemaal verdwijnen in een boek en de wereld om me heen even te vergeten. Ik merk daarnaast dat het ook echt wel fijn is om af en toe te bewegen en dat het mijn lichaam goed doet. Gezien er heel wat mensen voor ons klaar staan heb ik me ook nog geen moment alleen of eenzaam gevoeld. Het gaat gelukkig alweer een stuk beter met mij en ik verwacht deze week weer aan het werk te kunnen, dus dat is heel fijn.

 

 

 

23 gedachtes over “Hoe vermaak ik me in thuisisolatie?

 1. Al goed dat je tijdens je isolement nog altijd wat beweging kan doen. Zoals yoga even van het ene kamer naar de tuin. Beweging is nodig al is het misschien minder al ervoor, maar als men creatief bent kan je in een kamer nog zoveel doen.

  Hoop dat het snel met je beter mag gaan

  Aum Shanthi

 2. Wij hoeven niet verplicht thuis te blijven maar blijven wel zoveel mogelijk thuis.
  Gisterochtend wel heel stuk gefietst en gewandeld, maar vroeg op de dag.
  En leuk, jij hoepelt dus ook 🙂

 3. Goed om te horen! Ik heb het ook de uurtjes dat ik thuis ben, meer ontspannen en leuke dingen doen. Ben verder natuurlijk ook gewoon aan het werk dus geniet extra van de dagen thuis.

 4. Pingback: Muziek en livestreams | Zo simpel is dan geluk

 5. Pingback: Zo simpel is dan geluk#66 | Lichtpuntjes in een zware maand | Zo simpel is dan geluk

 6. Pingback: Even bijkletsen #18 | Tijd tekort | Zo simpel is dan geluk

 7. Pingback: Homeward bound | Zo simpel is dan geluk

 8. Pingback: Geluksmomenten in het corona jaar | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.